Ветераните на “Марица” отпаднаха на 1/8 финалите на турнира в Анталия от турския “Батман”, след като загубиха с 2:0. Първото полувреме съперникът поведе след малко случаен гол, след единствения удар по посока на вратата на Христо Николов. През втората част маричани натиснаха съперника, но това ги направи уязвими в отбрана и след една контраатака турският тим отбеляза втори гол, който реши мача.
Въпреки отпадането си “жълто-сините” могат да са доволни от представянето си, след като отново показаха добри игри и бяха сред най-сериозните конкуренти на силните турски отбори. Отборът се прибира от Анталия утре, след поредното си участие на турнира за ветерани. В тима няма контузени състезатели след изиграните срещи.
В предишния ден ветераните на “Марица” заеха първо място в крайното класиране на групата си на турнира в Анталия. Това се случи след равенството 2:2 срещу турския “Гюлкент”. “Жълто-сините” бяха далеч по-добрият тим на терена и поведоха с 2:0 през първата част с голове на Шенол Шерифов и Ральо Ралев. През втората част в състава на пловдивчани бяха извършени промени с цел да се запазят сили за предстоящите мачове от директните елиминации и противникът стигна до равенство. Така с две победи и едно равенство и голова разлика 10:3 “Марица” се класира на първо място в групата и днес излезе срещу “Батман” в осминафинална среща.
По-рано вчера, на проведената конференция, тимът на “Марица” бе награден с плакет за поредното си участие на турнира, провеждан в Анталия.