Локомотив Пловдив победи Черно море с 2:1 на „Лаута“ и приближи опонента си на само точка при оставащ един кръг до края на първенството (53 срещу 54 пункта в полза на варненци).

Всички голове в срещата между петия и шестия във временното класиране паднаха през втората част на мача.

Първо Димитър Илиев откри, възползвайки се от чудесно подаване на Петър Андреев от десния фланг. Четвърт час преди края на мача Мишаел Алвес изравни, след което провокира феновете на „черно-белите“ при радостта си.

Развръзката дойде в последните пет минути, когато Цветомир Панов препъна Димитър Илиев в наказателното поле. Първоначално Георги Димитров не отсъди нищо, но след преглед с ВАР посочи бялата точка. Джовани реализира много хладнокръвно наказателния удар и донесе победата за „смърфовете“.

В деветата минута удар на Мазир Сула профуча над напречната греда. Локо отвърна с шут на Дион – също неточен.

Велислав Василев бе намерен на скорост в наказателното поле на домакините и опита подаване, но Трупе пресече в най-ключовия миг. В 18-ата минута жпит за изненадващ изстрел направи и Василев, но Хоркаш се намеси добре.

След точно половин час игра Хорхе Сегура се извиси над всички и с глава засече центриране на Джовани, но не успя да отклони топката, така че тя да влети в мрежата на Георгиев.

Шест минути преди края на частта бързо изпълнение на фал намери Едгар Пашеко зад отбраната на Локомотив. Крилото обаче си затвори ъгъла за стрелба и прати топката в аут. В последните секунди Цветомир Панове се отчете с важна намеса в отбрана, пресичайки пас на Джовани при контраатака на “черно-белите”.

В началото на вторите 45 минути Джовани осъществи впечатляващ ред, минавайки през няколко играчи на Черно море. Завършващият удар на бразилеца обаче му изневери.

Две минути по-късно Локомотив Пловдив откри с точно изпълнение на Димитър Илиев. Капитанът на “черно-белите” се възползва от страхотен успореден пас от дясното крило, дошъл от Петър Андреев.

Черно море изравни четвърт час преди края чрез резервата Мишаел Алвес. Наглед обречено центриране на Николай Златев от фал бе отклонено от самата аутлиния от Живко Атанасов, който с отиграването си успя да достави и качествено подаване, което Мишаел засече с глава за 1:1.

В предпоследната от редовните 90 минути Локомотив Пловдив поведе с 2:1. Джовани реализира много технично дузпа, отсъдена за нарушение на Цветомир Панов срещу Димитър Илиев. Наказателният удар бе преразгледан и от системата ВАР.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Добър ден на Стикс!
    Здравей, пич!
    Държиш ли си на думата?!
    Давай смело…
    Ти си…
    С теб сме…

  2. 3
    3

    Навеса пак е полупразен , кюмюрджии къде сте се скрили или събирате желязо около строежа.

    • 2
      1

      За кои става на въпрос!?За изгрев бойските ,столипиновски цигани,помаците от родопската яка и селяндурите от околните села,предполагам!А забравих за майките и сестрите ви висящи по 24 часа на скобата!

  3. 3
    2

    Въпреки подарените билети,стадиона полупразен

    • 2
      2

      Анонимко,с какво завършва изречението?Ти,мухльо и с аритметиката си скаран!Бесика беше 3/4 пълна,централната пълна на цяло,без местата за гостуващите фенове!Други трибуни в момента няма!На последното ви домакинство на незавършения стадион за 18000 хиляди места,бяхте по продадени билети 2800 кривоглави мисирки!

      • 2
        2

        Я пак за Централната ??? Точно на 50% беше , лъжеш като дърт джагал

        • Жълта проститутко,би ли обяснил како е посланието на ,,Всички вън” и ,,Винаги с вас”!

          • Питай майка ти, на Скобата всичко е научила

  4. 7
    2

    Много здрав мач се получи.А благодарение на изключително адекватното и финансово стабилно ръководство и извънземните способности за селекция и тактическа постройка на старши треньора,спечелихме един изключително смислен и надървен във всяко отношение мач!
    Респект!Велики великани!Респект!

Коментарите са затворени