РЕФАН България за пореден път стана повод и причина големите съперници от футболните терени в Пловдив да са заедно, усмихнати и заредени с положителни емоции. Този път събитието, което събра на едно място тимовете на Ботев, Локо, Пълдин, Хебър и много други, бе 10-ия мемориален крос “Стефан Попов”. Тазгодишното юбилейно издание на кроса се проведе на Гребната база под тепетата, а в продължение на няколко часа деца и родители се забавляваха в духа на спорта и приятелството.

И тази година патрон на кроса бе легендата на българския спорт Йордан Йовчев. 4-кратният Световен шампион, който е един от най-титулуваните спортисти у нас, даде старт на надпреварата, а стотиците фотоси, които си направи с децата ще останат топъл спомен за малчуганите. Данчо се показа като голямо сърце и побъбри с всяко едно дете, което го доближи, като даде на младите спортисти ценни съвети за професионалното им и житейско развитие.

Петър Зехтински и Георги Титюков пък с радост се включиха в награждаването на призьорите, които получиха специални подаръци от РЕФАН България. Сред публиката бяха забелязани десетки треньори, спортисти и обществени личности на Пловдив. Директорът на регионалното звено на българския спортен тотализатор Атанас Узунов също бе довел внуците си, които се включиха в кросовете.

Ансамбъл Тракия и няколко танцови състава пък се погрижиха за доброто настроение на всички в паузите между отделните дисциплини при различните възрасти.

Събитието се провежда ежегодно по случай първа пролет и се радва на голяма популярност сред пловдивчани и гостите на града. Кросът се провежда в памет на основателя на „REFAN“ Стефан Попов, известен в града под тепетата със своята щедра подкрепа на многобройни благотворителни, културни, здравни и спортни каузи.