Селският футбол у нас отдавна е в тежка криза. Отборите са много ниски бюджети, а футболистите играят за мижави пари. В историята на родния футбол обаче има едно голямо изключение. Става въпрос за тима на Олимпик Галата, който по-късно премине в Тетевен, а още по-късно се прекръсти на Берое.

Тогава президент на клуба е Стахил Димчев, който управлява заедно със Станислав Танев. В управата са още фигури като Ангел Бончев и Ферарио Спасов, който пък е старши треньор. Отборът влиза дори в А група, но тогава е принуден да отиде да играе в Тетевен. По времето на Страхил Димчев заплатите в Олимпик са по-добрите играчи са достигали 2000 долара, а премиите също са били внушителни. По това време тези пари са били доста сериозни.

През 1999 г. се обединява с ФК Берое под името Олимпик-Берое и започва да играе домакинските си мачове в Стара Загора, но официално продължава да се води от град Тетевен. В същото време Берое играе в „А“ ОФГ-Стара Загора. През 2000 г. Олимпик-Берое играе бараж за оставане в „А“ група срещу Спартак (Плевен), спечелен с 2:0 на стадион Славия в София. След това клубът остава само под името Берое и играе в „А“ група. Същевременно в Тетевен е образуван на ново клуб с името Олимпик, който започва да играе във „В“ група. През 2002 г. Олимпик завършва на първо място в Северозападната „В“ група и се класира за втори път в „Б“ група. През 2003 г. завършва на 10 място във втория ешелон и се спасява, но преди началото на сезон 2003/04 се отказва от участие в първенството. От 2005 г. играе в „А“ ОФГ-Ловеч. Играе домакинствата си на стадион „Бенковски“, който е с капацитет 8000 зрители. Основните цветове на клуба са жълто, синьо и бяло. С най-много голове в „А“ група е Христо Терзиев с 9 гола (6 през 1997/98 и 3 през 1999/00), а в „Б“ група Юлиян Манев с 23 гола.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени