Виана: Благодаря на Бог за бързата адаптация, дори аз съм изненадан от себе си

10
1132

 ТРАНСФЕРЪТ

Българският футбол е опция за няколко футболисти от Бразилия. Сред тях е и централният нападател Фернандо Виана – избра тази страна и премина в Ботев от Жоинвил. Той бързо се утвърди в новия си отбор, адаптира се и накара феновете да го заобичат. Освен това тимът му ще има шанс да се бори за Лига Европа. Затова можем да кажем, че Фернандо Виана вече се откроява в България. „Дойдох по време на паузата в първенството. Целта ми е да помогна на отбора да се класира възможно най-напред и да се бори за Лига Европа. Ботев участва и в Купата на България. На четвъртфинал сме (б.р. – срещу Пирин в Благоевград), а носителят на трофея може да играе в евротурнирите. Това е отлична възможност да покажа какво мога и да развия кариерата си“, твърди Виана.

НОВАТА СТРАНА

На 25 години нападателят добива безпрецедентен опит – това е първото му излизане от Бразилия. В новото предизвикателство той е подкрепян от съпругата си Каролина. Още в първия си мач прониза противниковата мрежа (б.р. • при 1:0 срещу Локомотив в Горна Оряховица), а с това доби и увереност. До момента има 6 мача с три гола. „След като получих предложение, веднага започнах да проверявам каква страна е България и какъв отбор е Ботев. Имах приятел, който бе наясно, и това направи нещата доста по-лесни откъм избор. А освен това от доста време следя футбола в Европа и горе-долу бях наясно как се играе на този континент“, посочва той.

СТУДЪТ

Въпреки доброто представяне на Виана за бразилеца не е лесно да се адаптира към новия начин на живот. В първите си няколко седмици се изправя срещу безмилостен противник – студа. „Колкото до времето – бях доста сюрпризиран. Още с пристигането ми заваля сняг, температурите бяха много ниски. Това бе и най-трудният ми съперник. Понякога усещах, че лицето ми се вкочанява от студа, само носът ми течеше. След това усещането е изгарящо. Но след няколко седмици тялото ми свикна. Въпреки това на терена излизах с ръкавици и термофланелка“, през смях разказва нападателят.

КУЛТУРА И КУХНЯ

„Българската култура не е толкова различна от нашата. Разбира се, има си своите традиционни ритуали и навици, но бързо успях да се адаптирам. Колкото до храната – не ям много от традиционните ястия, защото те са доста по-различни от нашите. Тук обикновено ядат много салати, без значение какво ще поемат след това. Това ми харесва, готино е – на мен също ми стана навик и салатата вече е неизменна част от менюто ми. Но предпочитам бразилска кухня – ям повече наша храна навън, отколкото жена ми ми приготвя вкъщи“, обяснява Виана. „Езикът обаче е много труден. Знам да повтарям някоя и друга дума, но като видя аз6уката, и става доста сложно. Затова поемам риск и говоря на английски – тук хората го знаят“.

РАЗЛИКИТЕ ВЪВ
ФУТБОЛА

„На терена разлики относно свързаността на мачовете и трудността им няма. Но в Европа държат много на тактиката – от нея идват най-големите разлики. Същевременно футболът е доста по-динамичен и се налага внимателно да спазваш указанията, дадени от треньора. Благодаря на Бог за бързата адаптация, дори аз съм изненадан от себе си. За по-малко от два месеца вече съм напълно адаптирам. Вярвам. че тепърва ще разгръщам качествата си и ще покажа какво мога“, каза за финал Виана.

10 КОМЕНТАРА

 1. 6
  16

  Бразилското цигане не е видяло машинката за подстригване още.

  • 9
   3

   Ти си за подстригване
   много пичи въшки разнасяш от магистралата

 2. 2
  13

  Страшна прическа има тоя мангал, жълтите се напълниха сериозно с цигани педерасти и по трибуните и на терена.

 3. 10
  1

  Наистина стана любимец на бултрасите.Дано Ботев си стъпи на краката финансово и Фернандо ни радва по дълго, а не да тръгне по пътя на Паоло.Успех Фернандо феновете вече те обичат,радвай ги.

 4. 10
  5

  Защо говориш в множествено число?Трите „мнения“може да са на един и същ ПУХЛЬО!

 5. 27
  4

  Вместо да уважавате противника, като нас самите, вие само серете по темите за Ботев. Както виждате, има добър тон от наша страна, така и трябва да бъде. Но това, което се случва по форумите минава всякакви граници. Лешпери си бяхте, келеши си останахте. Успех на Виана !

 6. 8
  30

  Циганин сред мангали лесно се адаптира. От един катун в друг.

  • 14
   2

   Няма да обиждаш ДАНИ КИКИ Мамицата ти Само локо

 7. 8
  28

  Пълно дърво. И чеп за зале не става от тоя.

 8. 6
  32

  Нищо не казва за“великите“ бултраси. Що така сте пропуснали хахахаххахахахахахаха

Comments are closed.