Асеновец завърши на трето място есенния полусезон на Югоизточната Трета лига. Силното представяне събуди спомените за славните години на футбола в Асеновград. Треньорът Веселин Филипов разкри пред Sportal.bg на какво се дължи възхода.

„Изминалият полусезон е най-успешния за отбора в периода от днес назад до средата на 80-те години на миналия век, когато Асеновец играеше във второто ниво на родния футбол – тогавашната Б група. Настоящият състав е един от най-силните на клуба от онзи далечен период до днес. Сега сме в челото на класирането, в едно изключително оспорвано първенство, в което потенциала на отборите в него е тотално изравнен. Успехът ни се дължи амбиция, дух, огромно желание и разбира се на добър отбор от местни момчета. Ядрото му е от 5-6 футболисти с опит, които са на възраст 26-27 години и имат още доста да дадат на футбола. Манталитетът им увлича младите около тях. Няколко състезатели на възраст 17-18 г. се наложиха в титулярния състав. Категорично имат потенциал за развитие. Има интерес към наши играчи от елита на родния футбол. Пример е голмайстора ни Тодор Тодоров (на 22 г.). Апетитите към него имат елитни отбори. Благодарности към феновете за подкрепата им. Мачовете на Асеновец са сред най-посещаваните в първенството. Идват да ги гледат от близките градове, дори запалянковци от Пловдив, където винаги има мачове и от най-висша класа на футбола ни. Очаквам да запазим състава. Няма да привличаме нови играчи на всяка цена. Ще вземем 5-6 юноши от школата ни в мъжкия тим и вероятно половината ще са част от състава за пролетния полусезон. Важното е да направим качествена подготовка и всички да са здрави. Целите са ясни – да продължим с добрите игри и да затвърдим челната позиция на която сме в момента.

За съжаление, що се касае до финансово положение, мястото ни в класирането е същото, но отзад напред. Организационните проблеми и финансовия недоимък са най-сериозния, дори непосилен противник за нас. Надяваме се, че силното ни представяне ще предизвика интереса на общинското ръководство, местните общественост, бизнес, които да помогнат на отбора, защото и те и Асеновец сме лицето на Община Асеновград“.