Наставникът на ЦСКА-София – Любослав Пенев, обяви в официалната си страница във Фейсбук, че напуска клуба. Припомняме ви, че в последните 2 седмици отборът на Любо Пенев претърпя 2 поражения и 1 равенство на Армията срещу Ботев Пд, които костваха на тима класирането на финал и оставането в борбата за титлата на България.

Декларацията на Любо Пенев

На вниманието на привържениците на
ЦСКА и цялата спортна общественост

ОБРЪЩЕНИЕ
От Любослав Пенев, треньор на ПФК ЦСКА-София

Уважаеми колеги, уважаеми приятели,

Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България. Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално. Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА. В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба. Нещо повече, станах свидетел на поведение, което вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички. Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние. Напротив аз единствен казах, че след необходимите спортно-технически корекции този отбор ще се бори за трофей. Така и стана. В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път ,по който трябва да се върви. За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба. През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност. Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба.
Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците – сърцето на ЦСКА.
Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

София С уважение:
03.05.2019г Любослав Пенев

31 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    Някои решиха, че ФК Индианець е някакво страшилище и с тази игра трябва да играе минимум на четвъртфинал в ШЛ, а то се оказа, че футболистите на Чичовото са го бойкотирали за да го изгонят.
    Но така става, когато имаме безгранична селска грандомания без капчица мисъл в пилешките глави.

  2. То се видя кой на кого е продавал, Септември ляга на Локумбахче за купата после Локумбахче ляга на септември за първенството насред Пловдив! Срамни цигански амеби тръгнали да говорят, че ЦСКА бил легнал на Ботев? За какво да ни лягат? Къде е логиката? Бием ги и за купа и за първенство? Ама злобния мангал не може да проумее, че Ботев – отбора на Пловдив играе добър футбол и печели на терена, даже след, като на Лайнутсараачоглу пори цигански трътки и се гаври с голове от центъра, болният цигански мозък пак вижда машинации и задкулистни игри! Жалки, комплексирани мангали!

  3. 4
    12

    А може би на Пенев му е дошло в повече да му нареждат да пада в разни полуфинали…

  4. 2
    12

    А това защо е в категория ”Ботев”? Любо да не сменя Белия? Андрьоо?

  5. 5
    2

    Към ЦСКА – крете изма няма край. Каун си се родил, каун ще си останеш. Амебата и чехълчето имат повече мозък от теб. Толкова заслужаваш .

    • 3
      3

      Благодаря, РЕНДЕ! С този пост ти доказа интелекта си… или по-скоро липсата на такъв…

  6. 5
    15

    Ами как очакваш подкрепа от ръководството, като те продадоха финала на Ботев…?!

      • 2
        12

        Не. БФС вече ви я е продало. Съдията вече е инструктиран.

        • 12

          Викаш ще има подаръци за Ботев, като на реванша с Литекс в София:)

        • Ти изреди всички отбори бе. За какъв ли не си се представял. Май само за локомотивец. Срамна работа.

    • 15

      Чакай сега да виидм, значи Гришата е продал мача на Белия Магьосник, НО не е уведомил за това нито треньора нито отбора.
      Затва Пенев подава оставка, а прасетата ронеха свински сълзи след мача.

      Бахти конспирацията майна, тва е осемдесети левъл Джейсън Борн, свалям шапка…

      • Да. Например затова един защитник избива в корнер вместо в тъч и после не скача избщо при корнер.
        Ама ти как да го разбереш с индианската си мисъл

    • И майка ти си продава путката, ама мераклии няма. В Микре на знаете що е сапун, къпете се като в казармата веднъж месечно. Вониш копеле циганско, вониш.

  7. 26
    2

    Не е най-интелигентния треньор, но като футболист беше на европейско ниво-9 години в добри отбори в Испания, тежък централен нападател! Иначе в Ботев ще го запомним с…………. бягството му щом разбра ,че няма кинти,като падна Цветан Василев- не е добър споменът на феновете на Ботев от чичовото ……

    • 19
      2

      Много яко си би камшика след като разбра, че няма кинти. И с бясна скорост се изнесе.

  8. 24
    8

    След супата идва ред на Бруно

    • 6
      24

      А да имаш спомен Локото колко тренера ви затри след бой по каската ве каскет недоклатен.

    • 5
      18

      МЕЧТАЙ ПАЛЯЧО ДЖУДЖЕТО НАГЛАСИ МАЧА ПЕНЕВ ЗАТОВА СЕ МАХА,НЕ ИСКА ДА Е ДЪРЖАНКА НА ШИЩИ!

      • 17
        2

        Стикси, всички мачове на Локо със Септември и Славия са за Кьовеши

        • Ама той от къде да знае коя е Кьовеши? Ще си помисли че говориш за кьорфишеци… примерно

        • На тоа паляк му говори за кЬОфтета с боб и лютеница и домашна ракия, той от друго не разбира.

  9. 4
    29

    След това колене от съдийте в тези 3 мача нормарно

    • 31
      3

      Прав си Стикси! Само двама изгони от Ботев, а трябваше поне 5 и само 1 дузпа даде на ЦСКА, а трябваше 4 дузпи…такова колене

  10. 17
    3

    кво ни интересуват шопски новини. това нали уж е пловдивски сайт

Коментарите са затворени