Новият треньор на Ботев Пд Желко Петрович даде интервю за “Тема Спорт” ведна­га след контролата с Етър в Сливен. Спираме черногор­ския специалист на пистата на стадион “Хаджи Димитър” с молба да отдели 10 минути. “Цели десет! Хайде да са две и да приключваме, че трябва да се видя със своя приятел Балъков”,  казва  Петрович, тъй като националният ни селекционер изгледа провер­ката в Сливен и чакаше чер­ногореца. Въпреки първона­чалния “протест” Петрович действително разговаря 10 минути, като сподели впе­чатленията си от Ботев, а разказа и интересни детайли около богатата си състеза­телна и треньорска кариера. Водим интервюто на английски, а Петрович говори много бързо, ентусиазирано и дори емоционално на моменти. След края на интервюто чер­ногорецът най-после се поз­драви с Балъков: “Трябва да платиш вечерята, твоят от­бор загуби”, казва Петрович. Но националният селекционер отговаря: “А, не, бъркаш се -ти спечели, значи ще чер­пиш”.

Г-н Петрович, спечелихте трета поредна контрола с 1:0. Какви са впечатленията ви от отбора дотук?

– Най-хубавото е, че се подоб­ряваме физически. Това е и идея­та на предсезонната подготов­ка. Но трябва да играем много по-добре и много по-бързо.

Видяхме дебюта на новия нападател Тайлон. В какво съ­стояние е?

– Той е само на 6-7 дни трени­ровки. Постепенно ще му дава­ме все повече минути за изява. Когато е в добро физическо съ­стояние, тогава ще видите истинския Тайлон.

Свиквате ли с Ботев и как се чувствате в клуба?

– Свиквам, да. Клубът е супер, а градът е фантастичен. Хора­та са много приятни. От друга страна, още не сме загубили мач под мое ръководство. След ка­то паднем, тогава хората мо­же би няма да са толкова при­ятни (смее се). Важното е, че вътре в отбора се разбираме добре. Когато дойде нов тре­ньор, винаги има нещо различно. Това не означава, че предиш­ният треньор е работил слабо, просто всеки си има специфич­ни изисквания, футболистите разбират това, което искам, а заниманията им харесват. До­пада им и начинът, по който желая да играем. Разбира се, трябва да сме по-бързи и остри. Но засега положението е окей.

А как искате да играете? В контролата с Етър видяхме доста дълги подавания към крилата и към централния на­падател…

– Да вземем Неделев – той е футболист екстра класа. Той може да прави каквото си иска, защото е много умен играч. Трябва да приемаме всяко реше­ние на Неделев. Той може да диктува темпото, да обръща фланговете… Срещу Етър ми хареса и Крис Добрев, който ра­боти доста добре в продълже­ние на 90 минути. Младите момчета никога не са го прави­ли преди, защото не са имали въздух. Пуснахме и Станислав Шопов в последните десет минути, за­щото също притежава та­лант. Не беше лош мач.

Да очакваме ли много про­мени в тактически план спря­мо предишния треньор?

– Не, не. Може би ще има ня­кои по-различни тренировки. Евентуално част от футболи­стите може да действат на други позиции. Но тактически не мисля, че ще променим нещо кардинално. Повечето клубове в България играят в 4-2-3-1. Аз съ­що харесвам тази схема, а също и 4-3-3. Допада ми и 4-3-2-1. Ако променя по-сериозно схемата, тогава трима-четирима играчи ще ни станат ненужни, ще трябва да ги пращаме във ваканция. Няма да направим такова нещо.

Видяхме Антонио Вутов на върха на атаката и като дяс­но крило. На коя позиция смя­тате да го използвате?

– На тези две позиции. Вутов не е класически центра­лен нападател, но ние не разполагахме с друг. Той е по-скоро дясно крило или плеймейкър. Може да играе и като фалши­ва деветка, но не е ти­пичен нападател.

А защо избрахте точно Тайлон за ново попълнение на върха на атаката?

– Защото е вкарал много голове в Малта. В 28 мача той има 24 по­падения. Разбира се, там първенството не е на високо ниво, но пък е ре­ализирал. Гледахме му и виедоклипове от Брази­лия, където също се е разписвал постоянно и то на терени като ниви – без трева, без нищо. Но той е вкарвал. Про­блемът с него е, че не е в добра физическа фор­ма. Очакваме много от него. Е да, той не е Ромарио, но за нашето ни­во, ако ни даде 50 про­цента от това, което е показал досега, ще сме доволни. Но не е лесно да намериш нападател, който иска да дойде в България. Те не разбират колко хубава държава е това, не знаят какъв град е Пловдив. Аз винаги казвам – живял съм в Токио, в Москва, в Лондон, в Амстердам, но Плов­див е на същото ниво. Един­ствената разлика е, че е по-малък като население. България притежава голяма култура, страхотни хора и климат. Е, малко е горещо през лятото, но… Зимата ще е нашето вре­ме, когато е по-хладно (смее се).

Как се отнасяте към играчи­те – по-скоро като генерал или като приятел?

– Винаги трябва да има уваже­ние и граница между играчите и треньора. Обичам да помагам на футболистите, но когато сме на терена или в трениров­ка, тогава няма приятелство. Трябва да работиш. Ако ти не бягаш, аз ли да вляза на терена и да го направя вместо теб? Или пък Балъков да влезе и да по- дава? Ние вече не можем да бя­гаме, защото сме стари. Така че играчите трябва да тичат и да се раздават. Ако загубим не е проблем, но искам да съм видял старание. Нужно е да даваме всичко от себе си във всеки един ден. Трябва да тренираш индивидуално, да се подлагаш на масажи, физически да се подго­твяш. И без майтапчета! Това не е шега работа. След като си свършат задълженията, тогава вече мога да им помогна.

Защо в нито един клуб като треньор не сте се задържали поне две години?

-Това е така. За кой клуб иска­те да ви обясня?

Да кажем за последния, в който сте били старши тре­ньор – АДО Ден Хааг.

– Започнах начело през лято­то (б.р. – на 2016 г.), но напуснах през февруари, защото синът ми беше страшно болен. В пър­вия ми клуб – Боависта, пък не ни даваха заплати в продължение на 7 месеца. След няколко мача напуснах, въпреки че победихме Бенфика. Винаги нещо такова се случваше. Да бъда честен – лип­сваше ми и късмет с клубовете. Друг пример ще дам със саудит­ския Ал Шааб. Задържах се пет месеца. Което в България е равносилно на пет години защото в тази страна, когато загубиш три мача, и те изгон­ват. Аз загубих повече, но харе­сваха начина ми на работа. Ко­гато аз поех отбора, имахме три точки. Ръководството ис­каше да реорганизираме всичко и аз се съгласих. Или пък в япон­ския Урава – там стигнахме фи­нал за купата. Но тогава още бях твърде млад и импулсивен. Не можех да приема някои неща. Във Валвайк пък се задържах ед­на година. Това си е моят клуб, там завърших кариерата си, а общо играх към шест години за Валвайк. Там изпуснахме първо­то място във втора дивизия за­ради две попадения по-лоша го- лова разлика. Да вземем сега Бо­тев – в последните години от­борът се движи около 4-5-0 мя­сто в първенството, което ми харесва. Ако беше 10-11-и, тога­ва нямаше да дойда, защото, на всяко място, където отивам, искам да имам шансове да по­стигна успех. За мен успешен се­зон ще е да изведем отбора до евроучастие, а хората да се радват, като ни гледат. А и съ­що така да помогнем на някои по-млади играчи да си повишат нивото. Разбира се, няма да станем шампиони, това ми е ясно, не съм глупав. Но целта ни е да завършим в петицата

Работили сте дълго с Адвокаат като негов помощник, но пък като играч сте имали проблем с него. Той ви е бил треньор в ПСВ през 1996/97 г., но ви се ядосва, защото сте пушили…

– Така беше (смее се). Това не беше голям проблем. Имаше още 4-5 играчи, които пушеха. Това си беше нормално по онова време (смее се). Да не мислите, че българите не пушеха. Наско­ро разказах историята за Три­фон Иванов, когато аз бях в Се­виля, а той в Бетис. Та тогава изпихме заедно не само много бири, но и много цигари изпу­шихме. Беше фантастично вре­ме. Но в наши дни е невъзможно да го правиш. Навремето обаче много големи футболисти пу­шеха. А и при вашата златна ге­нерация е било същото, сигурно половината са имали вредния навик. Но пък са били най-успеш­ните във вашата история.

Кой е най-добрият, с когото сте играли, и кой е най-доб­рият, на когото сте били треньор?

– Мога да ви напиша списък, който ще е дълъг половин метър. Бил съм треньор на Eтоо, на Роберто Карлос на Вилиан, Боатенг от Байерн, Ван дер Ваарт, Найджъл де Йонг, Диара от Реал Мадрид, Ивица Олич, на най-добрия пе-руанец в историята Гереро. Толкова много са, доста от тях са печелили и Шампионската ли­га. Но отношението към всеки трябва да е едно и също, както ви казах преди малко – да има уважение между играчите и треньорите. И това изисквам от футболистите. Аз съм ше­фът в отбора и най-голямата отговорност я нося аз. Когато печелим – го правим заедно. Ко­гато загубим – виновен е тре­ньорът (смее се). А най-добри­те, с които съм играл – Миятович, Шукер, Марадона за кратко в Севиля, Иван Саморано, Диего Симеоне, Савичевич, Пикси Стойкович – все големи футболисти.

173 КОМЕНТАРИ

  1. БотевЪ е държанка на ДПС и олицетворение на ЛЪЖАТА
    3
    1

    Вървял си Йотков по пътя и хоп, какво да види?! Документче. Навел се и го вдигнал – било „учредителния акт“ на БотяфЪ…. от 1912 година… в една локва….
    „Фалшив е“ – казал си Йотков. „Но нищо. Ще свърши работа. като го покажем 1000 пъти и ще стане истински“…

    Та такива ми ти работи на село…

  2. 2
    2

    Запорът, наложен от швейцарския съд върху имущество на банкера Цветан Василев, с което българските власти се похвалиха през 2015 г., е бил вдигнат на втора инстанция, съобщи в. “Сега”. Става въпрос за имот на семейството в Швейцария, както и за четири сметки в местни банки.

    Това стана ясно от данни, предоставени на вестника след спечелено дело за достъп до информация срещу КПКОНПИ. От отговора на антикорупционната комисия става ясно още, че разноските по делото в Швейцария са близо 22 хил. лева, а за принтиране и преводи в рамките на производството са платени още 20 хил. лева.

    От „Сега“ са потърсили информация за разходите по делото, след като председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който към днешна дата е в отпуск заради Апартаментгейт, заяви, че искът по делото е бил придружен с 28 хил. страници доказателства, тежащи близо 6 тона. Първоначално той е отказал достъп до информация на вестника с мотиви, че данните представляват служебна и търговска тайна, но две съдебни инстанции са счели това за неоснователно.

    Производството по конфискацията срещу Василев и семейството му бе образувано през март 2016 г. от Софийски градски съд, но неговото начало се проточи близо 2 години, като през 2018 г. бе спряно, тъй като от родния съд поискаха тълкувание по казуса от съда на ЕС, което все още се чака. Искът е в размер на 2.2 млрд. лева.

    Цветан Василев пребивава в Белград вече 5 години. До този момент няма решение на сръбските власти относно искането на българската прокуратура да бъде екстрадиран в България. Василев е задочен обвиняем по делото за фалиралата Корпоративна търговска банка. Според обвинението той е ръководел престъпна група, която източвала банката с години. Василев обаче отказва да се прибере в България, тъй като според него няма да получи справедливо правосъдие, а и се страхува за живота си.

  3. Скъпи приятели, походът ми по магистралата продължава. Стигнах до Ихтиман. Спряха два тира, малко заболя, но изкарах 3 лева. Тъкмо да си купя нещо от мотела и се появиха двама мургави братя от скелето. Биха ме и ми взеха парите. Направих си шапка от вестник, малко мирише на лайна, но поне пази от слънцето. Продължавам към София. Взел съм си зелена тениска, ако никой не ме вкара на стадиона да получа билет от шампионите. Не ме е срам от това, все пак ще ям.

    Поздравявам всички за вековния юбилей на любимия ни отбор: 1919 – 2019.

  4. 9
    4

    Копелетата с незнайни родители и рожденна дата първосигнално излизат от дупките като прочетат Ботев.Комплекса здраво тресе Свлачището в аналният двор на Секскостопанският.Цигани със фалшиво самочувствие.Познато.

    • 5
      10

      За кои цигани споменаваш бе, жълто психо?! Организирани цигани във фен клуб има в центъра на Столипиново Изгрев бойс, друг фк с цигани няма! Ботевъ е смачкан и унизен с гол гавра на 15.05.2019г.,и не интересен за нас, освен за това че са курви на Локо! Какъв комплекс може да имаме, след като се търкаляте преносно и буквално в краката на ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ Л О К О М О Т И В! Комплекс имате вие още в далечната 1974г. на 08.09.на връх комунистическия ви празник! Като чуите Локомотив и се насирате от шубе, курви на ЛОКО!

      • 4
        1

        Вие нямате фенове бе, мухъл. На Лаута само прашни кълбета и свистенето на вятъра. Айде прибирай се вкъщи, тръшни се на леглото и почвай да ревеш, че в Пловдив нямате фенове.

      • Мразещ жълтото….кой е очаквал нещо друго след онази гавра от центъра. Малцинствата винаги мразят, ето например циганите мразят Българите, гей ориентираните мразят нормалните, нищо ново не ни казваш. Ние пък гледаме със снизхождение към обратните и мургавите, Бог ги е наказал достатъчно за да ги мразим и ние.

      • Като чуими ли каза? Ясно, няма какво повече да добавя. Само една добавка, неграмотните мразят грамотните. Чуиш ли?

    • 1
      3

      Сус бе , перекенде помашко.
      Така ще говориш само за маймуните от трибуна истанбул

      • Защо не се сетиш, че светилищата на бесите са “акънъ” в Родопитие и по тази логика сте чисти бабичани?!

  5. 7
    4

    Гледайте сега кантонери кухи. Андро от всяко ваше кликване прави по кинта. От тях 50% отиват в бюджета ни. Продължавайте да наливате вода във воденицата ни. Съвсем сериозно ви казвам, дерзайте. Като шарани на гола кукичка се хващате, ето например сега след мене поне 15 постинга ще се пльоснат само от Мърков.

    • 3
      5

      То щото много кинти вадите, затова жълтите мисири от Коматево са с по-малки заплати от тези в любимец на Пловдив!

  6. 7
    6

    Вървял си Йотков по пътя и хоп, какво да види?! Документче. Навел се и го вдигнал – било “учредителния акт” на БотяфЪ…. от 1912 година… в една локва….
    “Фалшив е” – казал си Йотков. “Но нищо. Ще свърши работа. като го покажем 1000 пъти и ще стане истински”…
    Та такива ми ти работи на село…

    • 7
      4

      Тихо селянин кирлив! Каквото каже мнозинството това е! Мургавото малцинство няма думата. Втория отбор на Пловдив сте и няма как да промените факта, като и че Ботев Пловдив е най стария клуб в БГ. Потапяйте се под вода и духайте.

      • 3
        5

        Жълта курво на Локо, 42000 мургавелковци имате регистрирани във фен клуб Изгрев бойс Столипиново! Та вие мнозинство може да имате по селата и помашката яка! Ямате думата! Думата е на ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ ЛОКОМОТИВ!

      • Всъщност в БГ вече става каквото каже малценството, което скоро ще е мнозинство.
        Чвно си доста тъп и не си го разбрал..

      • Ботев, клуба на Митко Христолов ли имаш в предвид?
        Че ти още ли си му фен??!!

  7. 9
    7

    Четох поредната лъжа на жълтурите за създаването на Ботев?!Любомир Пипков роден в Ловеч е написъл през 1921г. химна на жълтурите , когато е бил малко по-голям от 12г-я им основател?!Опитвате се да ни хванете за канарчета,но канарчетата сте вие,оскубани разбира се!Ние сме Господарите на Пловдив! вие сте курвите на ЛОКО!

    • 7
      7

      Да приемем, че химна е от 1921. Съдебната регистрация е от 1923/24 година.

      НО!! НО отборчето на Христолов е създадено през 1912 година….от 12 годишен….

      Щеше да е още по-готино, ако отборчето беше създадено от Христо Ботев … малко преди да го гръмнат на връх Вола.
      Йотков обеща да намери скоро “документ”….

      • 4
        3

        Може да открият документи, че ботевЪ е снован през 1848г. когато се е родил Хр. Ботев! Знае ли се, от лъжци и курви всичко очаква!

    • 2
      3

      И този неграмотник, чел бил….ти можеш ли да четеш бе. Остава да кажеш, че можеш и да напишеш 2 думи на кръст.

      • 3
        2

        Мухльо, ти знаеш ли колко граматически грешки си допуснал в пасквилче то си? От курви поуки не искаме!

  8. 7
    7

    Желко знае как да шиба мръсни черно бели курви,та нали за това дойде да се отебе.
    Роби искам ви мирни и тихи няма да се претиснявате ще има кърско ебане.
    Роби знаете си урока само тихичко и с вдигнати ръчички краченца и във дивият нали.
    След като станахте срамни цигански курви и преди всичко РОБИ на господарят на Пловдив Ботев ви искаме всички прилежни и културни.
    Два дни и на земята тихи и спокоини предстои ви първото клецане курви.

    • 7
      4

      Анонимна курво на ЛОКО,ти действително си сериозно болен!Болестта ти е на психична основа!Болестта ти се казва СИНЕСТЕЗИЯ, погрешно възприемане на усещанията!Явно и ти като 90% от селско-циганската ви сбирщина си я получил след смачкването ви на 15.05.2019г. от ЛЮБИМЕЦА НА ИНТЕЛЕКТОАЛЕН ПЛОВДИВ ЛОКОМОТИВ!Плебеи, обичам да ви гледам ка се гърчите в краката на ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ!Нямащи нищо общо с същинския Пловдив ,спокойно си хащате автобус № 20, и се прибирате в Коматево ,че животинките ви чакат!Трябва да ги нахраните, издоите ,да изхвърлите гюбрето!Работа ви чака на село!Марш долни курви на ЛОКО

      • Ееееей,много големи усти отворихте черно бели столипиновски курви,след като взехте един мач,май и голям жълт банан ще лапнете,нищо ново за вас де,вие сте си ЦЕНТРАЛНО АНАЛНО РАЗГЛЕЗЕНИ СВИРКАДЖИИ.Приятно гледане на мачовете ви в Европа с повторение оксер локомотив 7-1.

  9. 8
    5

    Желко, ти сам не знаеш колко си глупав

  10. 4
    6

    Абе хора, че сте тъпи-спор няма, че сте олигофрени-също, че сте неграмотници -евала, спор няма! Защо не си извадите главите от лайняните ями най-вече вие ще се пречистите! Този човек е добер в професията си и оставете да го докаже, но злобата, неграмотността и олигофренията не ви оставя! Когато коментирате-нека е позитивно и надграждащо! Какво печелите с тази злоба и жлъч? Тя се връща при вас и си оставате посредствени хора, убити от собствените си жалки, неграмотно и злостни мисли! Оставате си в кслта и там ви е мястото! Прочетете коментарите под всяка статия за Ботев иЛоко и ще видите, че комплексарите от Лсута са само ПИД тези за Ботев! Интелекта и бъдещето на Пловдив има само 1 име – Ботев!

    • 6
      1

      абе грамотния, какво значи “добер”??!!

    • 9
      2

      По-злобен и необосновано арогантен коментар не бях чел! Но затова пък с претенции… типичен селянин!
      Кой Ботев, бе пич? Такъв отбор няма! Има БотевЪ, но той е в Коматево??!!

    • 6
      2

      За помяри като теб е казано: Преди да видиш треската в окото на ближния си, първо виж ГРЕДАТА в своето око”

  11. 12
    3

    Лети пътнически самолет. Пилотът казва по уредбата:
    – Уважаеми пътници, пожелаваме ви приятен полет с нашата авиокомпания. В момента се намираме на 10 000 метра височина, движим се с 900 км/ч, температурата навън е минус 30 градуса, … а-а-а-а! Ужас! Какво е това бе! Мамка му! А-а-а-а!
    Тишина. След малко пилотът продължава със спокоен глас:
    – Уважаеми пътници, моля да ме извините за този изблик, но стюардесата ме поля с кафе. Знам, че не трябва да губя контрол, но да ми бяхте видели панталона отпред…
    Желко се обажда:
    – Мамка ти! Ела да видиш пък моя панталон на какво стана отзад!

  12. 15
    5

    ”Желко Петрович: Не съм глупав!”

    Не, не , не си глупав , просто си
    изключително наивен , да не кажа прост.
    Ами тук ще те сготвят до 8 кръг, а там Локото ще те разфасова.
    Май си физкултурник по заместване ,
    за няколко кръга.

    • 2
      7

      Не ми се мисли какво ме чака. Като се почне от сряда, че се мине през оня мач с Търнава ли беше или Търново(не съм много сигурен), та до третия кръг на А група, ръка няма да можем да хванем.

      • 7
        3

        Объркал си се, селски! Вие сте 17/1 и нямате мач с Търнава. Локо имат – тези, дето ви ебаха майката на финала

  13. 13
    6

    Андрешко, пусни един балон за Дебелия или за Кристиян.
    Май ПАК никой не ги иска

    • 10
      5

      Липсваше ми! Къде се изгуби след финала? Помислих си най-лошото….
      Продаде ли редосеялката?

      • 13
        3

        Не още , изгниха ми ръкавите
        в миячното , шефа от Пакистан постоянно ми е зад гърба

  14. 5
    10

    След 21:10 един и същ олигофрен сам кореспондира със себе си.Всичките”мнения”и простотии са негови.Психиатър може да му постави точната диагноза.За мен е абсолютен олигофрен.

    • 11
      2

      Ти по-добър ли си?!
      А си и неграмотен…

      Гледам, че те е разбил с аргументи..

    • 12
      2

      Забравих да се представя – аз съм мияча на чинии от Лондонското гето

  15. 11
    6

    “Не бил глупав”, но явно е тъп за да се натресе на място, където остават само НЕЖЕЛАНИ

  16. 10
    4

    БотевЪ (еди от многото) е бил създаден от … 12 годишно дете.. което било и нападател в отбора…

  17. 19
    6

    1923/24 е годината, когато Ботев започва един истински път на спортен клуб. Тогава е първата съдебна регистрация, минавайки през Министерството на просвещението и Министерството на вътрешните работи, клубът е бил признат.

    • 3
      11

      Мнозинството е наясно, че земята е кръгла. Има и малцинство, което смята, че е плоска. Няма лошо.

      • 15
        4

        Локо как ви изтряска на финала…такъв звучен шамар ще ви отеква завинаги

      • 12
        6

        Когато фактите говорят и Боговете мълчат… но не и папагалите…

        • 4
          11

          Фактите говорят, че на финала бяхме 3 пъти повече от вас. Всичко друго са преходни неща.

      • 10
        3

        “Мнозинството”вярва, че БотевЪ е създаден от … дете… което е “било и нападател в отбора”….
        Е това изби рибата

      • 14
        1

        Пичове, аз създадох Локомотив през 1910… когато бях в ташаците на пра-пра-пра-пра-дядо си..

        Ми ще да не може?! Щом 12 годишен може да създаде ПФК и да е НАПАДАТЕЛ в него….

  18. 18
    8

    БАТИ ВЕНЦИ пак се игаври със жълтите МИСИРКИ, ХА, ХА, ХА, Тошкосапа голям ташак.

    • 17
      12

      Желко бий Буферите по ХУЯ със жълтите ДУПЕТА, 🤣🤣🤣

  19. 6
    12

    Циганистан още плаче и не може да преживее подхвърлената ваза от Гранде Ботев …

    • 8
      2

      O6te vi boljat razpranite jalti gazove.Podhvarlena,ama drug pat.Vij predi ma4a kato se snimaha Botev,kolkobjaha veseli iusmihnati,sigurni v uspeha,a sled tova ,kato naakani.Hajde u levo-fenove,ne znam kakvo-padnahte v naj-vajnijat v istori4eski plan ma4.

    • Индиянастан кръв сере от ЯУХ на ЕЗЕ, почивай те в мир, 👍👍👍

  20. 9
    15

    Давайте прости кантонери, още можете. Статията за Шльоко виси 3 дни на дувара и има едвам 50-60 постинга, ама в нашата статия сте активни педераси. Няма и 3 часа, а вече 70 и кусур пъти сте свалили шапка и сте се поклонили на Великия Ботев Пловдив. Така ви искам, прикрити Ботевисти. Явно някои са разбрали че където е мнозинството там е истината и пътя.

    • 9
      9

      Че аз ако съм ботевист, значи ,че ботевист заплашва ботевист със смърт, тука имам поне 26 смъртни заплахи! Смятай какви отрепки сте, ботевист вади пистолет на ботевист! Не е случайно, че ви викат най-глупавите хора на света…е, и за бутнатия саморъчно стадион от вас бултрасите, това е вашият основен подпис в глупостта-СТОРЕЖА 01. 09.2019 ПОРЕДНАТА ЛЪЖА над глупитата в жълто!!!…

      • 6
        7

        Какви заплахи бе плюнчо, ти не съществуваш. Кой те брои за жив. Ти си просто за ташак на форума, давай, а никого не пречиш.

        • 7
          2

          Бонке, за себе си ли говориш?
          Продаде ли редосеялката?

      • 2
        4

        стикс, специално ти не си Ботевист, ти си един голям боклук.

    • 13
      5

      кой БотевЪ? Онзи дето го ебахме на финала ли?

    • 10
      2

      Ми тук е ЦИРКА!!!
      Нопрмално да има повече коментара. Такъв сейр не се изпуска

      • 2
        5

        СеИр неграмотнико. Продължавай да ни забавляваш, явно ти си клоуна на цирка.

    • 6
      2

      Локо как ви изтряска на финала…такъв звучен шамар ще ви отеква завинаги

      • Покрай шамара ги изтряска и в аналите, и доколкото разбрах много ги боляло жълтите задници!

  21. 12
    5

    Въпросче на коеот жълтия трол не може да отговори.

    Как така 12 годишен ще основе клуб и ще е материално отговорно лице??

    • 7
      10

      Какво материално лице те гони тебе в онези години бре идиот? Че и съдебно решение търси. Организиран колежански клуб на доброволни начала. От Европейския Съюз документ няма ли фа поискаш, а от Агенцията по Вписванията, от Търговския Регистър. Тъп си че чак вдлъбнат.

      • 5
        9

        Чети какво е написано в БФС срещу името на ФК Ботев Пловдив и лапай на баща ти.

        • 9
          5

          такъв клуб няма. Има БотевЪ 2011
          Лапай на майка си

      • 10
        5

        научи се да пишеш грамотно, бе жълт лъжец.

        Законите са си закони, неграмотнико

      • 7
        4

        Съдебно решение търси историка ви, пич. Така е в науката, другото е лакардии на шепа комплексари

        Ти си просто един неграмотен трол, а БотевЪ е един селски “клуб на доброволни начала.”
        Сам си го заби.

      • 7
        1

        По твоята логика, селянино, излиза че вашия “документ” не е никакъв документ дори и да не беше ФАЛШИВ

        • Интересен си, селско-изгрев бойската паплач са курвите на БГ футбола, от курви какво можеш да очакваш? Само курвински номера!

    • 8
      2

      1923/24 е годината, когато Ботев започва един истински път на спортен клуб. Тогава е първата съдебна регистрация, минавайки през Министерството на просвещението и Министерството на вътрешните работи, клубът е бил признат.

    • 7
      2

      и нападател в отбора бил този 12 годишния…
      абе смях.
      “Документа” изведнъж се намерил… намерил го Йотков… айде стига бе

    • 11
      10

      Ташак могат да си правят само победителите.Победените си стоят на насраните гъзове.

      • 9
        6

        ТАКА Е АБИ!!! НИКУЙ НИ МОЖИ ДА СИ ПРАЙ ТАШАК СЪС СТРШИЛИШТИТУ, ДАЛУ ИМИТУ НА ВИЛИКИЯ КЛОАКОМОТИФФФФФФФФФФФ!!!!! ПУФ ПАФ
        https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13
        СТРАШНА МОШТ ИЗЛЪЧВА НАШИЯТ ИДУЛ!!! С НЕГУ ТАШАК ЙОК!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

        • 4
          1

          кой БотевЪ? Онзи дето го ебахме на финала ли?

        • Изроде лайнарски, ти жива ли си ма курва на ЛОКО? Вярно ли е, че като си лежал в психиатрията, са викали хирург да ти зашие разпрания задник на 15.05.2019г.?Питам за твоята приятелка Рачо – простачо!

  22. 9
    6

    Този явно доста е закъсал да иде в такъв смешен отбор.
    Събраха се само НЕНУЖНИ!!

  23. 11
    5

    Навсякъде откъдето са го гонили
    все друг му е виновен, май и тук
    ще е така .

  24. 12
    10

    ЖЕЛКО..ЖАЛКО НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ СИ ПОПАДНАЛ…СЛЕД 2 ЗАГУБИ ЩЕ БЪДЕШ ОПЛЮТ И СЪБЛЕЧЕН..НАЙ-НЕБЛАГОДАРНИТЕ ФЕНУВИ

    • 11
      8

      кви фенове? Няма ли кренвирш и безплатен билет, няма и фенуви… справка игрището в Коматево

      • 10
        11

        Купувайте билети! В сряда ще станете за смях, турците да имат по-голяма публика за супер финала.

        • 5
          4

          Няма джилязу бате сичкуту убрахми с кво да купим билет. Няма и таранспорт Хафтобуси няма, и Бедижету веч не вози. Лошу времи.

          • Изгрев бойски циганин, ще играе ЛОКО любимецът на интелектуален Пловдив, не сопотския навлек кръстен ботевЪ!

  25. 14
    7

    Останаха само 15 995 карти друго всичко вече е продадено.

  26. 14
    8

    Тоя пич дори не е разбрал в какъв ЦИРК е попаднал!!
    Измислен отбор със измислени фенове от който всички бягат.

    • 9
      10

      Измислен преди 107 години. Измислени фенове ама 15000 на 4200. За бягането няма да говоря. 4-ма от Локото предпочетоха Хебър ПЗ. Пред ЛЕ.

      • 11
        6

        Лъжа след лъжа с цел замазване на комплекси.
        преди 107 години ОСНОВАТЕЛЯ ви е бил… 12 годишен

          • 9
            5

            има… ама няма
            12 годишен “основател”…. ФАКТ!!

          • 5
            8

            Разбирачи сте. 🙂 Даже и видеозапис да ви покаже човек, пак ще излезете с лафа “има… ама няма”. Живи и здрави! С глупак не се спори.

          • 9
            6

            С лъжеш също не се спори.
            “Документа” го търсите от години, но НЯМА ТАКЪВ!
            Ако има го покажи и обясни как така 12 годишен ще основе клуб и ще е материално отговорно лице?!
            Вие папагалите сте такива комплексари, че и македонците надминахте по лъжи

          • 7
            5

            хаха. като ви знам какви лъжци сте папагалите съм сигурен, че можете и видео запис от онова време да покажете.
            Вие заведохте 10000 статиста на екскурзия на финала, та един видео запис ли ще ви се опре?!

          • 5
            5

            Документът беше намерен и представен. Ето, разгледай го и ти. После спокойно може да кажеш, че не съществува. Мисля, че тук спорът приключва.

            http://plovdivderby.com/2019/03/11/istoricheski-dokumenti-botev-hvarli-bombata-rozhdeniya-den-na-kluba-e-dnes-dokazaha-go-s-uchreditelniya-protokol/

            http://plovdivderby.com/2019/03/11/gledajte-na-zhivo-botev-pd-dava-istoricheska-preskonferentsiya-ot-istoricheskiya-muzej-v-plovdiv/

          • 5
            4

            ооо за фалшивиката ли говориш!! стига, бе!! Ти сериозно ли?! И какво стана, “произнесе ли се експерта” дали “документа е истински?! или и той ще се произнесе след 10-тина дена…

            Сега остава да обясниш как така 12 годишен ще основе клуб и ще е материално отговорно лице?!

          • 6
            3

            Какви експерти, какви 5 лева? Извадиха се една купчина съдебни документи от 1907, 1912 и т.н. Както вече казах и видеозапис да има, пак ще намерите повод да го спорите. Бъдете живи и здрави. Успех за суперкупата. Не разбирам, каква е тая злоба и защо е нужна?

        • 4
          7

          Домакина и съосновател бил на 11 г. и 4 месеца. И кой съд в света ще признае един документ подписан от пичлигар? И с какъв документ ще иде в съда? С ученически бележник? Поне мислете малко, кривоглави, мислете! ама то тая дейност е трудна за вас!

          • 8
            4

            Кофти е, разбирам те. При вас няма документ нито за 1926, нито за 1936. Дори славистите спряха да спорят, кой е най-стария футболен клуб в България. Останаха само разни нещастни, убити от живота единици, които не могат да се зарадват на нещо хубаво, тъй като имат само злоба в сърцето.

            Бъди жив и здрав! Мнението ти не е важно, тъй като ти си никой.

          • 4
            5

            Пак бягаш от въпроса.
            Явно си обучен манипулатор. Типичен комунист….

          • 7
            3

            Пич, аз съм на 30 години, какъв комунист те гони? 🙂 Момчето е било на 12 години, какво толкова? Защо да не може да е МОЛ на футболен клуб? Все пак никой не го кара да е министър-председател.

            Не знам дали знаете, но 1912 година е война и всички пълнолетни мъже са на фронта. Говорите някакви неща, колкото да има врява.

          • 3
            3

            МОЛ на 12 години??!! И как ще се легитимира??? хахах. Ти знаеш ли какво значи закон?! Няма държава, която да позволява това. Това, че мъжете са били на фронта, не означава, че е нямало ЗАКОН!!
            Първата съдебна регистрация на отбора ви е от 1923. Тогава пича е бил на 22-23 години – нормално.
            Не мога да разбера какви точно комплекси се опитвате да избиете с това 1912? На кой всъщност му пука кога сте създадени?!?!?!

          • 3
            2

            12 годишен МОЛ и ..нападател…
            хахах. абе вие и тогава сте били МАХЛЕНСКИ ОТБОР

          • 5
            2

            – Откакто се занимавам с историята на Ботев, винаги съм го търсил този протокол. Това за мен е един истински празник. И се радвам, че в крайна сметка се откри.

            Чети! Чети! Чети бре! Четеш ли хубаво?

          • 4
            4

            – Сега следващата стъпка, която трябва да се направи, за да стане всичко абсолютно точно, е да се открият съдебната регистрация и клубният устав. Виждал съм учредителни протоколи на различни клубове с претенции. Когато не са подкрепени с такива документи, малко увисват във въздуха.

            Човека ви казва по културен начин, че това е ФАЛШИВИКАТ!
            Пак питам:
            1. Иматели ли експертиза, че това не е фалшификат – “документа” е написан по начин, по който не се е писало тогава
            2. как така 12 годишен е материално отговорно лице

            ОЛЕКВАШ, пич!!

          • 3
            2

            Нищо подобно не казва. Аз мога да чета, явно ти се затрудняваш. Измисляш си някакви неща. Казано е, че към този документ трябва да се добавят и други, за да има по-голяма тежест. Толкоз.

            Ти вероятно си живял през 1912 година и си наясно, как се е писало тогава! Потрес.

          • 3
            3

            Четеш както дявола чете евангелието:

            “Когато не са подкрепени с такива документи, малко УВИСВАТ във въздуха.”

          • 3
            3

            Безсмислен спор. Недвусмислено е казано, че документът е оригинал по-горе в интервюто. Казано е, че трябва да се намерят клубния устав и съдебната регистрация. Толкоз.

          • 2
            1

            Пълна лъжа!
            И лайк разбира, че документа е ФАЛШИВ. Ти виждал ли си парче хартия на 107 години??!! То би се разпаднало без специално съхранение.
            Затова и не правите експертиза, която е задължителна за всеки исторически документ.
            Историка тънко ви иронизира за това. Но ти няма как да го разбереш!
            Единствения ФАКТ е, че съдебната ви регистрация е от 1923 година!!! Другото е комплексарщина

        • 3
          5

          Експертите. лъжецо, са онези хора, които казват дали документа е фалшив или истински….
          Без тях заприличвате на македонси.
          И пак питам – как така 12 годишен ще основе футболен клуб?!
          Що, бе лъжецо, мълчиш като комунист на разпит и не отговаряш?!

          • 3
            4

            защото нямаш аргументи.
            прост селяндур и комунистически лъжеш си ти, Аднрешко!

          • 3
            3

            По-спокойно, че ще починеш от злоба. Не че ще е проблем за някого. К’ъв комунизъм те гони… 🙂 забавлявам се искрено. ОЩЕ! ОЩЕ! ОЩЕ!

          • 3
            5

            без аргументи, индианецо, си един обикновен жълт лъжеш…

            Извади ли си петата от гъза

          • 6
            1

            Индианец, пета, криви глави… като латерна. Имаме документ. Мнозинството ни го признава. Малцинството не иска. Ем, местя.

          • 3
            2

            латерната си ти: “Имаме документ! Имаме документ”…. ама нямаме доказателства

      • 6
        5

        1. 1912 е ИЗМИСЛЕНА година
        2. БотевЪ няма нищо общо с Ботев и АФД Тракия

        • 7
          5

          А Левски Пловдив, Парчевич, Спортклуб, ЖСК, Славия-Ченгелов колко общо имат с Велбъжд-Локомотив 2001?

          • 6
            1

            Левски Пловдив, говедце малко и глупаво. Този клуб няма нищо общо с Левски 1914 София. Ебаси и малоумниците са се навъдили на тази територия.

      • 4
        6

        Анонимна курва на Локо, какви 107 години те гонят, бе олигофрен?! Можеш ли да смяташ, или и ти като Рачо си завършил втори клас? Сега сме 2019г – 2011г когато Металик Сопот го кръстихте ботевъ! Точно осем години! Другите годинки са в сейфа на Г-н Д. Христо лов в село Крумово! Жълти курви на Локо!

        • 6
          3

          Пич, ти си възможно най-глупави от потниците. Признал съм те.

          • 3
            5

            не знам дали е умен или глупав, но пича казва ИСТИНАТА.
            А ти като не мойе да отговориш и обиждаш…

            Май ти си глупака!

          • 3
            3

            Бай Станьо, момчето е достатъчно голямо, че да се защити само. Не бъди на всяка манджа мерудия. Смешно е.

          • 2
            2

            пак нямаш аргументи, индианецо

          • 5
            1

            В България индианци никога не е имало. Ако вярваш в обратното, то си за специализирана помощ.

          • 2
            2

            Е сега има…
            Питай Илиан Илиев. И той ги видя на Планетата на Маймуните

      • 4
        5

        Ама ви биха като шкембе в дувар на финала!!!

  27. 10
    12

    Венци Стефанов: Неделев само разхожда националната фланелка, това е позор!

    • 9
      9

      Радвай се, от Шльоко никой не в разхожда. Ама и да я разхождаш се иска майсторство, поне да можеш да ритнеш топката от центъра във вратата.

        • 3
          7

          Ми явно не можете да разхождате националната фанелка. Няма кой да ви даде шанс.

          • 6
            4

            С плоското ходило от 1 метър може и старата ми баба.

      • 3
        3

        Ами защото никой в Локо не е на сергията. Национала е точно това и е видно от резултатите

        • 3
          3

          Ама ви биха като шкембе в дувар на финала!!!

    • 3
      4

      Този дебелак няма ли НАЙ-ПОСЛЕ да го продадат за да спре да разваля играта на национала. От сергия на сергия го водят като панаирна мечка!!

  28. 2
    7

    селяните от етър ако ги бяхме били (съдията отмени гола на жокера даде аулт 1 метър по рано)настигахме свинете и белия щеше да е глупака шампион – А сега да го пробваме новия…

  29. 13
    6

    Предлагам да коментираме новия ни треньор, след като има някакви резултати. За момента говори много разумно, има и добра основа. Дано да ползва контактите си и да докара още 1-2 прилични футболисти от Холандия. Ако успее да развие и някой от нашите млади футболисти, то това ще ни е бонус.

    Не обръщайте внимание на троловете.

    • 6
      5

      Едва ли ще докара някой. Казано му е че няма финанси за изявени футболисти. По скоро някой перспективен младок от някоя школа.

  30. 10
    7

    А бе ако го сравним с Бруно учителя по физ-въз от немската изгоряла гимназия, направо си е Академик. Няма да споменавам пък нивото на Mr. Rocketman.- въздържателя.

    • 5
      4

      Ама Бруно как ви го плъзна без вазилин!!!

    • Жълта курво на ЛОКО,във футболната школа в Кьолн не преподават физическо възпитание!Та Бруно е учил за футболен треньор, а и ви го показа на финала по категорично-брутален начин!Поинтересувай се този Желько коя изгоряла школа е завършил?

  31. 13
    6

    Разбира се, няма да станем шампиони, това ми е ясно, не съм глупав. Но целта ни е да завършим в петицата.

  32. 9
    26

    Който твърди, че не е глупак, подозрително прилича на глупак. Ако имаш акъл, другите говорят, че си умен, не ти! И какво прозрение, умен бил , защото знаел,че Комативу – ботевЪ няма да станат шампиони??? Е баси и интелекта…

      • 15
        4

        Тоя горе дори не може да чете. Къде Петрович е казал че е умен. Била казал че няма да станат шампиони, а ти какво искаш, да каже- като Крушата че Манчестър Юнайтед трябва да му мислят ако се изправят с/у Локото.

        • 9
          3

          Говедарския върти мангалчетата на малкия си пръст.

    • 8
      3

      Най-добре да играят Карабельов и Чунчуков, за да миряса чичо Венци. Ако може и Стергиакис да сложат на врата, нищо че е грък.

      • 11
        3

        Бат Венци си мисли че това е тото и може да нарежда нещата-2:0……5:2

Коментарите са затворени