ТРАНСФЕРЪТ

Българският футбол е опция за няколко футболисти от Бразилия. Сред тях е и централният нападател Фернандо Виана – избра тази страна и премина в Ботев от Жоинвил. Той бързо се утвърди в новия си отбор, адаптира се и накара феновете да го заобичат. Освен това тимът му ще има шанс да се бори за Лига Европа. Затова можем да кажем, че Фернандо Виана вече се откроява в България. “Дойдох по време на паузата в първенството. Целта ми е да помогна на отбора да се класира възможно най-напред и да се бори за Лига Европа. Ботев участва и в Купата на България. На четвъртфинал сме (б.р. – срещу Пирин в Благоевград), а носителят на трофея може да играе в евротурнирите. Това е отлична възможност да покажа какво мога и да развия кариерата си”, твърди Виана.

НОВАТА СТРАНА

На 25 години нападателят добива безпрецедентен опит – това е първото му излизане от Бразилия. В новото предизвикателство той е подкрепян от съпругата си Каролина. Още в първия си мач прониза противниковата мрежа (б.р. • при 1:0 срещу Локомотив в Горна Оряховица), а с това доби и увереност. До момента има 6 мача с три гола. “След като получих предложение, веднага започнах да проверявам каква страна е България и какъв отбор е Ботев. Имах приятел, който бе наясно, и това направи нещата доста по-лесни откъм избор. А освен това от доста време следя футбола в Европа и горе-долу бях наясно как се играе на този континент”, посочва той.

СТУДЪТ

Въпреки доброто представяне на Виана за бразилеца не е лесно да се адаптира към новия начин на живот. В първите си няколко седмици се изправя срещу безмилостен противник – студа. “Колкото до времето – бях доста сюрпризиран. Още с пристигането ми заваля сняг, температурите бяха много ниски. Това бе и най-трудният ми съперник. Понякога усещах, че лицето ми се вкочанява от студа, само носът ми течеше. След това усещането е изгарящо. Но след няколко седмици тялото ми свикна. Въпреки това на терена излизах с ръкавици и термофланелка”, през смях разказва нападателят.

КУЛТУРА И КУХНЯ

“Българската култура не е толкова различна от нашата. Разбира се, има си своите традиционни ритуали и навици, но бързо успях да се адаптирам. Колкото до храната – не ям много от традиционните ястия, защото те са доста по-различни от нашите. Тук обикновено ядат много салати, без значение какво ще поемат след това. Това ми харесва, готино е – на мен също ми стана навик и салатата вече е неизменна част от менюто ми. Но предпочитам бразилска кухня – ям повече наша храна навън, отколкото жена ми ми приготвя вкъщи”, обяснява Виана. “Езикът обаче е много труден. Знам да повтарям някоя и друга дума, но като видя аз6уката, и става доста сложно. Затова поемам риск и говоря на английски – тук хората го знаят”.

РАЗЛИКИТЕ ВЪВ
ФУТБОЛА

“На терена разлики относно свързаността на мачовете и трудността им няма. Но в Европа държат много на тактиката – от нея идват най-големите разлики. Същевременно футболът е доста по-динамичен и се налага внимателно да спазваш указанията, дадени от треньора. Благодаря на Бог за бързата адаптация, дори аз съм изненадан от себе си. За по-малко от два месеца вече съм напълно адаптирам. Вярвам. че тепърва ще разгръщам качествата си и ще покажа какво мога”, каза за финал Виана.

10 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    16

    Бразилското цигане не е видяло машинката за подстригване още.

    • 9
      3

      Ти си за подстригване
      много пичи въшки разнасяш от магистралата

  2. 2
    13

    Страшна прическа има тоя мангал, жълтите се напълниха сериозно с цигани педерасти и по трибуните и на терена.

  3. 10
    1

    Наистина стана любимец на бултрасите.Дано Ботев си стъпи на краката финансово и Фернандо ни радва по дълго, а не да тръгне по пътя на Паоло.Успех Фернандо феновете вече те обичат,радвай ги.

  4. 10
    5

    Защо говориш в множествено число?Трите “мнения”може да са на един и същ ПУХЛЬО!

  5. 27
    4

    Вместо да уважавате противника, като нас самите, вие само серете по темите за Ботев. Както виждате, има добър тон от наша страна, така и трябва да бъде. Но това, което се случва по форумите минава всякакви граници. Лешпери си бяхте, келеши си останахте. Успех на Виана !

  6. 8
    30

    Циганин сред мангали лесно се адаптира. От един катун в друг.

    • 14
      2

      Няма да обиждаш ДАНИ КИКИ Мамицата ти Само локо

  7. 8
    28

    Пълно дърво. И чеп за зале не става от тоя.

  8. 6
    32

    Нищо не казва за”великите” бултраси. Що така сте пропуснали хахахаххахахахахахаха

Коментарите са затворени