От “Сокол” Марково коментираха поведението на играчи, ръководители и фенове на “Атлетик” Куклен във вчерашния двубой между двата състава. Както вече ви информирахме той завърши 5:1 за домакините от Марково, а гостите блеснаха единствено с непрекъснати разправии и закани за саморазправа. След края на мача към терена полетяха камъни и бутилки, като репортерът на PlovdivDerby.com също бе нацелен с бутилка. Ето коментара, публикуван в страницата на “Сокол”:

“В късния съботен следобед “Сокол” стартира участието си в Югоизточна Трета лига, като негов гост бяха самопровъзгласилите се за “баски” момчета от “Атлетик” (Куклен), които явно живеят с илюзията, че са непобедим отбор, практикуващ красив и модерен футбол. Мачът се определяше от много хора като “дерби”. Уви, нашият отбор не играе подобни “дербита” срещу отбори, които имат за цел единствено да провокират, ритат, псуват и заплашват съдии и противникови играчи. Нашият отбор не играе “дербита” срещу отбори, които се стремят да развалят всеки един мач, в който участват с НЕфутболни средства. “Сокол” показа, че е много над тези неща и прегази хората от Куклен с 5:1, изнасяйки им урок на тема “правилен футбол”. Но по-важният урок, който искрено се надяваме гостите най-накрая да научат е, че футболът е игра, създадена да радва и обединява хората, а не да ги разединява и всява омраза! И че думи като спортсменство и уважение все още имат стойност и място във футбола!”

Малко по-късно Сюлейман Коркмаз, бивш деятел на клуба от Куклен, също коментира, разграничавайки се от постъпките на играчи на отбора: “С това изказване опровергавате сами, че футболът е да обединява хората. Думи като “самопровъзгласили” и че сте “прегазили хората от Куклен” са провокативни. Недейте да слагате под общ знаменател, действията на няколко човека и да уронвате престижа на този клуб. В последните години Фк “Атлетик” Куклен прескочи една епоха, като знаете много добре какво беше състоянието на базата и на футбола като цяло. Само не казвайте, че във вашия отбор е нямало или няма футболисти, които провокират или псуват съдии или противници…Тук, може много да се спори! Сезонът тепърва започва, аз ви пожелавам успех. Вие си заслужихте победата.”

В сряда (16.08) от 18:00 часа “соколите” гостуват в мач за Купа България на състезаващия се в “Б” областна група отбор на “Раковски” (Раковски). “Атлетик” гостуват отново, този път на “Верея”-2.

1 КОМЕНТАР

  1. 3
    8

    Тия Марково за какви се помислиха незнам!!! И лизачите от пловдивдерби веднага им мажат ските !!!

Коментарите са затворени