Марица допусна поражение с 3:1 като гост на Витоша в мач от кръга във Втора лига. Пловдивчани имаха късмета първи да открият резултата и да поставят домакините в ситуация на догонващи, но не успяха да вземат нищо от срещата. Витоша стигна до обрат след 3 безответни попадения.

Петър Атанасов откри за 0:1 в 20-тата минута. Домакините изравниха чрез Емил Гъргоров в края на първата част. Петров и Христов с нови два гола през второто полувреме донесоха успеха за домакините.

“Марица” загуби гостуването си на “Витоша” (Бистрица) в мач от 12 кръг от шампионата във Втора лига. Домакините спечелиха с 3:1 срещата, която се игра в петък на стадиона в Бистрица. Загубата бе незаслужена за пловдивчани, след като те доминираха във владеенето на топката и създадоха повече голови положения, които не успяха да реализират.
Петър Атанасов изведе “Марица” напред в резултата в 20-та минута. Той отбеляза след неразбирателство в отбраната на домакините. Отново той се озова сам срещу вратаря на “Витоша” в малкото наказателно поле, но стреля неточно. Още няколко добри положения бяха пропиляни от “жълто-сините” през първата част. Домакините успяга да изрявнаят в продължението, когато Деян Христов бв изведен очи в очи срещу Илия Николов, подаде към Емил Гъргоров, който изравни.
През втората част започна с нов гол за “Витоша”. Станислав Петров с удар по земя направи 2:1 в 47-та минута. По-късно, след удар на Веселин Марчев топката се удари последователно в напречната и страничната греда, разходи се по голлинията, но така и не влезе в мрежата. Пловдивчани имаха още добри положения пред себе си, но не успяха да отбележат. Вместо това домакините успяха да реализират трети гол в края на мача чрез Деян Христов.
Срещата бе под номер 235 за вратаря на “Марица” Илия Николов, с което той изравнява абсолютния рекорд за най-много мачове с екипа на „жълто-сините“ за всички времена! Рекордът принадлежеше до този момент на Георги Ганев, който е роден през 1944 година и играе за „Марица“ през 60-те и 70-те години на миналия век, записвайки и 3 сезона в „А“ група.
В класирането “Марица” заема 8 място с актив от 17 точки преди изиграването на останалите срещи от кръга. В следващия кръг, на 15 октомври от 16 часа, “жълто-сините” са домакини на “Спортист” (Своге).


МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов (Мартин Газиев), Илиян Йорданов (Симеон Вешев), Сали Садъков (Радослав Апостолов), Милен Танчев, Станислав Маламов (Айкут Янъков), Веселин Марчев, Валери Домовчийски – капитан, Петър Атанасов (Дъглас Иваноф). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Христиан Димитров. Треньор: Николай Димитров


снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg





2 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Много добро порно издание направихме днес. След тото турнето в Словения запукваме и в България.

Коментарите са затворени