УЕФА ще изпрати още един сигнал до Българския футболен съюз за манипулиран двубой от Първа лига. Става дума за срещата от 27-ия кръг на българския шампионат между Ботев – Монтана, завършил с победа за домакините със 7:1, информира Нова ТВ.

Както е известно, по-рано днес стана ясно, че обект на разследване от властите е друг сблъсък на Монтана – този срещу Славия, завършил с успех за „белите“с 4:3.

Прокуратурата вече е започнала разследване след сигнал на УЕФА до БФС.

В интервю за DIEMA SPORT кметът на Монтана Златко Живков сподели, че е спокоен за изхода на разследването, тъй като отборът му „никога не е участвал в игри“.

„Не знам кои футболисти са разпитвани. Аз не съм разпитван. Има сигнал, но не знам дали този сигнал е от днес. Това, което мога да кажа е че, никога, по никакъв начин този клуб не е замесван в подобни игри. От тази гледна точка съм спокоен. В други години и за други мачове бяха правени проверки. Аз също съм любопитен, нека да видим как ще протече тази проверка. Като има сигнал нека го проверят до края, няма никакъв проблем“, коментира Живков минути преди мача на Монтана срещу Нефтохимик.

„Единственото притеснително е, че това се случва днес. Сигналът е дошъл по-рано, но защо става известно днес? Приемам го, че по този начин се цели разконцентриране на отбора преди решителните мачове“, сподели още той.

„Има и други мачове, които завършиха с такъв резултат. Защо не ги разследват и тях? Аз не мога да кажа, дали някой е разпитван от отбора. Имаше информация, че са проявили интерес към някои от мачовете. Мен никой не ме е питал. Надявам се да има и сигнал за мача с Ботев, в който ги бихме с 6:0. УЕФА е в правото си, компетентните органи трябва да си проверят нещата. Надявам се всичко да продължи до края и хората да си направят проверката щом има такива сигнали“, каза още кметът на Монтана.

33 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    5

    “Дейба вашта мама дейба”,нашите футболисти ги привикват за пореден път от прокуратурата,вие тук злобеете!Цигани прости!

  2. 5
    11

    Кво има да ни разследват. Направо да ни закриват, та да не се мъчем.

  3. 6
    6

    Дори ботевистите збаят, че отбора им разчита предимно на черното тото. Това в съшност е основната печалба на повечето ФК в първенството ни открай време. Ботев този сезон прекалиха и редом с Верея, Монтана и Славия са си за разследване, защото не веднъж особено в мачовете понежду им се получиха повече от странни резултати!

    • 6
      6

      Ми те точно тези 4 клуба нямат пари. Как да се издържат иначе? Ботев от 2 години са без благодетел и съществуват повече от съмнително? Да, Самуилов и Чандъров покриха един период но и по тяхно време имаше едни странни резултати с Литекс, Монтана и Славия…..Така е в държава където футболните президенти са пратени насила, а някои клубове на сила ги бутат да съществуват защото имат фенска маса, а тя е опасна ако клуба им бъде закрит …..,

  4. 7
    4

    Върви неистова радост от злобни комплексирани индивиди.В Пловдив има три вида фенове Ботевисти Локомотивци и антиботевисти.Тия последните начина им на живот се определя от проблемите на Ботев.Колкото повече са те толкова повече живота им добива смисъл.Жалки човечета….

  5. 10
    10

    Снощи между 22,53 и 0,12 един ПУХЛЬО е “изказал” четири “мнения” под четири различни “псевдонима”.Това е не раздвояване или разтрояване на личността а нещо повече.Диагнозата може да постави квалифициран психиатър.Такава злоба и омраза нормален човек не може да демонстрира!

  6. 11
    11

    Ава ай сиктир ва долу ръките от моя Ботяфъ ба….тото жа игръйм само ний стрямските мисири ва….и кой га фани тройка черпи у хоремака облак ва да гоейба….и после куфеем на мегдана с песновките на Здравко Чолич ба да сейба.

  7. 8
    14

    ТОТООООООО
    ТОТОООООООООО
    ТОТОООООООООО
    ТОТООООООООООЖ
    ЖЪЛТУРЦИТЕ
    УРЕДЕНИИИИИ МАЧОВЕТЕ
    АЙДЕ ПАПАГАЛИ ИЛИ ЗАКРИВАНЕ Е ИЗХВЪРЛЯНЕТО ОТТАМ ГРУПАТА.ДУНАВ СИЛЯЦИИИ..

  8. 14
    15

    Управителното тяло ПФКБотев лепна на отбора пореднато петно.Моля надзорния съвет на клуба да си тръгнат и да не опорочават името на нашия патрон с техните тъмни игри.Омръзнахани безкрайните обещания за светло бъдеще.Няма бъдеще за клуб приютил крадливи шофьори , управители купуващи скъпи торове и вечни касиер счетоводители.Всичката този група години паразитира на гърба на оличания ни отбор.Тези индивиди нямат нищо общо с ценностите изповядвани от хиляди истински ботевисти..Нашето търпение има край. Ботев е символ на мъжество ,достоинство, ,лябов и честност и в клуба няма място за хора без морал.

    • 8
      13

      Каква патетика! А кой ни избра, кой изгони Чандъра, кой часове след това пусна декларации в негова подкрепа и т.н т.н. – Кой?.. Много фенове знаят, че издръжката на отбора изисква усилия, затова ни подкрепят и защитават, дори и на този форум, факт! Пускам втора сълза за достойнството и честта, а след третата ракия и трета..Още три години да си оправим родата, пък после ще видим… На финала всички да сте на линия, а ние ще видим коефициентите, за да вземем мъдро решение!

  9. 9
    13

    Глупости!!! Абсурд!!! Тва не е верно!!! Разследват ни за уреждане на мач??? Един??? Та всеки наш втори мач тоя сезон е уговорен- те седнали един мач да разследват!!! Ми да е жив и здрав Самуилов, че продължава да се съгласява с твърденията че ужким той давал парите… а то е ясно като бял ден откъде идват парите…

  10. 9
    13

    Банкерът беглец Цветан Василев продължава с далаверите си, вече на сръбска територия, където се опитва да си фалира завода за стъкло. Това твърдят публикации в сръбските медии, позовавайки се на твърденията на Милорад Пушица от ръководството на управляващата Сръбска прогресивна партия. Днес започна съдебното дело за обявяване в несъстоятелност на стъкларския завод в Парачин, притежаван от банкера беглец.

  11. 20
    12

    НАЙ ГОЛЕМИТЕ КУРВИ В ПЛОВДИВ КОМЕНТИРАТ ! ТА ВАШИЯ ОТБОР ВСЯКА ГОДИНА Е ЗАМЕСЕН С ТОТО ДОРИ ЗА 2 РИ ПЪТ ВИКАТ КАМБУРОВ В СЪДА , А СТЕ ДОШЛИ ТУКА ДА КОМЕНТИРАТЕ.КУРВИ МРЪСНИ ГЛЕДАЙТЕ СИ УМРЕЛИЯ ЦИГАНСКИ ОТБОР.НЕ СЛУЧАЙНО ВСИЧКИ ВИ НАРИЧАТ ЦИГАНИ ДОРИ ВАШИТЕ БРАТЯ УЕФСКИ ВИ ВИКАТ ЦИГАНИ И ИЗМИСЛЕНАТА ВИ ЛЕГЕНДА ЗУМА ВИ НАРЕЧЕ ЦИГАНИ.

    • 14
      9

      Успокой се бе селски, ще колабираш .

      Официално разследват ваш мач, останалото са легенди, разказвани около ракиджийницата.

  12. 17
    13

    Нищо чудно да отменят финала за съмнение за уреждане на мача

  13. 18
    15

    тия от уефа са батии тъпунгерите.
    едни с черничък цвят на лицата правят от 0:2 на 5:2 и не се съмняват в тоя резултат, те тръгнали да ми говорят за гранда на Пловдив, който разцепи аутсайдера в групата.
    Е, с колко да ги бием – с половин на нула ли?
    идиоти!

    • 5
      9

      Верно, Славия ги дрънка като гости с 3:1 сега. егатии Монтаната

    • 9
      14

      А как завърши последният ви мач с аутсайдера в групата? С колко ги бихте тото-курви?

    • 7
      8

      Ми що после те ви биха бе селтак? Нали са аутсайдери? Тоя мач беше уреден и това се виждаше отвсякъде! А тези с Верея? Ами с Берое и Славия? И те ли не бяха уредени?

  14. 13
    15

    АЙДЕ Е ЧЕСТИТО НЕГРАДСКИ ОТИДОХТЕ В НЕБИТИЕТО…
    НЕ Е САМО ТОЯ МАЧ СЪС ВЕРЕЯ

  15. 8
    14

    Аааа ние тоту не играем, саму малку. Тие уефата саса заблудили. Алахта дано не ти закрият. Ако не уефата, ачо сълзата ще е. Саде канариеее.

  16. 15
    12

    Ооо ще има стригане и събличане на цялото ръководство от мошенници и тарикати.

  17. 15
    16

    Не може да бъде , селянките не са такива !

    Закривай тото-мъстията !

  18. 18
    7

    Идва финала,спекацийте започват.А странни мачове тази година колкото искаш

  19. 18
    21

    ФК Ботев се издържа с черно-тото. Палийски се изпусна и го каза. Собственици,няма ,парите за издръжка идват от Азия ….

  20. 10
    15

    Да разследват цялата ви “А група”. 3 отбора си размениха по 4 мача в рамките на 1-2 месеца и редуваха победи-загуби хаха Монтана, Чичо Венци и Ботев без собственик ще играят честен футбол 😀 😀

  21. 25
    16

    Проблема си е на Монтана. Ако са решили да играят симулативно, нищо не може да се направи от Ботев. Нашите си играят и вкарват.

    • 12
      20

      В една завера винаги участват двама. Така че и вие сте в играта…

Коментарите са затворени