От Марица публикуваха трогателна молба за помощ към Веселин Тосев, чиито дом изгоря на 28 януари. Огнената стихия е тръгнала от забравена включена ютия и е причинила изгаряния по лицето и обгазяване на майка му, а синът му е евакуиран и за щастие не е пострадал.

От апартамента обаче не е останало почти нищо и семейството на Веселин Тосев ще има нужда от помощ, за да стъпи отново на краката си.

Веселин Тосев, известен още като българският Фаба Раванели, е юноша на Марица, играл е още за Славия, Септември (София), Ботев (Враца), Сокол (Марково), Топлика, Спартак (Плевен), Асеновец, Спортинг (Бенковски) както и в германската оберлига за Тюркиемспор и Хелас (Берлин). Връх в кариерата му е голът, който отбелязва с екипа на Славия във врататата на Тирол Инсбрук (мач за купата на УЕФА),  пазена от легендата Станислав Черчесов. Тосев е син на един от най-големите треньори в школата на Марица – Ангел Тосев, който навремето на блиц шах направи реми на световния шампион Анатолий Карпов. Тосев е голмайстор на Марица през 90-те години, включително последния сезон на жълто-сините в “А” група.

Уважаеми привърженици на Марица и приятели на футбола! Обръщаме се към вас с молба за помощ! Легендарният футболист и голмайстор на Марица от 90-те години, заклетият маричанин Веселин Тосев, загуби дома си, както и всички вещи и обзавеждане, в пожар на 28 януари.
Българинът гради своя дом с години и се грижи за него цял живот. Трудно е да си представим как се чувства един човек в подобен момент. Веселин и неговото семейство загубиха един от устоите на своя живот.
Отправяме молба към всеки, който има възможност, да помогне с финансови средства, с материали и физическа сила или по друг начин. Отправяме молба и към местните институции – да подадат ръка на един пловдивчанин, който оставяше сърцето си по футболните терени, за да защитава честта на своя отбор и своя град.
Целият екип на ПФК Марица 1921 е съпричастен с трагедията на семейството и също ще му помогне! Направете го и вие! Добрата постъпка, жестът и съпричастността в такъв труден момент са безценни!
Банкова сметка:
BG37UNCR70001524888680
VESELIN ANGELOV TOSEV
UniCredit BulBank