Ботев е на път да реши проблема под рамката на вратата. Вратарят Иван Чворович ще подпише договор с жълто- черните утре, съобщава Пловдивнюз.

Чворович е роден в Белград, но след като по- голямата част от кариерата му се развива в България, той придобива българско гражданство. У нас той е пазил за Нафтекс, Черноморец, Миньор, Лудогорец и Левски.

Сръбският вратар с български паспорт, който разтрогна с Левски, се очакваше да продължи кариерата си тази пролет в Септември, но днес се оказа, че трансферът му там пропада.  31-годишният вратар бил готов да си намали чувствително финансовите изисквания, но пожелал договор със Септември само до юни месец, разкрива Спортал. Това не се харесало на Митов и ръководните фактори в Септември, които решили да не привличат трикратния шампиони на България с “орлите” и така трансферът пропаднал. От пролетта на 2015 година, когато изигра два мача за шампионите от Разград, той няма мач за първенството, а със “сините” игра 90 минути единствено срещу Царско село за Купата на България. В Ботев обаче Чворович се очаква да имам много повече шансове да застава под рамката на вратата.

“Защо не се наложих в Левски? Нещата стоят по друг начин. Не става въпрос за моите качества. Не бях в добри взаимоотношения с другия вратар – не искам да му казвам името. Дали имам предвид Боян Йоргачевич? Да. Някой трябваше да си тръгне от нас двамата. И затова се разделих с клуба. Конфликтът ми с Йоргачевич е още преди да пристигна в Левски”, довери пред “Тема Спорт”  при раздялата си със сините 31-годишният страж.

14 КОМЕНТАРИ

  1. 19
    2

    Мангалите много активни в анализа на селекцията ни! Нека всеки се вълнува от Ботев!

  2. 7
    24

    От прочетеното излиза, че първата му опция Септември София е отпаднала, заради желанието на вратаря, за краткосрочен договор до лятото?! Значи утре подисва с Ботев до лятото? И подобно на дадения под наем Вутов (пак до лятото), Чворович не е играл от пролетта на 2015-та и това трябва да ни радва? И защо почти всеки входящ трансфер е свързан с бивше говедо? Уж ги мразим пък все по тази ос са ни трансферите?

  3. 15
    10

    Ясно кой прави селекцията в Ботев. Честит Рожден Ден Саше, да си жив и здрав! Наздраве от мен!

  4. 8
    33

    За циганките от ботеф 2010 става.След 6 месеца закриват циганският отбор може да поиграе до тогава

    • 35
      9

      Циганският отбор е закрит, даже ЗАЛИЧЕН!!Ето сСобственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Ся чат ли си?

      • 11
        32

        А ти чат ли си , че и вие умряхте ? Защо сте с друга емблема и не ве казвате Ботев а БотевЪ ? Защо 2010 купихте лиценза на металик ? Точно вие нямате право да говорите на тази тема !

        • 22
          5

          Ми така пише в държавен вестник бе манго,ако не знаеш в кой брой ,ще ти кажа.А твойто е измислица за да задоволи циганската ти злоба и така…А да не говорим,че статията е за Ботев и не пише нищо за вмирисания катун от Лаута ама КОМПЛЕКСИ какво да се прави ?

        • Я ми постни къде го пише това че Ботев е умрял?А колкото до емблемата тя е от самото създаване на клуба,ама ти от къде да знаеш?Иначе ето нещо за ограмотяването ти-ДВ бр. 102 Вторник, 27 ноември 2001 г. Пловдивският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение № 4460 от 24.VII.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб “Велбъжд” – АД: вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион “Локомотив”. Та кой сега е на лаута,я ми кажи отворко?

        • Едно е да купиш лиценз манго,съвсем друго е случилото се с локо.То бива тъпотия ама твоето.А като локо е наследник на Спортклуб,защо е СпортклубЪ, а?Тая работа не е безмозъчни,трай да не ставаш за смях.

          • 1
            4

            Абе пумяр ! Защо пак питам се казвате БотевЪ , а не Ботев и защо сменихте емблемта ? Нали си много отворен кажи защо ? След като не е умрял Ботев защо ви е ново име , ново дружество и друга емблема ?

          • Легенди на “канарчетата”, бизнесмени, фенове и политици се събраха в пловдивския хотел “Империал”, за да положат основите на новия клуб. Той ще носи името Ботев Пловдив, за разлика от ПФК Ботев 1912 АД, където мажоритарен собственик е Димитър Христолов.

            Организаторите на мероприятието бяха поканили и юристи, които разясниха на участниците процедурата до регистрирането и в съда на новото АД. То най-вероятно ще носи името Ботев Пловдив АД. Сигурно е само, че новия Ботев ще играе мачовете са на стадион “Христо Ботев” край Бирената фабрика.

            Вече са събрани 50 000 лева за уставния капитал на новия Ботев. Създадена бе и работна група, която да подготви документацията на АД-то. В нея влизат адвокати, икономисти и хора, започнати с процедурата по учредяването на футболно акционерно дружество./БЛИЦ

  5. 12
    31

    Аман от говеда. Дано тая нощ не сънувам стадо 🙁

Коментарите са затворени