Ботев Пловдив записа победа с 1:2 при гостуването си на Черно море. Освен двете попадения канарчетата на два пъти удариха и гредите на противниковата врата. Победата осигури на жълто-черните 6 точки преднина пред Берое в борбата за десетото мястото, след като старозагорци днес записаха загуба.
Срещата бе по-специална за домакините, които вчера честваха 110 години от създаването на клуба.

В 3-ата минута Александър Василев центрира топката към Атанас Илиев. Нападателят овладя блестящо на гърди, след което се завъртя и шутира от границата на наказателното поле. Ханкич също се отчете с добра намеса. Оказа се обаче, че Илиев е бил в положение на засада. В 7-ата минута на срещата Ботев поведе с гол на новото попълнение Красиан Колев. Антоан Бароан пусна много добро подаване в коридор към младия полузащитник, който се озова на върха на атаката. Колев не се поколеба и стреля веднага към обратния ъгъл на вратата, преодолявайки Дюлгеров.
В 14-ата минута отново Колев шутира, но този път право в ръцете на вратаря. Пет минути по-късно Черно море изравни чрез Мазир Сула. Па Конате и Красиан Колев се бяха увлекли в атака, което позволи на домакините да атакуват по левия фланг. Последва подаване към Васил Панайотов, който се опита да центрира по земя в наказателното поле. Топката се отби в крака на Виктор Генев и попадна право в свободния Мазир Сула, който се разписа. В 22-ата минута Велислав Василев шутира силно, но право в ръцете на Ханкич. В 28-ата минута отново стражът на Ботев трябваше да се намесва след шут на Алекс Фернандес. В 33-ата минута Атанас Илиев опита акробатичен удар, който не намери очертанията на вратата. И Дюлгеров трябваше да избива топката след удар на Емануел Уме, който беше доста коварен и насочен точно под горната греда. От последвалия корнер Красиан Колев качи топката на главата на Виктор Генев, който стреля в десния страничен стълб. В добавеното време на първата част Атанас Илиев взе топката от ръцете на стража Иван Дюлгеров. Това позволи на Антоан Бароан да стреля към опразнената врата, но от малък ъгъл. Нападателят не успя да отбележи в тази ситуация.

В 51-ата минута Ботев отново поведе. Този път точен бе Емануел Уме, който остави Виктор Попов зад себе си с много добро поемане на топката. Последва слаб, но достатъчно точен удар покрай Иван Дюлгеров.В 64-ата минута Точукву Ннади остави Ботев с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон, който му бе показан за задържане. В 66-ата минута Ханкич улови топката след удар с глава на Атанас Илиев. Пет минути по-късно Мазир Сула стреля много опасно покрай лявата греда на вратата зад Ханкич. В 73-ата минута Черно море получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Виктор Генев. Ръката на бранителя беше долу при центрирането на Мазир Сула. След намесата на ВАР главният съдия Васимир Ел-Хатиб преразгледа решението си и отмени 11-метровия наказателен удар. В 75-ата минута Ханкич парира много силен и точен удар на Алекс Фернандес точно под горната греда. В 85-ата минута Атанас Илиев шутира покрай вратата. Същото стори и Исмаил Иса секунди по-късно.

Продъжението на срещата бе изключително интересно. Първо Ботев удари греда, а след това Черно море не успяха да отбележат при две мелета в наказателното поле на гостите.

80 КОМЕНТАРИ

  1. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Погледнете коментарите за Ботев и отбора на малцинствата.Разликата е огромна.Цигани,обичайте си отбора,но омразата ви е по силна от обичта.Поредното доказателство всеки винаги и навсякъде да ви нарича цигани.Комплексари,спечелихте точка на лидера на собственият стадион,но на вас Ботев ви е в главата.Комплекса тресе дребните ви душички.

  2. 3
    12

    Другари, колко струва безнаказаната игра с ръка в наказателното поле.
    Явно е евтино щом го правите през мач…

    • Малоумник,не всяка игра в наказателното поле е дузпа.Удар от два метра с прибрана ръка,дали е дузпа?

      • Центриране от самото наказателно поле към 4ма моряци в малкото наказателно поле спряно с ръка…

  3. 11

    Моля , цялата ботевистка общност, да се събуди и да покаже на ония двамата интриганта от сдружението ,че не искаме да сме политически зависими.Техните мечти да използват феновете за местните избори ,трябва да се провалят .Ние сме свободни хора ,а не маса от управляеми роботи , които носят гласове за някой , а на други финансови изгоди.Някои индивиди от сдружението просто стават нагли.

  4. 2
    8

    Стоян канара си го каза, Локото както са на сайдисвали, питътъ 6-те бахура 7-3, 5-3, многократно по 4-0 никой ни га е направил туй за нас ва да сейба.

  5. 12
    1

    За статистиците:
    До момента
    Коментари след мача Ч море-Ботев – 62
    Коментари след мача ЦСКА-Локомотив Пд – 33

    • 2
      4

      Галов, ами то 75% от коментарите тук са твои, бе майна….

  6. 12

    Мача с Левски на колежа в началото на май.Неможе едно смешно сдружение да лишава клуба от своите фенове Вие несте Ботевиската общественост.Противници на това са Умния Велизар и Гиздаков

  7. 9
    2

    Цяла седмица да седиш и да чакаш, да се изгавриш с жълтите… и накрая – ***. Безценно.

  8. 2
    9

    явно бфс са пуснали дузпите на промоция тази седмица и двете кочини веднага са напазарували

  9. 2
    14

    папагали, коя по ред ви е тази спестена чиста дузпа? по колко плащате на дузпа или на вас ви дават отстъпка за количества?

    • 15

      Така е. При нас парите валят. Даже на базата са открили и петрол и сега се къпем в черно злато.

      Имаме – угаждаме си.

        • 12

          Ако просим, как си купуваме мачове и съдии? Трудно ти върви логиката вече, не усещаш ли?

          • с парите на народа, които ви даде жълтия кмет курва. какво още не ти е ясно

          • 11

            Абе ти с тази логика да не си от хората на Копейкин? Дълбоко си затънал в конспирации. На Лаута с какво се строи? Със същите пари или с други?

          • 1
            5

            Другарю жълт, на Лаута се строи стадион с тези пари, а при вас се изплащат заплати и се купуват мачове за да не изпаднете. Отделно се и краде.
            Разбирам, че ти е трудно да го проумееш и още по-трудно го приемеш, но проблема си е твой… Бягай при козата сега

  10. 14

    Не мога да разбера, как се появиха съмнения в този мач. Тимаджиите може да са всякакви, но не влизат в схеми. Освен двата гола имаме и две греди и ако не беше пресиления червен картон, можеше и с повече да спечелим.

      • 4
        1

        От първа ръка знам. Други глупави въпроси имаш ли?

          • 7
            1

            Пич, по-плосък си от пастата за зъби на габровец.

          • ейййй, а ти си отракана като кинефен райбер, Бонке

          • ами купи си нова тогава. колко да струва една паста за зъби?!

          • Обещавам да си купя, а на вас двамата – буквар.

          • Купи си един и за теб. Може да научиш къде се пишат запетаи, Андрей

          • Пред “къде” има запетая. Буквар ще купя и за теб.

        • 1
          6

          Тази, която те храни ли, Андрей?
          А той изми ли я преди да ти подаде помията?

  11. При нас има проблем със забавяне на заплатите, уж технически, но сме платили за мача във Варна. Гениален си, пич.

    Имахме късмет – бихме. Това е.

    • 11

      уж собственик рашист милиардер, а чакате на парите от стадиона да платите заплатите ..

      • 8
        1

        Опорки на сектата Свидетелите на Стикса

        • Ех, колко жалко е да си папагал! Нали, Бонке!!
          1
          3

          Но пък доста вярни…

  12. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    2
    14

    Здравейте, искам да попитам колко платихте за този мач?
    Какъв е ценоразписа за спестена дузпа?

    • 11

      Ебания мангал Илиан Илиев, каза че е педеруга като тебе и поиска ебане в гъза. Платихме на баща ти да го ебе в гъза, както ебе тебе и Илиев ни продаде мача.
      Тъп си като гъз, дейба твойта мама циганска!

    • 11

      Никаква дузпа няма. Ръцете на Генев са до тялото, а ударът не е към вратата, а успоредно на нея. Надявам се, че знаеш, какво значи “успоредно “.

      • 1
        8

        аз знам, но ти не знаеш какво е центриране, селски, при това от самото наказателно поле. зад него колко моряци дебнеха?
        представям си колко щяхте да цвилите ако беше за вас. особено като си спомня как цвилехте че ви отменяли нередовни голове….

  13. 7
    3

    Само едно нещо харесвам на жълтите – многото тъмнокожи момчета. Мечтата ми е да се къпя в една баня с тях. Ще изпускам сапуна през една минута…

    • Тошко МЕКИЦАТА - дебелия НЕНУЖНИК на средна възраст с ФАЛШИВАТА ОФЕРТА
      2
      4

      Правил съм го. Нищо особено

  14. 14
    1

    Значи щом искаме да се върнем на всяка цена и веднага на Колежа.. сме тролове. Щом се радваме, че Ботев е спечелил във Варна… сме тролове.

    Извод – не са тролове хората, които искат да продължат да ходят на Коматево и тези които не харесват, че Ботев бие. Абе вие, които не сте тролове, на кой отбор реално сте фенове? Това вашето са черно-бели мечти.

    • Стига с тая плитка логика предназначена за малоумници. Нямам нищо против всеки да се радва на победата на любимия си отбор стига тя да е постигната по честен начин и да не буди подозрение. Според мен и много мои приятели тази победа е меко казано озадачаваща защото тя идва срещу традиционно труден съперник в много удобен за управата кризисен момент. И за какъв дявол ти е да ходиш на Колежа когато виждаш как ти обезкървяват и разпродават отбора? А колкото до това: “Щом не си дал пари и не издържаш отбора нямаш право да говориш” – Хайде-хайде…Някой ако каже подобни думи на английските фенове просто не знам как ще реагират медиите в страната в която демокрацията е пуснала мн.-дълбоки корени.

      • Човек, скрий се. Аман от конспирации.

        Футболът е бизнес, затова се продават футболисти и се взимат нови. Ако искаш идвай април на Колежа и без това първите мачове ще са разпродадени.

  15. 3
    11

    Боже-Боже , колко мъка има по-тоя свят боже. Нима с една измислена победа ви умиха очите…
    Не мога да повярвам.
    Това ли са интелигентните фенове които не помнят и 2 секунди какво е било до вчера. Значи за едната победа сте готови да забравите миналото,че и цялата си история?!
    Учудва ме и факта как така троловете могат да изкривяват психиката ви. Пишат каквото им е поръчано за да ви отклоняват вниманието от наболелите проблеми и цъкат минуси с които съвсем изкривяват картинката създавайки впечатление,че видите ли мнозинството изразява несъгласие към даден коментар ако той не е удобен за някого.

    • 13
      2

      Викаш, по-добре да беше загубен мача, а? А как това щеше да помогне на хората? Що не си гледаш турските сериали, а се занимаваш с конспирации?

  16. 1
    12

    Съвсем нормален мач… до червения картон. След него, едно единствено перфектно футболно изпълнение – гредата, която жълтите улучиха. Другото бе, ръгачи напред!

  17. 31
    2

    Най-готино ми стана като гледах Илиян -индианеца как се гърчеше на интервюто след мача.

    • 21
      3

      И как плачеше за измислената дузпа, като подка!

      • То това го казва след абсолютно всеки загубен мач. Никога проблем при него няма.

        • Да, абсолютно след всяка загуба, реве от съдиите!

  18. 16
    1

    Интересно.Стоите по-добре без Неделев.Пак сте слаби,но победата си е победа.Честити точки и победа срещу корав отбор,като морето.Изненадахте ме този път.

    • Така е. Дори и купената победа си е победа…
      Особено за хора без морал като жълтите държанки и просяци

  19. 10
    3

    Тошко е нашия Роналдо, сега нещата като тръгнат и газ газ газ, жалко, че се разделя групата иначе можеше да завършим втори🐻

  20. 9
    31

    Не се подлъгвайте!!! Този резултат е прекалено хубав за да бъде истина. Тук има нещо гнило в Дания?! Досега Ботев не можеше да вземе и точка от Черно море а сега изведнъж в кризисен момент ги бие и то на техния стадион??! Как стават тия работи? В момент в който публиката на Ботев е освирепяла срещу новия собственик и неговата клика. Срещу “политиката” му спрямо клуба, идва някаква си нереална и изненадваща победа на чужд терен?! Как така отборът изведнъж взе,че се оправи след като продадоха неговият най-добър футболист емблема. Хайде холан… Не на нас тия… Някой се опитва да потуши задаващата се буря преди да е набрала сила да помете всички тия недоразумения които се впиха като кърлежи в снагата на Ботев. Включително и оня дето изхвърли иконата на Богородица от съблекалнята на отбора. Аз не вярвам в тая победа! Това е шепа прах в очите на феновете.

    • 20
      3

      Явно не се радваш,а може и да си буферняк.Как ни победиха моряците в Пловдив.Сещаш ли се.Не търси под вола теле.

    • 1
      11

      Аз ти предлагам да ходиш да си е*еш майката.

    • 4
      3

      Всички от ТИМ плюс Индианеца, цяла седмица правиха стратегия как да ни подарят мача. Не знаеш ли?

    • Ти какъв мач си гледал бе олигофрен. Ханкич направи невероятни спасявания. Такива удари не се правят на уредени мачове. 20 минути ни смазаха и благодарение на вратаря си тръгнахме с 3 точки!

  21. 5
    18

    Следва да поздравим десетте малки негърчета за първата победа! Ммм да.

  22. 29
    2

    Много добра игра до картона (малко пресилен според мен) и след това великолепна защита и уникален вратар. Честита победа.

  23. 6
    14

    Браво на Ботев и ханкич….все пак сме в нагласията ефбет…

  24. 3
    30

    и пак спестена дузпа, но така е като всичко е платено предварително. ФЕНА ПАК СЕ ОБАДИ

    • 19
      2

      Никаква дузпа,от два метра с прибрана ръка.

    • 15
      1

      ЦОЦ.Циганина си остава циганин.

      • 6
        1

        До всички мангали и цигани. ЦСКА мангали 1 :0

  25. 27
    3

    Сега всички мангали цигани ще кажат че домуза ни е купил мача заради Тошко

    • Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява Ботяф6
      3
      23

      ТИ ГО КАЗА

    • 2
      24

      Е не.. просто видяхме че играта с ръце ви се отдава повече от играта с крака … не говорим само за дузпата… и положението след нея на черньото пред наказателното… но общо взето сте пълен ташак със или без кюфтета.. а да и този с първия гол е в пъти по-добре от Тошко кренвирша шишкото нямаше да може да я вкара тая … тъй че поводи за радост имате след ония фалшиви сълзи миналия ден

      • 13
        1

        Станислав Мърков,извратеняк в училище.Цяла Тракия ще те шиба.

Коментарите са затворени