“Сокол” Марково разби с 5:1 “Атлетик” Куклен в мач от 1-ви кръг на Трета лига – Югоизточна група, предаде репортер на PlovdivDerby.com. Двубоят бе дебютен за домакините след доста години в областните групи. Гостите пък започват своя втори сезон в Трета лига. Срещата се игра на стадиона в село Марково пред около 200 зрители.

Домакините не оставиха съмнение в превъзходството си, макар че в определени епизоди двубоя повече приличаше на селски мач от колкото на регионално дерби от Трета лига. Гостите многократно влизаха в пререкания с противникови футболисти и със съдиите. На няколко пъти сред бутаниците се налагаше да се намесва и охраната. Оспорването на съдийски решения, къде с основание, къде не, съпътстваше цялата среща.

Александър Стойчев откри резултата в 8-та минута, а минута преди края на първата част пак той удвои. В 53-та минута Стойчев оформи своя хеттрик и направи резултата класически. Мартин Анастасов в 59-та минута направи 4:0, а Ангел Рахов в 70-та минута покачи на 5:0. Гостите все пак стигнаха до почетен гол, който падна в 81-та минута. Негов автор бе Никола Праматаров.

След края на мача стадиона бе огласян от псувни и закани от страна на гостите, като техни фенове хвърляха по терена бутилки и камъни с викове “В Куклен ще е страшно!” В суматохата с бутилка бе нацелен и репортерът на PlovdivDerby.com, отразяващ двубоя.

След изразителната победа “соколите” поведоха в класирането на Трета лига по голова разлика.

ФК “Сокол“ (Марково) – ФК “Атлетик“ (Куклен) 5:1

Гл.съдия:Павлин Тютюнджиян – Бургас

Ас.съдия:Христо Георгиев – Бургас

Ас.съдия:Стефан Димитров – Бургас

4-ти съдия:Владимир Недялков – Пловдив

Делегат:Румен Величков – Бургас

11 август 2017, петък, 18:00 ч / I кръг:
Миньор (Раднево) - Гигант (Съединение)                    1:0 
12 август 2017, събота, 18:00 ч / I кръг:
Ямбол 1915 (Ямбол) - Верея II (Стара Загора)              3:2 
Борислав 2009 (Първомай) - Раковски 2011 (Раковски)       1:0 
Асеновец 2005 (Асеновград) - Карнобат (Карнобат)          0:3 
Загорец (Нова Загора) - Розова долина (Казанлък)          1:0 
Сокол (Марково) - Атлетик (Куклен)                        5:1