България може да има представител в италианската Серия А и през следващия сезон, при това пловдивчанин. Талантът Динко Михайлов ще изкара проби в СПАЛ 2013, научи Марица. 19-годишният пловдивчанин ще се присъедини към италианския клуб в началото на следващия месец. Той ще бъде тестван в продължение на седмица. СПАЛ ще се подвизава в италианския елит през следващата кампания. Кръг преди края отборът е недостижим на върха в Серия Б.

Евентуалният трансфер на Михайлов ще бъде в юношеската формация на клуба от Апенините. Ако бъде одобрен, той ще се подвизава в местната Примавера. Едва след това при добро представяне пред него ще има шансове да се премести в представителния тим.
Още един клуб от Ботуша освен СПАЛ е поканил офанзивния халф на проби. Става въпрос за подвизаващия се в Лига Про – ФК Казертана.
От Нова година насам Динко играе за младежката селекция на четвъртодивизионния L\’Aquila. Договорът му с тях е до края на месеца. Абитуриентът от пловдивския механотехникум се присъедини към сегашния тим още през юли миналата година. Михайлов е добре познат с качествата си на Апенините , защото като дете три последователни лета проведе подготовка с гранда Интер.
В България за последно се подвизаваше за U19 на Локо Пд. Интересното около него е, че той вече направи Голям шлем в Пловдив, след като премина и през четирите водещи школи под тепетата – на Марица, Спартак, Ботев и Локо. Първите си стъпки във футбола прави в академията в Кършияка. Динко има мачове във В група с екипа на жълто-сините и гладиаторите от стадион „Тодор Диев”.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    Моля без комплексирани и завистливи коментари, благодаря 🙂

  2. 3
    4

    То че е трагичем е ясно, но това че трябва да четем само за него ясно говори и за услужливата журналистическа гилдия. Като дойде в Локомотив също писаха – все едно е дошъл някъв Меси, а е просто едно мамино дете нямашо общо с футбола!!!

  3. 8
    5

    Няма никаква опасност този пешеходец да го удобрят някъде. Заедно с болния му баща се разхождат като панаирски мечки вече 4-5 години. Къде ли не го водиха. По-слаб футболист на живо не съм виждал…..

Коментарите са затворени