Бившият национал на България Йордан Минев официално вече не е футболист на Лудогорец, научи Sportal.bg. Бранителят разтрогна договора си с клуба, който бе до 30 юни 2017 година, по взаимно съгласие. Това се случи днес на обяд в Разград, като до часове се очаква да парафира контракт за една година с Ботев (Пловдив). Защитникът напуска “Лудогорец Арена” след шест години в състава на “орлите”, където спечели десет трофея – 6 титли на България, две купи на България и две Суперкупи на България.

Минев има 176 мача за Лудогорец, 37 от тях са в евротурнирите, където игра два пъти в груповата фаза на Шампионска лига, както и в груповата фаза на Лига Европа и осминафинал в турнира. Близнакът остава в историята на родния футбол като първият и единствен на този етап български футболист, донесъл победата на роден клуб в Шампионската лига.  Той бе точен в 92-ата минута при успеха с 1:0 над Базел през есента на 2014 година, което остава и единствената победа на тим от Първа лига в ШЛ.

Данчо Минев има около 130 мача за Ботев, където игра между 2005 и 2008 година, а също така и във “В” група през пролетта на 2011 година, след което лятото подписа с Лудогорец.

46 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    На дедо не може да му смогнете на памперси .

  2. 16
    1

    ПИКАЙТЕ КРЪВ КОМПЛЕКСИРАНИ ЦИГАНЧЕТА !!!!!
    НЯМА ПО ЖАЛКИ СЪЗДАНИЯ ОТ ВАС !!!
    И САМИТЕ ВИЕ СИ ГО ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ .
    ХАХАХАААХААХХАААХАААХААХАХАХ

  3. 3
    20

    Ванко педераса жълтък гледай си Куматюву ве селяк…

    • 9
      1

      Кво бе да не ви хвана срам от истината.Че още един буфер ви го каза !Вече и най верните фенове не признавате.За вас е добре да си избръсните краката и главата и да се правите на скинари.Проблема е че сте ЦИГАНИ !

  4. 6
    27

    Ава Ванко да си га кажем правичката…….убаво че ни дадоа купата ва….а ся кой кък са издържа ни га разнищвай тука ва знаеш че ний окрадайми едни 5 милиарда ва ахмак неден да тейба.

  5. 4
    28

    Спутник!! Как се чувствате като сателити на гелосания?!

    • 4
      23

      Сателит на Гелосания и на Септември Двойно проникване за жълтурците ….Обаче на тях им харесва да ги мандръсат…

  6. 11
    37

    Ако новото вратарче се окаже добро, големия брат ще го прибере и мойе да им прати някоя застаряваща резерва пак. … или да им подари нова купа…

  7. 51
    10

    Никак не е лесно да си комплексиран мангал висящ по цял ден в темите за Ботев. Убий глупака с мълчание. Той е достатъчно наказан.

  8. 40
    12

    Циганите пикаят кръв.Значи всичко си идва в реда на нещата.Смърт за всеки смърф

  9. 47
    7

    А ТЕБ БЕ ГЛУПАКО НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ЧЕ ИМ ПРОДСДОХТЕ МАЧА В БУРГАС?А ЕРАТА КОКО ДИНЕВ….ТИШИНА И МАЛЧАНИЕ

    • 49
      5

      те са нагли цигани – остави ги да се давят в злобата си. наследствено е, генно!

  10. 11
    65

    Петричев: “Не мога да кажа защо не спечелихме. Мотивацията може би не е била на необходимото ниво, защото могат да спечелят Купата във всеки един момент.”
    Хахаха играят финал за купата, какъв мач трябва да изиграят, че Лудогорец да излезнат мотивирани хахаха?!Менкат си играчи, щото сайбията е един и същ.
    Срам, Резил, Позор за клуб, като Ботев.
    Голям клуб, но с продажни фенове!
    Жълтури, спрете да позорите името на големия борец за правда и свобода Христо Ботев!
    Моля ви сменете си името или отбора!

    • 35
      4

      Крушарски: Направих им терен,трибуна и ремонти ! Тя тая трибуна от арматурно желязо от циганската махала, понеже парите свършиха па Крушата е казал , че само Края на сезона дава по някой лев за 5 дневен маратон в Спирит и толкова.Плати на чужденците билетите до страните им и тва е.Изкопа една нива в Говедарци да може тяхните да се радват ,че стадо овце се опитва да играе с една топка.Пък за феновете да не говорим по голяма трягедия от тези на отбор от Регионалната девизия.Само кебапчетата им липсват и Нежния да пуска скарата от прет и купона е пълен.Вечерно време се събират по форумите да коментират как Ботев успява и се молят на Алах и заспиват !

    • Смени си хапчетата мангал – опушен, че ако продължаваш така скоро ще ти се пукне жлъчката от злоба! Мен ме е срам, че деля хубавия ни град с лилави отрепки като теб! Ебах ти завистливия мангал си, искрено се забавлявам да чета злобните ви измишльотини. Още по смешно е, че си вярвате ! Цигани – шизофреници!

  11. 49
    7

    ДОГОДИНА КРЮШО ЩЕ ПОДАРИ НЯКОЯ И ДРУГА РАКЕТЕА И ЩЕ ВИ ДАДАТ И НА ВАС КУПА .ТАКА ДЕ НЯМА САМО КАЛЪВКИ ДА САБИРАТЕ

  12. 11
    44

    Петричев е изпил бая кафета на аванта, от шефовете на Ботев, как няма да им даде Купата???..

    “КАФЕ-БАР АВЕНЮ”

  13. 15
    47

    подариха им купата и сега им подаряват пенсионерите си. Голяма любов с турците

  14. 37
    5

    КАК ОТКЪДЕ!МОСЮ КРЮШО ИМ ГИ ДАВА В ЗАЕМ МАНГАЛИ СМОТАНИ

  15. 42
    8

    МЮЖЕ ЛИ ТАКАВА ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ?ЗАШТО ЗАБРАВЯТЕ 2012Г.ФИНАЛА ЗА КУПАТА В БУРГАС?ПАК ЛИ БОТЕВ СА ВИ ВИНОВНИ ЧЕ СЕ НАДУПИХТЕ НА ДОМУСЧИЕВ?МНОГО ЕИ Е КЪСА ПАМЕТТА!АМА ТО КАТО НЯМАШ СИВО ВЕШТЕСТВО ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ

  16. 10
    41

    интересно защо никой не пита откъде идват парите в Ботев! От черно тото или от Лудогорец?!

    • 52
      7

      Много ви боли.Питаш за нашите пари , ще ти отговорим.Имаме богат бизнесмен който търгува с петролни продукти.Друг също богат Пловдивчанин пък купи нов автобус.Богат завод отделя също пари за издръжката на Ботев както го е правил от десетки години.И няма нищо чудно,все пак става въпрос за отбора на Пловдив.А сега продължавайте да се давите от злоба.Ние отиваме в Европа.И от там ще дойдат пари,и пак може да питаш.По добре е да питаш защо при вас няма пари.

      • 10
        38

        хаха. вярвай си… скоро ще лъсне как “богатите” бизнесмени са само параван за една топла връзка и черно тото

      • 4
        33

        И един папагал-мечтател увива шоколада в станиол!
        Сигурно си от тези папагали-романисти, които си вярват, че сте надиграли наистина Лудогорец и сте спечелили купата честно хахахахаха!
        За цял мач Лудогорец имаха две атаки, папагал…слез на земята и си отвори очите! Те се надиграваха успешно с отбори като – Реал Мадрид, Арсенал, ПСЖ и базел вие, кои сте…националния отбор на Бразилия ли. Вие нас не можете да биете, нямате победа нито срещу Левски, нито срещу ЦСКА… идва Морето и Дунав и ви бият, като брашнян човал, бият ви отбори, като Пирин, Монтана, Верея и Нефтохимик, ще биете Лудогорец.Публична тайна е, че ви издържа големия Домусчиев! Тия приказки за вашите петролни и транспортни бизнесмени можеш да ги говориш на децата, ама и те няма да ти повярват.Сателит сте на Лудогорец! Уж се имате за клуб с история и традиции, а станахте сателит на изкуственосъздаден отбор, като Лудогорец, който на Лаутамизлезна без нито един българин в състава си. Но парата, какво ли не прави! Всъщност парите могат да купят дребни и продажни душици, като вас…нищо повече!

        • 34
          2

          И вие бихте Левски и ЦСКА но загубихте от Горна,Пирин,Славия.Публичната тайна за която ни говориш я развивате само на лаута за да успокоите изтерзаните си душици съсипани от проваления ви сезон.То не бяха медали то не бяха купи то не беше Европа…..и накрая НИЩО.Пълно НИЩО.На всичко отгоре и Ботев отива в Европа, а вие в Говедарци.Тежко е ,но не можем да ви помогнем.За това малка утеха е да си повтаряте че купата е подарена.Подарена или не няма значение.Записана е срещу нашето име, и се водим носители на купата.А ние наистина сме клуб с история.История тръгнала през 1912 година ,създадени от гр Пловдив.История в която има повече върхове от вашите, и повече успехи.А ако търсиш пари които са купили продажни душици, може да си спомниш финала през 2012, когато продадохте купата именно на Лудогорец/по ваши думи тогава/.А сега бегом към Говедарци.

          • 5
            14

            за каква утеха говориш, селски?! Ние сме пред вас в класирането, а не вие. А подарената купа ще ви изиграе лоша шега защото нямате отбор за ЛЕ. Ние също, но за разлика от вас сме реалисти и не се заблуждаваме като вас! Нищо, скоро ще се посмеем с вас в ЛЕ 🙂

  17. Истината излиза на яве, след всеки изминал ден...
    13
    44

    Една от многото причин, зелените да ви дадът купичката. Тоя ако е оставал в Лудогорец, надали би искал да ви подаряват купа?!!!!!

      • 22
        9

        интересно защо никой не пита при вас пари ОТКЪДЕ?! Щото ще се развони ли?

        • 30
          4

          Парите идват от Крушарски, пренасочи ги към Ботев.

    • 48
      6

      Чакай малко, искаш да кажеш, че са ни дали купата защото на Минев му е изтичал договора с тях? Логиката на комплексираните, неграмотни цигани е неразбираема дори за самите тях! Първо твърдяха, че не ни били платили за Жоао Пауло ама се оказа, че е платено на куп в деня на сделката, защото именно с въпросните пари Ботев успя да покрие стари дългове и да започне зимна подготовка, след това излезе версията, че Пеевски бил платил за купата на Ботев, въпросът обаче е защо ще купува купа на Ботев а не на Левски, които вече 10 години са без трофей и бе ясно на всички, дори и на Левскарите, че Пеевски е собственик на Левски в сянка!? И да попитам неграмотните, комплексирани цигани от Лайнутсараачоглу защо си свалиха гащите и разтвориха широко бузките пред Лудогорец за купата? И на вас ли Пеевски ви плати да легнете на Лудогорец?

      • 12
        18

        Чакай малко, казах, че това е само една от многото причини. Ти ако ще напускаш дадена фирма и ще ходиш в нова, много ясно, че ще искаш новата ти фирма да прецака старата, в която си работил. Разбираш ли за какво става дума…? Това е само една от причините, а има още десетки заради които купичката дойде в Коматево. Ако се замислиш по-дълбоко ще се сетиш за някои от тях…

    • 20
      6

      Опитай се обясниш простотията която си написал да видим какво ще излезе.Вероятно нова още по грандиозна простотия.Но това е,злобата и простотията излиза на яве,няма как да я скриеш.

      • 5
        16

        Ти ако ще напускаш дадена фирма и ще ходиш в нова, много ясно, че ще искаш новата ти фирма да прецака старата, в която си работил. Разбираш ли за какво става дума…? Това е само една от причините, а има още десетки заради които купичката дойде в Коматево. Ако се замислиш по-дълбоко ще се сетиш за някои от тях…

        • 16
          1

          Допусках че ще се леят нови простотии,така и стана.Значи Минев е виновен купата да е в Ботев?И още нещо-ако Лудогорец искаше да подари купата ,щеше да играе със състава с който играха срещу вас.А другите десетки причени ги има само в тъпите ви кратуни.Колкото да дълбокото мислене-не ти се отдава,твоето е болен мозък.

          • 1
            8

            За да стане хептен очевадно, че ви подаряват купата ли?! Мисли поне мъничко, ако въобще можеш! Наистина ли си мислиш, че с тоя отбор сте надиграли Лудогорец? Какви футболисти имате, че наистина си вярваш.Левски и ЦСКА и дори ние не можем да ги бием, какво ти дава основания да мислиш, че с Тошко, Балтана и Вияна сте ги надиграли?! Казах ти да мислиш преди да напишеш поредния папагалски бисер! Лудогорец ако са искали можеха да ви бия с разлика!

  18. 36
    8

    Браво, добре дошъл, Данчо не е Веско моля не ги бъркайте, от опит го казвам ! Все пак игра във В група, а брат му игра за много пари при Цветан Василев .

Коментарите са затворени