Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов коентира актуални теми около българския футбол. Легендарният голмайстор на Левски заяви, че промените в рекламата за хазарта не бива да бъдат приемани от политиците.

„Смятам, че всичко е наред за момента. Надявам се футболистите да направят добра подготовка и да бъдат във форма за квалификациите, които започват през март месец. Няма какво да си говорим – целта е да се класираме за европейско първенство. Не смятам, че големите очаквания ще натежат. Нашата цел като национален отбор е всеки мач да побеждаваме и не е нищо ново, че искаме да се класираме на европейско първенство. Това, което видяхме като представяне от националния отбор ни дава надежда, че ще се представим по добър начин“, каза Гонзо пред колегите от „Дарик“.

„Не смятам, че трябва да се гледат отборите по време на подготовка, защото ще имаме достатъчно време, за да изгледаме няколко от официалните мачове. Надявам се футболистите да се завърнат от своите зимни подготовки заредени с положителни емоции и да донесат успехи на националния отбор“, добави техническият директор на БФС.

„Евентуални промени в рекламата на компаниите за спортни залагания? Моето мнение не се различава от това на президентите на клубове, както и позицията на БФС. Ако този закон бъде приет, то това ще е голяма грешка, именно заради това не мисля, че ще се случи. Футболът е спорт, който държавата по никакъв начин не подпомага, така че се надявам само да не пречи.
Винаги е по-лесно, когато имаш резултати. До преди половин час бяхме заедно с Младен Кръстаич и обсъждахме кои футболисти са здрави. Опитваме сега за някои футболисти да уредим паспорти, за да могат да играят през март месец. Наблягаме на играчи, които са работили в чужбина и да ги приобщим към националните отбори, за да хванем най-много футболисти, които имат българско гражданство. В крайна сметка съм казал, че играчите трябва да идват в националния отбор с желание, защото защитават собствената си чест и тази на България. Опитваме сега да уредим футболисти, като например, има един играч на Аугсбург, както има и футболист, който играе до 21 години в Уелс. Надяваме се да можем да им уредим паспорти скоро, за да помогнат на отбора през март месец“, добави Георги Иванов.

1 КОМЕНТАР

  1. ГОНДЗЬО, ГОНДЗЬОООО, ПЪЛЕН ВЪЗ СТЕ!!!!

Коментарите са затворени