Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна) се изправят един срещу друг в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Коматево” стартира в 14:45 часа, а главен рефер ще бъде Станимир Тренчев.

Домакините излизат като 10-ти във временното класиране, но са на едва 3 точки от опасната зона. Добрата новина за “канарчетата” е, че преследвачите им вече изиграха своите двубои, така че дори и негативен резултат днес ще ги остави извън опасната зона. Ботев обаче не се намира в добра серия, като в последните си три мача е записал две загуби и едно равенство. В миналия кръг пловдивчани паднаха от ЦСКА 1948 с 1:2, а преди това направиха равен 1:1 в дербито с Локомотив.

Спартак от своя страна все още е “закотвен” на дъното с едва 12 пункта след 25 кръга. “Соколите” са в серия от 4 поредни загуби и им са нужни спешни точки, ако искат да запазят шансовете си за оцеляване живи. В последния кръг те допуснаха тежка загуба у дома от Берое с 0:4, а преди това паднаха последователно от ЦСКА – София, Локо (София) и Арда. Лошото също така е, че в последните си 4 загуби спартаклии са вкарали само 1 гол – при загубата от Локомотив с 1:2. Наставникът Димитър Димитров има проблеми в атаката, след като Божидар Васев е аут до края на сезона, а Родни Антуи е болен и не е ясно дали ще бъде готов за днешната среща.

Иначе последният мач между двата тима завърши 3:2 в полза на Спартак, като тогава “соколите” стигнаха до първата си победа в елита от 13 години насам. Интересното е, че след това варненци записаха само още 1 победа и то срещу адаша на пловдивчани – Ботев (Враца). И двата успеха за Спартак обаче бяха на собствен терена, а “канарчетата” нямат загуба като домакин от 19 октомври миналата година.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Не ви ли е срам бе нещастници? Заслужавате да не иде никой на стадиона!

Коментарите са затворени