Ботев (Пловдив) може да бъде поет от легендарен футболист. Става въпрос за хърватина Роберт Просинечки. 53-годишният треньор в момента няма ангажимент и е свободен да поеме отбора.

Като футболист Просинечки участва на 3 световни първенства (1990, 1998 и 2002 г.),а през 1998-а завършва трети с Хърватия на Мондиала във Франция.

Треньорската кариера на легендата започва като помощник в националния отбор на “ватрените”, след което води сръбския гранд Цървена звезда и турския Кайсериспор. Между 2014-а и 2017-а година е наставник на националния отбор на Азербайджан, а след това и на Босна и Херцеговина.

За последно той води словенския Олимпия (Любляна), но заради сериозни разминавания относно визията за развитието на клуба, Просинечки напусна със скандал.

По непотвърдена информация хора от обкръжението на собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич са му предложили възможността да назначи Роберт Просинечки на треньорския пост в “Коматево” и руският бизнесмен разглежда сериозно този вариант.

8 КОМЕНТАРИ

  1. ВАЛЕНТИЧ ЩЕ ДОВЪРШИ ГОДИНАТА!!! КАТО ТРЕНЬОР

  2. 6
    4

    ДОКАТО ВАЛЕНТИЧ Е В БОТЕВ, ОТБОР НЯМА ДА ИМАМЕ. ТОЗИ ПОСРЕДСТВЕН ЧОВЕК МЪТИ ГЛАВАТА НА ЗИНГАРЕВИЧ И НЯМА ТРЕНЬОР, КОЙТО ДА Е СЪС СЕРИОЗНА ВИЗИТКА, ДА СЕ СЪГЛАСИ ДА БЪДЕ КОМАНДВАН ОТ НЕГО. КАК ВИЖДАТЕ ПЕНЕВ, ИЛИ ПРОСИНЕЧКИ ДА СЛУШАТ ВАЛЕНТИЧ? ТЕ СА БИЛИ ТОП ФУТБОЛИСТИ, ИГРАЛИ СА ЗА ВЕЛИКИ ОТБОРИ И СЕГА ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ ЕДИН ФИЗКУЛТУРНИК ДА ИМ Е НАЧАЛНИК! ЗИНГАРЕВИЧ, ДОКАТО ТОЗИ ПЕДЕРАСТ Е ПРИ ТЕБ, НЯМА ДА ТИ СТЪПИМ НА МАЧОВЕТЕ!

  3. 4
    5

    Тоя като го навивахте да дойде достатъчно пиян ли беше?Гюбеци за Коледа въртяхте ли му?

  4. 10
    8

    Изгонихме Копич да дойде друг чужденец да взима пак чуждоземци…аман
    Да се вземат в ръце и да заложат на Български треньор да му се даде време да работи спокойно и да се налагат Български играчи стига с тез знайни и незнайни “футболисти”

    • 7
      3

      АМЧИ И НАШИЯТ ТРЕНЕР, УШ БЪЛГЪРИН, ПЪК ЗЕМА ЧУЗДИНЦИ И ПРУДАВА КЪТ ЗА ПУСЛЕДНУ?!!😞😞 ДА ГЛЕДЪМИ КАК ГУ ПРАВЯТ ВЪВ ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ, ИЛИ ДА ИДВЪТ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА!!!

Коментарите са затворени