Феновете на Ботев подхванаха нова яростна атака срещу кмета на града Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев и бизнесмена Илиян Филипов, чиято фирма строи стадион “Христо Ботев”

Причина за реакцията на привържениците са шокиращите нарушения, които те показаха на пресконференция – фрапантно завишаване на цени на строителни материали и смущаващо надписване на количествено-стойностни сметки при строителството на съоръжението.

“Кмет или крадец”, “Зико, Райчев, ФилипOFF – ОПГ”, “Колежа с козирка”, “Колежа не ви е башщиния”, “Колежа или смърт”, са само част от транспарантите, с които осъмна Пловдив тази сутрин. Плакатите бяха закачени на почти всички надлези и важни пътни “артерии” в града.

.

Също така привърженици на Ботев (Пд) излязоха настояване към кмета на Пловдив Здравко Димитров. Феновете искат веднага да се замразят плащанията по строителните дейности за стадиона, докато не бъдат изчистени всички нередности. Те изпратиха за целта отворено писмо:

Уважаеми г-н Димитров,

На 22.01.2023 г. КПБП, сдружение “ПФК Ботев” и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка за довършване строителството на стадион “Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес, както и опасността от неправомерно разходване на обществен ресурс, който впоследствие не може да бъде възстановен, Ви призоваваме незабавно да разпоредите прекратяване на всички разплащания към изпълнителя на обществената поръчка ДЗЗД “Колежа” до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.

Очакваме да разпоредите вътрешна проверка въз основа на изнесените факти и обстоятелства, резултатите от която да обявите публично.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК Ботев

4 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    4

    А в Стряма оти няма плакати ва, жа са прайм на кълбо.

  2. 6
    5

    Ей тоя стадион колко народ нахрани Тц Тц Тц… И още има да лапа от него, дъно няма… Брей, брей, брей.

  3. 7
    3

    Като стар човек и от личен опит мога да кажа едно: С плакати или “по модерно” с писане пред компютъра НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА!!! Пушка си требе или поне гьостерица!

Коментарите са затворени