Кметът на Пловдив Здравко Димитров обясни, че ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион “Христо Ботев” с 22,5 млн. лева. Днес той даде пресконференция, след като преди няколко дни Бойко Борисов поиска оставката му като кмет, а градоначалникът подаде оставка, но като член на политическата партия.

Димитров разясни, че Общината няма да издържи, ако продължи да налива пари в стадионите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

“Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е”, заяви Зико.

“Ще видим как ще ги завършваме. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите”, добави кметът.

“Общината е глобена със 17 милиона по поръчка за водния проект от мандата на Иван Тотев. Тези 17 милиона са заради грешка при обществената поръчка за Пречиствателната станция. И сега как да завършим стадионите? Няма как, то Общината ще фалира. Пари с тази глоба няма да имаме за стадионите. Сега да търсим пари, нали Тотев ще ги събира феновете. Досега ГЕРБ не ме защитиха. Един не е станал. Тотев искаше да спре пробива под Водната палата. Не иска да си признае за грешката за кръговото”, заяви Зико.

Той обаче ще проведе обещаните срещи с феновете на Ботев и Локомотив. “Ще търсим заедно пари. Ще предложим и на новото правителство. За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион “Христо Ботев”. Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението.
Имаше и вариант за стадион “Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион”, коментира още по темата за стадионите градоначалникът.

16 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Паразитите намазаха покрай нас,но злобата ще ги затрие

  2. 4
    3

    ЖАЛКИТЕ КЮСТЕНДИЛСКИ КАТУНАРИ ВИНАГИ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ И НАМАЗВАТ ФИЛИЯТА !! ДОГОВОРИ ЗА РАКЕТКИ ,ПОДАРЕНИ КУПИЧКИ ,СТАДИОНИ …… ПРЕЗ ЦЯЛОТО СИ ЖАЛКО ТОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ ДОЯТ ПАРИ ТАЯ ИЗМЕТ ДОЛНА !!

    • 3
      2

      Аба що ривеш кат вдовица за хуй… нали за едните купа за другите стадион… ай честито!

  3. 3
    4

    Бати зикУ недей така … всички 15 джълти ракиджиини пумияра ши ти лапаме барабар с макарите .. само някой лев метни… и за един два трансфера също ако можи .. айди бати зику ши на видиш тая седмица всичките 15 ши сми на телевизура всички ще ни видят

  4. 5
    3

    ПАРИ ЗА ДВА СТАДИОНА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ! ТОВА ЧЕ СЕ ПОДАДЕ НА ПАРАЗИТНИТЕ ТВАРИ КОИТО С ДВЕ КАРУЦИ КЮСТЕНДИЛСКИ КАТУНАРИ АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО ЗАТВОРИХА ЕДНА УЛИЦА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ “КМЕТЕ “. СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАШ ПОПАРАТА!

  5. 5
    1

    Стрямалий са доволни от решението на Зико и казаха, че с голи гърди жа го защитят като Матросов на амбразурата ва.

  6. 16
    4

    А ревизия на похарчените до момента средства от държавата?!А слух или истина е,че са актувани два пъти едни и същи строителни дейности от времето на Цветан Василев и сега?!А кой ще си сложи главата в торбата и да издаде акт16 на съоръжението, което както се вижда от кадрите изнесени от феновете на Ботев е меко казано опасно за посещение?!А като Боко, Зико, Пинокио и Плейна са знаели още в самото начало,че парите няма да стигнат защо въобще го започнаха и какви финали на УЕФА обещаваха?!

    • 6
      5

      Обещаваха за да четкат комплексите на неградските , които за това да гласуват за ОПГ ГЕРБ. Елементарно! Като за елементарни дебили, каквито са си жълтите. Чак нас ни изненадаха с “постиженията” си относно Строежа! Факт! Аз лично мислех, че е невъзможно така брутално да се самоубият тези!

Коментарите са затворени