Ботев победи Лудогорец в драматичен финал за Купата при набор 2005. “Жълто-черните” показаха по-добра игра през цялата среща, но допуснаха да бъдат изравнени в края – 1:1. Все пак те завюваха трофея с дузпи.

Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. Така “канарчетата” спечелиха нов ценен трофей за школата след титлата на състава до 17 години.

Срещата стартира с равностойни минути. В 11′ пловдивчани бяха много близо да открият резултата. След изпълнение на пряк свободен удар от 35 метра на Димитър Петров топката срещна напречната греда, като преди това стражът на разградчани Умут Хабиа отклони с върха на пъстите си. Последва добавка с глава на Асен Митков, но отново вратарят успя да отклони в горната греда и запази вратата си “суха”. В следващите минути “канарчетата” владееха инициативата, но ударите от дистанция на Петров и Мартин Драганов се затрудниха стража на “зелените”. В края на частта Димитър Петров пробва да повтори силния си удар от пряк свободен удар, този път обаче не застраши съперника.

След почивката Ботев пордължи да е по-активни отбор на терена. В 41′ силен удар на Андрей Цой не намери рамките на вратата. В средата на частта Лудогорец показа зъби. При центиране отдясно топката прехвърли отбраната на “канарчетата” и попадна в Георги Караиванов, който стреля но стражът спаси. В 55′ обаче Ботев поведе. След подаване отдясно бранител в зелено отклони, а Мартин Драганов добави с шпагта от близка дистанция. Малко преди края на редовното време разградчани съумяха да изравнят. При центриране от корнер стражът на Ботев Маджаров изпусна топката, а Петър Кирев я довкара докат осе търкаляше по голлинията – 1:1.

Впоследствие, както е по правилник, се пристъпи директно към изпълнение на дузпи. В тях по-голяма концетрация показа тимът на Ботев, който прегърна купата след 5:3 при наказателниет удари.

 

 

 

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. Това говори много за нивото на работа в клуба. Шампиони при 17 годишните, шампиони при 14 годишните. Това е гаранция за бъдещето. Браво!

    • А тогава защо бе сменен директора на школата?

  2. 12

    И при 17 и при 14 годишните сме шампиони. Само Ботев….

  3. 10
    4

    БРАВУС!!!! ЖЪЛТИТЕ СА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАЗИ-КЛОАКОМОТИФФФФФ!!! ДЪ НИ СЪ УТЧАЙВЪМИ!!! ТРИНЬОРА ОРХАН, ПОДГОТВЯ УТБОР ОТ ДУГАНИ В СТОЛЮПИНУУ!! СКОРУ ША МАЧКАТ!:)))))))) ПУФ ПАФ:)))

  4. 16

    Браво на момчетата, радващо е, че школата показва разтеж, остава само да има приемственост, като достигнат зряла възраст!Браво, дано ни радвате и за в бъдеще.

  5. 19

    Браво на младите канарчета.Гледах само дузпите и децата бяха супер самоуверени.Радващо е,че школата е една от най-добрите в България.

  6. 30
    1

    Браво Жълто-Черни машини!!!!
    Купата е в Пловдив!
    Нека и батковците утре да ни зарадват и те!

Коментарите са затворени