Председателят на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай, главният инструктор Радан Мирянов и кондинционния инструктор Николай Петров представляваха България на Симпозиума на УЕФА, провел се в румънската столица Букурещ в края на изминалата седмицата. Лично председателят на Съдийската комисия към европейската централа Роберто Розети ръководи форума, който е най-мащабният, провеждан до момента.

По време на Симпозиума бяха обсъдени най-добрите практики – както от кондиционна, така и от техническа гледна точка, а Розети проведе лични срещи с председателите на Съдийските комисии на страните членки на УЕФА. Легендарният италиански рефер сподели и мнението си за използването на системата VAR: „Съдийството никога не може да бъде съвършено, защото футболът не е съвършен. Но точно заради това нашият спорт е толкова вълнуващ – всички обсъждат футбола и решенията на арбитрите. VAR е много важен проект, чрез който премахнахме доста от очевидните грешки и осигурихме допълнителна сигурност за съдиите. Радвам се, че можем да използваме новите технологии, но трябва да го правим по правилния начин“.

Освен Розети, от страна на СК на УЕФА присъстваха членовете Дагмар Дамкова, Бьорн Кайперс, Владимир Сайн и Карлос Веласко Карбайо, а сред най-изтъкнатите представителите на съдийството освен Виктор Кашай, бяха Хауърд Уеб, Джанлука Роки, Алберто Ундиано Майенко, Милорад Мажич и Херберт Фандел.