„Житница“ завърши с хикс исторически сезон с рекордно класиране. „Вихър“ (Войсил) изпадна

1
966
ФК "Житница", пролет 2019

 

Отборът на „Житница“ завърши сезона с равенство при гостуването си на „Вихър“ (Войсил) – 0:0. Проливният дъжд и падащите наоколо мълнии попречиха двата тима да изиграят качествен двубой на иначе добре подготвения терен в село Войсил. Лошото време попречи да бъде връчена и купата за второто място на състава на „Житница“. Тимът записа истрочески сезон, като постигна най-доброто си класиране изобщо в историята си.

Съставът допусна най-малко загуби от всички в групата, като има второто най-добро нападение и втората най-добра защита. „Резултатите са гордост за всички в отбора, особено на фона на това, че разполагаме с един от най-ниските бюджети. Доброто представяне е плод на изключителния колектив и себераздаването на играчите“. Това споделиха от клуба, след края на сезона.

Въпреки нелошия пролетен полусезон тимът на „Вихър“ (Войсил) не успя да запази мястото си в групата и изпадна. Това стана ясно още преди последния мач на тима днес и той беше без значение. През този сезон, заради двата клуба от региона, които изпаднаха от Трета лига, от „А“ ОФГ изпаднаха цели 4 отбора. Една от жертвите на плаващия регламент е именно „Вихър“ (Войсил). Клубът разполага с много добър терен за нивото, в което се състезава и е един от отборите славещи се като добри домакини. По наша информация войсилци ще се опитат да се завърнат в „А“ ОФГ още през следващия сезон.

В другия неделен мач „Дълго поле“ и „Вихър“ (Белозем) завършиха наравно – 1:1.

2 юни 2019 г., неделя, 18:00 ч / XXX кръг:
Вихър (Войсил) - Житница (Житница)            0:0 
Дълго поле (Дълго поле) - Вихър (Белозем)         1:1 
Сокол Ф (кв.Долни Воден, Ас) - Раковски (Раковски)    0:3 сл. 

Житница завърши на рекордното второ място в „А“ ОФГ през сезон 2018/2019

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.