Home Без категория Камбуров за предстоящата Битка за Тракия: Ботев играе добре с топката

    Камбуров за предстоящата Битка за Тракия: Ботев играе добре с топката

    898
    0

    Един от големите герои за Берое при равенството 1:1 срещу ЦСКА бе Мартин Камбуров, а опитният голмайстор сподели, че съвсем според очакванията двубоят е бил много труден.

    Ветеранът наниза своя 211-и шампионатен гол в българския елит, за да изравни след откриващия гол на Тиаго Родригес. След паузата Мауридес от ЦСКА изпусна дузпа и така двата тима поделиха точките.

    „Труден мач, нормално. Поучи се двуостър мач, с доста положения и пред двете врати. За жалост, допуснахме гол при първата атака на ЦСКА. Ние владеехме положението преди това, а те с първата си контраатака. Радващото е, че изравнихме преди почивката, което ни вдъхна спокойствие”, коментира 38-годишният Камбуров.„Второто полувреме не започна добре за нас с тази дузпа, но хубавото е, че Перниш спаси.”

    „Знаехме, че няма да е лесно. ЦСКА е добър отбор. Трябваше да бъдем готови на 100 процента. Допуснахме някои грешки, но знаехме, че трябва да сме концентрирани и внимателни.”

    „Не деля мачовете си и попаденията си. Срещу ЦСКА не ми се е получавало да вкарвам по-често, но пък срещу Левски ми се удава по-добре.”

    „Трябваше да сме си взели поуки от миналата година, когато срещу водещите отбори допуснахме доста тежки поражения. Трябва да надграждаме. Да, сигурно някой път ще загубим мач срещу ЦСКА, Левски или Лудогорец, но все пак вижте каква игра показахме, какви положения. И да бяхме паднали днес с 0:1, играхме доста добре и имахме доста ситуации, при това чисти, пред вратата на ЦСКА.”

    „Опитваме се да създаваме повече положения, защото ни липсваха. В последните 3-4 кръга успяваме да го правим. Надявам се не само аз, но и другите момчета да започнат да вкарват. Така ще имаме по-добра успеваемост пред гола.”

    „Със сигурност 13 мача без загуба е добре, но пък и допуснахме твърде много равенства. През лятото ни напуснаха доста момчета, които придаваха качество на нашия отбор. Новите пък вече започнаха да се вписват.”

    Голаджията на заралии обърна внимание и на предстоящия 1/8-финален мач срещу Ботев Пловдив за Купата на България. „Със сигурност имаме амбиции в турнира за Купата. Ботев играе много добре с топката, затова смятам, че ще се получи много добър мач”, допълни Камбуров.