Локо завърши зимната си селекция с дългоочакван входящ трансфер.

0
654

Локомотив Пловдив завърши зимната си селекция с дългоочакван входящ трансфер. Черно-белите подписаха с колумбийски централен защитник. Името му е Хорхе Сегура и той е бил собственост на английския Уотфорд.

Причината да не успее да достигне до английските терени до момента е била липсата на виза заради недостатъчен брой мачове за националните гарнитури. Именно поради тази причина Сегура е бил отдаван многократно под наем.

Той е на 26 години и е висок 195 сантиметра. За последно е бил част от Индепендиенте (Меделин), а освен това е преминал и през младежките гарнитури на своята родина Колумбия.

Сегура играе с ляв крак и през кариерата си е бил част още от Енвигадо, Реал Валядолид Б, Атлас, Атлетико Насионал и СД Америка.

Спортно-техническия щаб на Локомотив Пловдив го следи от над 2 месеца, но първоначалните условия по договора не са устройвали „смърфовете“. Защитникът и неговия агент са обявили първоначално очаквания за огромна заплата от 8-9 хиляди евро, но в последните два дни чрез контактите на Адам Сотков и неговия екип са успели да убедят играча да си намали претенциите над три пъти, твърди football24.bg. Другото важно нещо в договора му е, че Локомотив Пловдив са се застраховали при евентуално лошо адаптиране на играча към родния футбол и през лятото могат да прекратят договора му без никави финансови последици върху клуба.