Зико ще изтегли предложението за 22,5 млн. лева за „Колежа“

16
733

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обясни, че ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион „Христо Ботев“ с 22,5 млн. лева. Днес той даде пресконференция, след като преди няколко дни Бойко Борисов поиска оставката му като кмет, а градоначалникът подаде оставка, но като член на политическата партия.

Димитров разясни, че Общината няма да издържи, ако продължи да налива пари в стадионите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

„Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е“, заяви Зико.

„Ще видим как ще ги завършваме. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите“, добави кметът.

„Общината е глобена със 17 милиона по поръчка за водния проект от мандата на Иван Тотев. Тези 17 милиона са заради грешка при обществената поръчка за Пречиствателната станция. И сега как да завършим стадионите? Няма как, то Общината ще фалира. Пари с тази глоба няма да имаме за стадионите. Сега да търсим пари, нали Тотев ще ги събира феновете. Досега ГЕРБ не ме защитиха. Един не е станал. Тотев искаше да спре пробива под Водната палата. Не иска да си признае за грешката за кръговото“, заяви Зико.

Той обаче ще проведе обещаните срещи с феновете на Ботев и Локомотив. „Ще търсим заедно пари. Ще предложим и на новото правителство. За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион „Христо Ботев“. Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението.
Имаше и вариант за стадион „Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион“, коментира още по темата за стадионите градоначалникът.

16 КОМЕНТАРА

 1. 5
  1

  Паразитите намазаха покрай нас,но злобата ще ги затрие

 2. 4
  3

  ЖАЛКИТЕ КЮСТЕНДИЛСКИ КАТУНАРИ ВИНАГИ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ И НАМАЗВАТ ФИЛИЯТА !! ДОГОВОРИ ЗА РАКЕТКИ ,ПОДАРЕНИ КУПИЧКИ ,СТАДИОНИ …… ПРЕЗ ЦЯЛОТО СИ ЖАЛКО ТОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ ДОЯТ ПАРИ ТАЯ ИЗМЕТ ДОЛНА !!

  • 3
   2

   Аба що ривеш кат вдовица за хуй… нали за едните купа за другите стадион… ай честито!

 3. 3
  4

  Бати зикУ недей така … всички 15 джълти ракиджиини пумияра ши ти лапаме барабар с макарите .. само някой лев метни… и за един два трансфера също ако можи .. айди бати зику ши на видиш тая седмица всичките 15 ши сми на телевизура всички ще ни видят

 4. 5
  3

  ПАРИ ЗА ДВА СТАДИОНА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ! ТОВА ЧЕ СЕ ПОДАДЕ НА ПАРАЗИТНИТЕ ТВАРИ КОИТО С ДВЕ КАРУЦИ КЮСТЕНДИЛСКИ КАТУНАРИ АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО ЗАТВОРИХА ЕДНА УЛИЦА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ „КМЕТЕ „. СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАШ ПОПАРАТА!

 5. 5
  1

  Стрямалий са доволни от решението на Зико и казаха, че с голи гърди жа го защитят като Матросов на амбразурата ва.

 6. 16
  4

  А ревизия на похарчените до момента средства от държавата?!А слух или истина е,че са актувани два пъти едни и същи строителни дейности от времето на Цветан Василев и сега?!А кой ще си сложи главата в торбата и да издаде акт16 на съоръжението, което както се вижда от кадрите изнесени от феновете на Ботев е меко казано опасно за посещение?!А като Боко, Зико, Пинокио и Плейна са знаели още в самото начало,че парите няма да стигнат защо въобще го започнаха и какви финали на УЕФА обещаваха?!

  • 6
   5

   Обещаваха за да четкат комплексите на неградските , които за това да гласуват за ОПГ ГЕРБ. Елементарно! Като за елементарни дебили, каквито са си жълтите. Чак нас ни изненадаха с “постиженията” си относно Строежа! Факт! Аз лично мислех, че е невъзможно така брутално да се самоубият тези!

Comments are closed.