Преди по-малко от час стана ясно, че класиралите се да участват в Югозападна трета лига Чико-Бунара (Бяга) преотстъпват лиценза си на ФК Брацигово.

Брациговци ще бъдат всъщност втори отбор на Хебър.

Репортер на PlovdivDerby.com научи, че Станислав Чочков ще бъде старши треньор на отбора, той идва от Хебър, като един от най-успешните специалисти в ДЮШ спечелвайки 4 купи за един сезон. Играещи помощници на Чочков стават пловдивчаните Мартин Сечков и Цветан Павлов, които през миналия сезон бяха част от Хебър, треньор на вратарите пък ще е Стефан Кошлуков.
В отбора ще играят предимно, футболисти от Академията на Хебър, които ще бъдат дадени под наем, както и някои местни, млади футболисти минали през „зелените” в последните години.
Идеята е да се интегрират по-бързо младите футболисти към мъжкият футбол за да могат да бъдат развивани и използвани в по-горни групи от Хебър.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Тая схема така наречения Хебър вече са я правили два пъти. Преди няколко години с Чико с. Бяга, а преди години и с Искър София. Цялата работа е, че на хората от Пазарджик не им се играе по долни дивизии като им фалира отбора, а искат служебно да прескачат групи. Припознава се ВЕДНАГА от фенове и медии и продължаваме напред. През 2016 Литекс и Етрополе по същия начин. И други отбори ги правиха тези извращения, за да се качват служебно в горни дивизии.

  2. 3
    3

    В тази статия истината е около 1 %. От Бяга мълчат което значи че има бая неизвестни. Тия лицензи да не би да се продават като ябълки вече бе??? :))) То ако беше толкова лесно…. По скоро Хебър ще си прати ненужните в Брацигово тоя отбор няма да играе в Трета лига. Нещо късно сте се сетили за тая схема :))))

  3. Machkai Chochka…neka zavijdat…toq satelit shte e po spoluchliv ot Hebar v b grupa

  4. 10
    5

    Това е истинска футболна перверзия, а балонът Хебър верятно скоро ще се спука. Всеки балон се пука рано или късно. Няма как в града да няма една улица в нормален вид, да са като след война, целия град да е буренясал и да прилича на западнало село, но общината да налива милиони от данъците на гражданите в спорт. Не че е лошо, напротив! Но не и с тези размери и не по този начин – само наемници, само разхищения. Уж отбор на Пазарджик, а то няма нищо пазарджишко в него.

    • 3
      2

      Като цяло и аз мислех, че всичко това е един голям балон. Но в крайна сметка с новите закони и вижданията на спортния министър нещата изглеждат по друг начин. Идеята е да се възроди спортът в областните градове. Кой е очаквал, че волейболният Хебър ще избухне така? Пазарджик и околията са достатъчно на брой, че да си пълнят стадиона.Освен това с новите закони се стимулира местния бизнес да помага на спорта, в което няма нищо лошо. Даже съм убеден, че Хебър ще влезе в А група още този сезон. От сега съм убеден, че финала за купата ще е между отбор от Б група и някой от първа лига.

Коментарите са затворени