Дерби между Ботев и Локомотив на Refan cup ще има. Това стана ясно след вчерашните мачове от груповата фаза на двата тима. Локо Пд завърши втори в групата си, след като днес към тима се присъединиха 4 футболисти от първия отбор, които се завърнаха снощи от Холандия.

В първия ден Локо, който бе съставен изцяло от играчи от втория отбор допусна загуба с 2:0 от Черноморец. Вчера смърфовете записаха 2 победи. Първата дойде лесно срещу Хебър с 7:0, но за втората играчите на треньора Каламов трябваше доста да се поизпотят. Черно-белите надвиха много трудно ФА Пловдив на Лилчо Арсов с 1:0. Мачът започна с греда за синьо-белите футболисти, а голът с който Локо Пд победи бе бурно оспорван от щаба на ФА Пловдив и родителите на децата от този отбор. Според тях той беше от явна засада. Положението се изнерви още повече, след като голова атака на ФА Пловдив бе спряна заради засада, която според символичните домакини не съществуваше. След края на двубоя Лилчо Арсов влече в кратък спор с единия съдия, който по стечение на обстоятелствата бе ощетил ФА Пловдив още в първата среща срещу Черноморец, когато при 3:2 за бургазлии отмени гол на пловдивчани отново заради положение на засада.

Във втория много интересен двубой Ботев Пловдив се наложи над другия сигурен полуфиналист Добруджа с категоричното 5:0. Срещата бе съпътствана с много остри влизания и чести нарушения от страна и на двата тима, които здраво се захапаха от първата минута. Напрежение между двата отбора имаше до самия последен съдийски сигнал, но всичко остана в рамките на феърплея. Добруджа, които са смятани за едни от фаворитите за спечелването на турнира играха със самочувствие, но жълто-черните имаха по-чистите ситуации за гол и закономерно победиха с толкова убедителен резултат.

В останалите двубои от днес Черноморец победи Хебър с 10:0, Добруджа се наложи над Спартак с 3:0, Ботев записа класика срещу Велд, които пък от своя страна победиха с 4:0 Спартак Пловдив.

Така днес в 10:00 часа Ботев и Локо ще се изправят едни срещу други в първата полуфинална среща. Мачът обещава да е доста интересен, след като отборът на Ботев не е мерил сили с първия тим на Локо през тази година. Причината е, че този отбор избра да участва във второто ниво при набор 2007, а жълто-черните от този набор се състезаваха в първото ниво на шампионата за набор 2007 и първото ниво на шампионата за набор 2008. Сега обаче, след като част от играчите от първия тим бяха допуснати да бъдат картотекирани вчера и отборът на Каламов е съставен от футболисти от Локо-1 и Локо-2 се очертава сериозно дерби между двата тима.

Вторият полуфинал ще е между тимовете на Черноморец и по всяка вероятност Добруджа, които имат преди това мач с Академия Велд. Този мач ще е от 11:00 часа.

Следобед ще са малките финали.

Гледайте полуфинала Ботев – Локо от 10:00 часа във facebook страницата Юношески футбол – Пловдив Glas.bg ТУК>>>