“Марица” завърши наравно 0:0 при гостуването си на “Беласица” на стадиона в град Симитли. Срещата преложи много битка и по-малко техничен футбол. Лошият терен, особено на места, не позволи на двата отбора да разгърнат потенциала си и ги затрудни, като те често разчитаха на дълги топки. Срещата бе равностойна, с по-няколко интересни ситуации пред двете врати, като по-интересно бе второто полувереме.
 
В тима на „Марица“ имаше множество контузени състезатели, както и наказани, което направи окомплектоването на състава изключително трудно. Наказани за този мач бяха Илиян Йорданов и Радослав Апостолов, наказан бе и самият треньор на отбора Николай Димитров. Контузени са защитниците Йордан Пейчинов и Мартин Лазов, а в хода на мача контузии получиха Христиан Димитров и Петър Атанасов. За домакините поради наказания мача пропуснаха Куфре Ета и Валентин Костов.
 
“Марица” имаше три добри положения за гол. Първо Веселин Марчев центрира от корнер на втора греда, вратарят Кирил Георгиев излезе да боксира, но не уцели топката. Тя попадна в капитана Валери Домовчийски, който с глава насочи топката, но тя премина буквално на милиметри от целта. По-късно, при друго центриране отляво на Симеон Вешев, Марчев засече с глава, но топката отново премина на сантиметри встрани. В края на мача Милен Танчев бе изведен зад защитата с дълга топка, надбяга защитника до него и излезе срещу вратаря, но точно преди да нанесе удар топката бе отклонена от бабуна на терена и не се стигна до завършващ удар. Домакините имаха няколко добри удара с глава, както и от дистанция, но не всички бяха точни. Илия Николов отрази всички останали, които бяха в рамките на вратата му и записа седма суха мрежа.
 
Така “Марица” остава на осмата позиция с актив от 19 точки. На 29 октомври “жълто-сините” са домакини на “Миньор”, а срещата е от 12:45 на обяд.
 

МАРИЦА: Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев, Валери Домовчийски © (Станимир Димитров), Веселин Марчев, Милен Танчев, Станислав Маламов (Айкут Янъков), Христиан Димитров (Дъглас Иваноф), Петър Атанасов (Ифеани Дейвид). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Стефан Попов, Саломон Джеймс. Треньор: Стойчо Драмов