Крушарски: Пак ще бием Левски и ще играем в Европа!

5
141

Съсобственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски коментира целите на „смърфовете“ до края на шампионата и отвъд него, своята визия за налагане на юноши от школата, както и предстоящия ключов за титлата сблъсък между Лудогорец и ЦСКА-София. Бизнесменът разкри, че той и Адам Сотков – другият съсобственик на „черно-белите“, са опростили общо 6 милиона лева дългове на клуба (по 3 млн. от всеки). Колоритният бос не пропусна да се заяде и с предстоящия опонент на Локомотив Пловдив – Левски, за който каза, че ще бъде победен отново.

„Няма с какво да се похвалим или оплачем. Всичко е наред, локомотивът вдига пара. Сега сме двама собственици, имахме уговорки в началото и не се случиха. Реших да се върна, защото вътрешният глас ми говореше, че трябва да направя това, което душата ми иска. Една година си починах, останах на стадиона и не пропусках мачове тук, но шило в торба не стои“, каза Крушарски, цитирайки популярната българска поговорка. Той бе гост в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

„Доказали сме, че сме костеливи. Стигнахме топ 6 – това поставихме като задача на треньора. Оттук нататък може би той се обърква, неговата визитка въобще не ме интересува. Мен ме интересува да видя тези младежи във втория отбор, да видим колко момчета има за мъжки футбол. Казахме му ясно в прав текст. Той за тези четири мача трябва да види къде ни е стигнала школата. Ако гледаме само навън и дойдат само от пазара „Кирков“…няма да стане. Имаме пет момчета, които стават за мъжкия отбор“.

„Тези момчета могат да объркат сметките на много отбори, стига някой да им се довери. Те ще надскочат много от батковците си. Във В група, в която играят, играят мъжки футбол. Там опитът се трупа с времето. Година и половина младите играят в този отбор. Как наложихме Мартин Паскалев? Съвсем случайно – контузия, контузия, и срещу ЦСКА беше един от най-добрите. Във футбола стават и случайни неща“.

„Онзи ден Левски и ЦСКА 1948…не видях голямо ниво и разлика с нашия материал. Лудогорец са с повече пари и стават нещата. ЦСКА има други амбиции. Ние сме прът в колелото, имаме си стръв и си кълвем на нея“.

„Пак ще бием Левски – при нас нещата са ясни и гласни. Играем за публиката и победата, а и да има театър. Нашият стадион започва да се пълни, дано скоро станат и другите трибуни. Както каза моят партньор, дано почнем да се самоиздържаме“.

„Уговорката с моя партньор беше да опростим по 3 милиона. Към мен Локомотив дължи 8-9 милиона. Аз тези пари отдавна съм ги забравил. Просто ги държа заради егото. За Локомотив опростих 11 милиона във времето. Сега още 3 – станаха 14, остават 6. Никога няма да ги търся. То и от къде да се вземат, от кое чекмедже?“

„Аз бях стигнал ръба на бръснача. С още малко пари щеше да стане и още. За 5 години и без база, направихме нещо. Имаме и едно момче в Каляри – Иван Сулев е там. Има още пет. Вървим към положителна посока. Публиката се връща, защото има театър. Като имаш по-добри условия, ще са по-скъпи билетите. Вече няма да даваш 4 милиона, а милион. Едно класиране за финал на Лига Европа, и си милионер“.

„Не знам дали гледахте мача с Лудогорец. Направи ми впечатление съдията. Съдията свирна, а страничният вдигна байряка. Нашите бяха 15 метра навътре, а техният на центъра. Това отсъждане може да спечели някакъв приз. Гледах един мач преди да се върна от Аржентина – един от последните и един от средата. Съдията не показа никакъв картон, а колко футболисти се разправяха с него. Съдията само като го погледне и той замръзва. Ако този твърд мач се играе тук, болница „Пирогов“ няма да ги събере“.

„За мен, ако Лудогорец и ЦСКА-София играят футбол, а не си говорят кой купува и продава, може и да се случи нещо. Съдии – виновни, играчи – виновни…така няма да се случи нищо. Да направят хубав мач и едните, и другите ще им ръкопляскат. За мен, гледайки мача на ЦСКА с Черно море и на Лудогорец с нас, нашия…единия мач нямаше нищо общо с другия. Лудогорец имаше 29 удара“.

„Лудогорец ще стане шампион, Купата пак ще я вземе Лудогорец. Локомотив ще играе в Европа, но няма да има нов треньор. Пловдив е черно-бял. Локомотивът го караме двама машинисти, защото могат да му изпуснат ресорите. Българският футбол е на позиция стенд бай. Трябва да променим погледа към младежта, да гледаме какво има в кухнята и да налагаме. Съдийството е комси комса. Ако не се занимавах с футбол, щях да се занимавам с градушката и да ми е мирна главата“.

SHARE

5 КОМЕНТАРА

 1. 3
  3

  Циркаджия,стара номенклатура,селски тарикат,това е крюшото. Не дава пари,но акъл дава

 2. 5
  2

  Тоя лаладжия така ли вече не се усети,че взе да омръзва на хората със своите уникални простотии. Опитва се да подражава и да копира Венци Стефанов но е само един блед имитатор.
  в сравнение с него. Във Венцислав Стефанов се усеща стил и класа, докато пошлостта на тоя палячо постоянно създава някаква излишна врява. Този е някакъв Арлекин който се опитва да разсмива публиката, но вече не е интересен за никого

 3. 4
  1

  За съдията на мача с Лудогорец – добре. Наблюдавал си го. Ами, играчите на Локо бяха ли на терена. Защото всички цесекари твърдят, че ги е нямало: Нито един удар, нито един корнер, даже май и картон нямахте? Или всичко бе сведено до онова 0:1, от което се компенсират опростените дългове?

Comments are closed.