“Марица” загуби незаслужено гостуването си на “Крумовград” с 2:1. Срещата от 26-ти кръг от шампионата във Втора лига се игра на лошия терен в Крумовград, но въпреки това предложи доста емоции и голови ситуации. “Марица” допусна два леки гола, а през втората част, след като домакините останаха с човек по-малко тотално доминираха, но не успяха да реализират съдадените положения.
 
“Марица” имаше сериозни проблеми около състава, след като няколко основни футболисти липсваха. Капитанът Валери Домовчийски отсъстваше поради медицински причини, защитникът Мартин Газиев е с контузия още и също не бе в групата за мача, а вратарят Илия Николов бе наказан за този мач заради натрупани картони. Ифеани Дейвид все още не е възстановен след операцията, която претърпя.
 
“Марица” започна по-добре мача и в неговото начало беше по-активния тим. Красива, бърза, многоходова комбинация още в първите минути изостри ситуацията пред наказателното поле на Благой Макенджиев, но до удар не се стигна. Две възможности се откриха пред Веселин Марчев. При първо той бе изведен на скорост и преодоля двама защитници, но вратарят Макенджиев изпревари нападателя на пловдивчани точно преди да стреля. При второто – дълъг тъч на Джеймс в малкото наказателно изненада домакините, но Марчев не успя да засече. Домакините постепенно изравниха играта и стигнаха до два неточни удара, като при първата ситуация до шута се стигна след комбинация между трима. В 25-та минута Пиргов стреля силно от средна дистанция но вратарят на “Марица” в този мач Петър Начев нямаше проблеми. В 31-та минута Пиргов с глава, след корнер, от малък ъгъл прати топката в аут. В 37-та минута Цветелин Радев, след корнер, с глава откри резултата в полза на домакините, а до края на полувремето те контролираха действията на терена. В 38-та минута Петър Начев спаси силен удар от средна дистанция. В ответната атака Радослав Апостолов имаше шанс да изравни, но пасът на Симеон Вешев беше силен и Апостолов не успя да достигне до топката.
 
Второто полувреме започна с неточен удар на Бисер Бонев. Малко след това пловдивчани допуснаха нелепо втори гол. В 52-та минута, след пробив в наказателното поле и рикошет в крака на Димитър Аврамов резултатът бе покачен на 2:0. Въпреки това играчите на “Марица” не се примириха. При опит за флангова атака Сатанислав Маламов бе съборен близо до тъч линията. Джеферсън от домакините получи заслужен жълт картон, който бе втори за него и така той остави своя отбор с човек по-малко. От тук до края на мача “Марица” доминираше изцяло и атакуваше постоянно, а домакините се бранеха всячески. Минута след ситуацията с картона последва статично положение. Центрирането намери Радослав Апостолов, който стреля силно, но топката срещна напречната греда, след което вратаря изби. Последва меле, в което на метър пред голлинията Станислав Маламов беше свален на земята, но съдията подмина чистата ситуация. Тя дойде в много важен момент, но съдията избра грешно решение в тази ситуация. Натискът на Марица в тези минути се засили и атаките следваха една след друга. Домакините също имаха претенции за дузпа, заради игра с ръка, при една от малкото си атаки през втората част. Пред тяхната врата се получи ново меле, при което Димитър Аврамов отправи удар през куп от играчи, но отново вратаря спаси. Отново гредата се оказа последна пречка пред гола след удар на Апостолов. В 74-та минута чудесна комбинация на скорост изведе Веселин Марчев в отлична позиция, но той беше фаулиран на линията на наказателното поле. От свободния удар топката бе избита в корнер. Ситуациите пред вратата на домкините не спираха, като “жълто-сините” изпълняваха корнер след корнер, но така и не успяваха да отбележат. В 88-та минута страхотен удар на Димитър Аврамов бе спасен от Макенджиев. Последва ново меле, при което топката навести вратата на домакините, но бе отсъдена засада и голът не бе зачетен. Минута по-късно техничен удар на Марчев излезе в аут. Все пак в продължението на мача “Марица” стигна до гол. Симеон Вешев напредна отдясно и намери на празна врата Веселин Марчев, който реализира. Голът обаче дойде твърде късно и резултатът остана непроменен, а победата остана за домакините, които стигнаха до нея с голяма доза късмет и благодарение на отличните намеси на своя вратар.
 
“Марица” остава в средата на класирането с актив от 35 точки. За тима следва 12 дневна пауза, а в следващия кръг тима воден от треньора Николай Димитров е домакин на “Ботев” II.
 
След края на срещата наставникът на “Марица” сподели, че изобщо не е доволен от резултата и от леко допуснатите голове. Той посочи, че лошия терен не позволява на тима да играе футбола, който може, поради което се е наложило маричани да играят с високи топки и центрирания. Димитров сподели още, че липсващите футболисти не би трябвало сериозно да влияят на играта на отбора, тъй като при подобни ситуации се дава шанс на други играчи, които също са добре подготвени. Той определи като несериозно решението за 12 дневна пауза, което тима трябва да изтърпи.
 
Треньорът на домакините сподели, че в този мач късметът е бил с тима му и че победата е била по-важна за състава, от колкото качеството на играта. Той бе доволен от втората половина на първото полувреме, но призна, че през второто се е наложило тима да се брани.
 
МАРИЦА: Петър Начев, Георги Иванов (Айкут Янъков), Димитър Аврамов, Йордан Пейчинов, Радослав Апостолов, Соломон Джеймс, Симеон Вешев, Станислав Маламов (Олджай Алиев), Христиан Димитров (Милен Танчев), Веселин Марчев – капитан, Петър Атанасов (Георги Трифонов). РЕЗЕРВИ: Виктор Петков, Дъглас Иваноф, Илиян Йорданов, Сали Садъков, Стефан Попов
 
КРУМОВГРАД: Благой Макенджиев – капитан, Моузес Кандидус, Калоян Пехливанов, Димитър Пиргов, Мартин Сораков, Джеферсон Манярес, Даниел Миланович, Хуго Ази (Атанас Ташолов), Бисер Бонев (Радослав Терзиев), Цветелин Радев, Калоян Стефанов (Джунейт Яшар). РЕЗЕРВИ: Георги Милев, Красимир Илиев, Ахмед Осман, Октай Юсеин, Владислав Узунов, Аърън Чимуанги.
 
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Радослав Апостолов (М); Джеферсон Манярес – 2, Цветелин Радев, Хуго Ази, Благой Макенджиев, Даниел Миланович (К)
 
ЧЕРВЕН КАРТОН: Джеферсон Манярес (К)
 
Съдийски назначения: ГС: Димо Димов, АС1: Станимир Илков, АС2: Владимир Хубенов, 4-ТИ: Георги Иванов, СН: Владимир Владимиров