Ботев Пловдив работи по организирането на грандиозен турнир за следващото лято с участието на 7 европейски градна и канарчетата, научи Glas.bg. Турнирът се организира от жълто-черния клуб и руска мениджърска агенция, а по него се работи от няколко месеца. От Ботев са включили и община Пловдив в мега евента, като той ще се превърне в част от “Пловдив – Европейска столица на културата – 2019г.”

Сред очакваните отбори са тези на Зенит, Рома и Атлетико Мадрид, научи Glas.bg. Всички 7 гостуващи отбори ще са от градове побратимени с Пловдив или имащи историческа среща с Ботев Пловдив (Като Атлетико Мадрид например). Турнирът ще носи името “Plovdiv Cup 2019”. Очаква се на него да участват и грандове от Турция, Англия и Германия. В надпреварата между 8-те отбора ще вземат участие деца до 15 години.

Целият турнир ще се проведе на базата на канарчетата в Коматево, а за надпреварата ще изработят специализиран сайт.

Редица съпътстващи мероприятия ще бъдат организирани покрай турнира, а те също ще бъдат включени като част от програмата на “Пловдив-Европейска столица на културата- 2019г.”

Снимка на marica.bg

16 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    6

    Нанкайте, канарчета, нанкайте на тази приспивна песен! А стадиончето?… Първата копка май се отлага…

  2. 16
    6

    Циганите от лайнута да не останат по назад и те ше си правят турнир. Копират великана Ботев, обаче италиаците вече са запазени в турнира ма жълто-черните богове, затова ще поканят ФК Рома (Столипиново). Трябват им и Италиянци и затова ще поканят циганските си братя от Наполи, а за десерт освен че ще има баклава са поканили и православните им братя от галасатарай. Ще има заколени точно 36 коча за курбан, за да съвпадне с годината на основаването. Всеки мангал от Пловдив е поканен и ще получи 2 телешкикебачета(направени от скарата на Нежния) и по 1 пликче с лепило. Аллах акбар! Саде Доко!

  3. 5
    11

    Спасов, ако не знаеш и Локо Пловдив са в турнира!

    • Кой го интересува това? Ботев организира турнир и се споменават имената на големите отбори, които ще участват, защо да споменават аутсайдери и пълнеж?

  4. 5
    16

    Борусия Дортмунд жа довадят ли ва?
    Ъййй кьнарйееееееееееееееееее

  5. 9
    19

    Андро днес прекали с надуването на балона. Ся крановете като не идват и си се изнервил доста. Ша почне строжа бе споко. В близките 100 години бухахахахахахахаха

  6. 9
    4

    И като се събуди целия потник мокър. Брат, пий си хаповете редовно, че ще продължаваш да бълнуваш.

  7. 5
    21

    Пак жълти лъжи и измислици. Как не им омръзна на тия селяни цял живот само да лъжат и да мажат?

    • 5
      20

      Коматево не е Пловдив, брат. Няма как да ги каним селяците в жълто.

      • 4
        1

        Я,нормално за проС гейбандит да не знае че Коматево е част от Пловдив.От де да знае неграмотника?

  8. 7
    9

    Ботев да работи за колежа не за такива измислени турнири.

  9. 32
    5

    Ботев има най-добрата школа в страната,9 юношески национала,2 младежки и един в мъжкия отбор,пак наш юноша.Добре е да се организират такива елитни международни турнири,това е допълнителен опит и мотивация за момчетата.Ако продължава така Ботев ще печели доста от продажбата на футболисти.Базата която Цветан Василев построи в Коматево започва да дава резултати.Остава само стадиона да се започне и всичко ще е 6.Канари напред.

Коментарите са затворени