Бившият футболист на Марица (Пловдив) и ЦСКА Красимир Чомаков остана крайно разочарован от случващото се в родния му клуб. Някогашният халф коментира странните два трансфера на млади нигерийски футболисти в отбора на “жълто-сините”.

“Аз съм шокиран. Не мога да повярвам, че люпилнята на таланти Марица привлича чужденци. Нямам против нигерийчетата. Да са живи и здрави. Но защо за сметка на някой пловдивски талант се викат разни иностранци, които ядат хляба на нашите деца!?“, коментира пред Блиц Красимир Чомаков.

Ето какво още каза по темата пловдивчанинът:

И това доживяхме. Маричката също да започне да налага африканци. Не, не, аз не съм расист. Напротив – винаги съм бил за равенство между расите. Друго имам предвид – че българите са изолирани за сметка на чужденците, независимо дали става въпрос за нигерийци, американци, поляци, гърци и т.н.

И после искаме да имаме национален отбор и наши момчета да блестят в чужбина. Как да блестят, като тука им затваряме очите, завързваме им краката, държим ги затворени в килия. Защото това си е същото, след като не им даваме шанс да пробият в мъжкия футбол. Те момчета трябва да са между шамарите, трябва да са в мъжките отбори. Те няма на кого да подражават, нямат идоли, нямат кумири.

Ако излезеш на улицата и питаш 20 деца, кои са ти българските футболни кумири от настоящите играчи, няма да чуеш нито един отговор. Това е срам. Огромен срам. Не само за Марица, но и за Пловдив. Не само за Пловдив, но и за цяла футболна България.

Аз само като бях в Марица, имах десетина идола в отбора. Смятай какви времена бяха. Днес не искаме да влагаме в децата си, защото има по-бърза възвращаемост на вложените средства.

В последните години само Славия произвежда и продава футболисти, но това не е достатъчно. Това е малък оазис в пустинята, наречена български футбол.