Легендата на българския футбол и бивш треньор на националния отбор Христо Бонев не спести похвалите си към селекционера Петър Хубчев. Според Зума именно той има най-голяма заслуга за победата над Холандия. “Поздравявам момчетата и най-вече селекционера Петър Хубчев. Той е с най-голям принос за тази победа. Холандия може да не е това, което сме свикнали да виждаме, но всеки успех над такъв колос е особено ценен.

Искам да обърна специално внимание на Хубчев. Познавам го отлично още когато беше футболист на Осъм Ловеч. Той притежава изключителен футболен интелект и благодарение на правилната тактика спечелихме мача. Петьо успя да превърне в отбор една разпасана и обезверена команда, която наследи. Той наложи на същите играчи да се раздадат до край и да спазват стриктно тактическата дисциплина. Комплименти и за смелостта му да заложи като титуляр в центъра на защитата на младока Божидар Чорбаджийски, а също така и в един сюблимен момент да смени звездата на тима Ивелин Попов с 19-годишния Божидар Краеw. Радвам се, че Петьо затвори устите на неверниците и на дежурните критикари. Убеден съм, че няма да се главозамае от тази победа. Дано успее да предаде това и на футболистите. Иска ми се този успех да стане крайъгълен камък за възраждането на българския футбол. Нека победата над Холандия и тази на юношите над Франция не бъдат случайни фойерверки, а да са основата, на която да се стъпи ц да се работи в правилната посока”, каза Зума Марица.

“Бих искал да отбележа отличното представяне на двама души с изричната уговорка, че всички, които играха, заслужават поклон. Това са Спас Делев и Николай Михайлов. Към Спас имам симпатии още когато играеше за Локомотив. Помня как не пропусна дори една тренировка, въпреки че в отбора не бяха получавали пари половин година. Той стоя до последния мач, до последната минута и показа, че е истински професионалист. Тази отдаденост към футбола му се отблагодари с двата гола срещу Холандия, което никой българин преди него не е правил в един мач. Приятно съм изненадан и от стабилната игра на Николай Михайлов. Той нямаше много работа, но двете му спасявания през втората част бяха почти равностойни на головете на Делев. Възхитен съм как превъзмогна недоверието към себе си, абстрахира се от проблемите на гласения за титуляр негов колега Владо Стоянов и пази като голям вратар.

След тази победа шансовете ни за Мондиал 2018 отново се появиха. Хубаво е човек да мечтае, а има случаи, 8 които мечтите се сбъдват. Лично аз обаче предпочитам да бъдем реалисти и прагматици”, каза Зума.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Браво на Спас,сам победи Холандците(шега е целия отбор играха).Браво и на Хубчев добра игра и в защита и атака

Коментарите са затворени