Локомотив Пловдив запази мястото си в топ 6 кръг преди края на редовния сезон и преди плейофите.

Смърфовете стигнаха до равенство на като гост на прекия си конкурент Славия на стадиона в столичния квартал Овча Купел. Точката донесе дебютанта Хорхе Сегура, който с глава след центриране от фаул в 87-мата минута, вкара коженото кълбо в мрежата на белите. Преди това в началото на полувремето Крис Добрев изведе домакините напред. В продължението на мача бразилеца Джовани можеше да осигури още днес мястото в топ 6 на смърфовете, но сам срещу вратаря от 6-7 метра стреля изключително слабо в обсега на Вуцов.

@plovdivderby

#lokomotivplovdiv #славиятур

♬ original sound – ⚽XoXo__GAME⚽

В четвъртата минута Джовани отправи коварен удар към Светослав Вуцов, но стражът на “белите” внимаваше и се намеси. Малко след това домакините изявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Пиер Зебли, но главният съдия остана безмълвен. В 12-ата минута “смърфовете” организираха много бърза контраатака, която завърши с центриране към Джовани, но бразилецът не успя да отправи хубав удар с глава. В средата на първото полувреме Георги Каракашев падна в наказателното поле на Славия, но и този път Иво Андреев прецени, че няма основание да посочи бялата точка. В 25-ата минута Денислав Александров прати топката във вратата на Светослав Вуцов, но преди това кълбото срещна ръката му и попадението бе отменено. В оставащото време до почивката липсваха опасни ситуации пред двете врати и така отборите се оттеглиха при нулево равенство.

В началото на втората част футболистите на Златомир Загорчич атакуваха отляво, а Галин Иванов се озова на отлична стрелкова позиция, но не успя да затрудни Динко Хоркаш. Само 30 секунди по-късно Иванов изведе по страхотен начин Кристиан Добрев зад гърба на противниковата защита, а той стреля в близкия ъгъл и откри резултата. В следващите минути домакините имаха нова страхотна възможност пред вратата на Локомотив (Пд), но оставен сам в близост до вратарското поле, Галин Иванов нанесе слаб и неточен удар с глава. Малко преди да измине час игра от началото на срещата Александър Томаш трябваше да замени принудително своя вратар Динко Хоркаш, който се сблъска тежко с Натан Гасама. В 72-рата минута няколко играчи на Славия добре взаимодействаха помежду си, а на върха на нападението се озова Кристиан Добрев, чийто удар обаче мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата. В 87-ата минута Хорхе Сегура се извиси над всички в наказателното поле на “белите” при центриране от фал и с глава насочи топката неспасяемо в далечния ъгъл – 1:1.

1 КОМЕНТАР

  1. Защо този вкара гол? Няма такава простотия.

Коментарите са затворени