Легендарният халф на Ботев (Пловдив) Петър Зехтински говори направи много силно изказвване в минутите преди откриването на новия стадион “Христо Ботев” в града под тепетата. Зико, какъвто е прякорът на славния футболист, призна, че не одобрява своя портрет, изложен при единия сектор на “Колежа”.

“Моят портрет не го одобрявам. Там, бат’ Динко Дерменджиев, той е стълб, велик, голяма работа. Коце Костадинов, и той можеше да бъде там. Всеки един от Вичев, Пашев от нашия отбор, може да бъде там. Бат’ Райко, бат’ Гошо Попов заслужава много, Николай Щерев, един от по-старите, и той може да бъде там. Предложих ротация. Там онзи човек си стои постоянно, той е великан, гигант, а тук да го сменят. Коце, ела за малко…

Голям празник е, сбъдната мечта е това. Това е стадион “Христо Ботев”. Харесвам го страшно. Стъпих само на изкуствената трева, не посмях на другата – косата ми се изправи. Имаме най-хубавата тренировъчна база и сега стадион. Заслужават поздравления! И още един стадион ще има градът, но тук трябва вътре да има наши момчета, да играят. Разбра ли ме какво искам да кажа? Ботев имаше два стълба – публика и ДЮШ. Сега само публика остана”, каза Петър Зехтински.

9 КОМЕНТАРИ

  1. ТОЗИ МИЛИАРДЕР В КАВИЧКИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ. ТРЯБВА СРЕЩА СЪС ЗИНГАРЕВИЧ И ДА МУ СЕ НАБИЕ В ГЛАВАТА ЧЕ ТОВА Е ОТБОР С ТРАДИЦИИ И ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СЕЛЕКЦИЯ ЗА АТАКУВАНЕ НА ПОЗИЦИИ КОИТО ДАВАТ ПЪТ ЗА ЕВРОТУРНИРИТЕ И ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ШКОЛАТА КОЯТО ДАВАШЕ ТОЛКОВА ТАЛАНТИ

  2. 1
    2

    Аве Петьо и ти беше една ливада ама нейсе, ще се правим че те боготворим.

  3. Петьо Зехтински е голям. Да е жив и здрав!

  4. Когато Зико играеше, като ходихме на мач не питахме дали ще бием, а с колко ? Минало незабравимо, сегашно нетърпимо !

  5. За него Чико, когато беше треньор,каза:С патерици да е,ще го пускам!

  6. Кали ви го б’ат Петьо, ако не си вземете поука сте изместени!!???!!!!!

  7. 20

    БАТЕ ПЕТЬО ВЕЛИК ФУТБОЛИСТ ГОЛЯМО СЪРЦЕ И НЕВЕРОЯТНО ГОЛЯМ КАПТАН НА ОТБОРА,ЧОВЕКА КОЙТО ВКРВАШЕ ОТ ВСЯКЪДЕ.
    ПРАВ Е ЧЕ СЕ ИСКА НА ТАЗИ БАЗА И ТОЗИ СТАДИОН ДА ИМА ГОЛЯМ ОТБОР НА БОТЕВ.
    АЗ ЛИЧНО БИХ КАЗАЛ ЩЕ ДОЧАКА МЕ И ТОЗИ МОМЕНТ,СМЯТАМ ЧЕ ВЕЧЕ БОТЕВ Е СВОБОДЕН ОТБОР И ЩЕ ИМА ДОСТА РАДОСТ ЗА ВСИЧКИ.
    ВЕЧЕ СМЕ АПЕТИТНА ХАПКА ЗА ГОЛЕМИЯТ БИЗНЕС ВЪВ БЪЛГАРИЯ.

  8. 30
    0

    БЕШЕ СТРАХОТЕН ФУТНОЛИСТ, НЕВЕРОЯТЕН КАПИТАН, НО СКРОМНОСТТА МУ ПРЕЧИ ДА БЪДЕ СТРАХОТЕН ТРЕНЬОР! БЛАГОДАРЯ ТИ ПЕТЬО ЗА ЩАСТЛИВИТЕ МИГОВЕ С КОИТО СИ НИ ДАРИЛ! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!

Коментарите са затворени