Отборът на Ботев (Пловдив) осъществи шестия си зимен трансфер. “Канарчетата” подсилиха състава си с национала на България Александър Тонев.

29-годишният нападател сложи подписа си под контракт с “жълто-черните”, който е до 30.06.2020г. Играчът ще се включи от днес в тренировъчния процес на пловдивчани.

Александър Тонев е роден на 3 февруари 1990г. в Елин Пелин. Новото попълнение на Ботев има богата визитка. В България юношата на ЦСКА е играл за родния си клуб и Сливен, а от 2011 година се състезава за чуждестранни отбори.

Зад граница Тонев носи последователно екипите на Лех Познан, Астън Вила, Селтик и Фрозиноне.

За последно бе част от италианския футболен клуб Кротоне. Тонев има 27 мача за “А” националния отбор на България, като е реализирал 5 попадения.

Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

39 КОМЕНТАРИ

  1. Все повече ставаме БотевЛевскиЦСКА . Отново обираме Червени и Сини Говеда .

  2. 16

    Братя буферляци, бургуджии, вретенари, калайджии, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! Дъ съ упитвъш да пишиш нешту в темите на Великия Ботев, когато при нас в Столюпинския Клоакомотиффф всичку Смърди, не е мазохизъм, а Свештенна Простота!!!!!:))))))) Колко требе да си Прозд, каква Кубичнъ кратуна трябвъ дъ имъш, за дъ съ вреш на коня в краката?????:))))))))) пуф паф….кенц:)))))))

  3. 20
    1

    Нищо работа. Папагалите взели един играч и шум до небесата.
    През лятото аз ще изгоня 20 играчи и ще взема 30 нови. И тъй като отбор не се прави за няколко месеца, 2-3 години да се обиграем и започваме да мачкаме.

  4. 1
    28

    ЗАЩО НЕ ПОПИТАХТЕ КИРОВ КАКВО МИСЛИ ЗА НЕГО, СЛЕД КАТО ЗАФИРОВ ГО Е ДОВЕЛ И САМО Е ИЗВЕСТИЛ КИРОВ ЗА ТОВА!

  5. 14

    Lineykite ne smogvat stoliponovo sekera ajisana sa v shok ima mnogo pripadnali scerno beli padali geyove i tam podobni

  6. 17

    Тази зима селекцията е убийствена. Остава момчетата да се сработят защото според мене всички нови попълнения ще са в основния състав, а те не се познават достатъчно добре. Надявам се това да стане до започването на мачовете от първата 6-ца.

    • 3
      3

      Тонев до края на сезона само ще се обиграва. Една година не е играл. Това означава поне месец тренировки, после пускане като резерва за да посвикне… Три месеца поне няма да го видим в реална игрова форма. Така че до края на този сезон ще изпълнява по-скоро спомагателна функция. Истинските му качества ще ги видим реално от началото на другия сезон. А може би и нещата с Тошко са в напреднала фаза и се готвим за следващия сезон без него.

  7. 3
    20

    На тоя ще му плащат от Лудогорец. Тук е пратен да влезне в час. Защото изпадна в криза !?

  8. 3
    12

    ТОЗИ НЕ Е ОТБОРЕН ИГРАЧ. ПЪЛЕН ЕГУИСТ-ТИП РОНАЛДО. НАДЯВАМ СЕ КИРОВ ДА ГО ОТУЧИ. ИНАЧЕ Е ОСТЪР ИГРАЧ И НЕДЕЛЕВ ЩЕ ИМА НА КОГО ДА Я ПОДАВА!

  9. 23
    1

    Важното е , че ние взехме целия квартал на Бруно при нас и те станаха черно бели гей бандити .

  10. 27
    1

    Неочаквано добър трансфер. Тонев е изключително крило. Повече от ясно, че подобен играч може да дойде при нас само като свободен агент, който не е играл от доста време. Все пак е футболист с изключителни качества за българските стандарти. Момчето си е направило сметката, че в Ботев може бързо да си върне формата сред играчи като Неделев, Балтанов, Вутов, Карачанаков и Доре. С него конкуренцията по фланговете става убийствена, като се има в предвид и страхотното израстване на Крис Добрев. С нетърпение ще чакам неговия дебют и ми е любопитно Киров само като крило ли ще го използва?

    • 38
      2

      болен си, ама от новините за Ботев, миризлив циганино

    • 12

      То други опряха до кварталното отборче на Бруно та….

    • 9
      2

      Кой както я нареди. Локото взимат само класни играчи, ние се примиряваме с бабериците.

  11. 34
    3

    Абе тея жалтити дето уж щяха да фалират, щяха да ги закриват, уж нямат пари, намалят бюджета и изведнъж? Сашо Тонев! Вай, вай, ваййййй Аллах! Жална ни майка локомотивоциганска! И като се сетя как Неделев ни го вкара от центъра направо ми идва да яхна някоя от моите ракети и да отивам в новата ни база на Луната!

    • 2
      28

      Ти не разбра ли че ще го обиграваме за Разград

      • Бъркаш, построих и на Луната ама я пазя изненада, ще я обявя за курбан байряма!

  12. 42
    4

    Перфектно попадение Тонев е мнооого качествен, браво на Белия и Зафиров

  13. 41
    5

    Хаха, кефи ме как черно-белите глупаци пикаят газ. БОТЕВ взима национален състезател играл на високо ниво, а те хърватски бармани и продънени дамаджани.

  14. 9
    36

    За последните 6 години има вкаран точно 1 (един) гол….https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Tonev

    ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ
    АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА
    АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ
    АХАХАХАХХАХАХАХХАХА
    ХАХАХАХАХАХАХА

    • 29
      2

      Друго си е “малкия шивач”. Той се скъса да бележи 😉

    • Кой както я нареди.В Ботев идват само баберици като този. В Локо само голмайстори, които не спират да бележат- М. Цевтанов, Аралица….

  15. 51
    5

    Чудесна новина!Успех на Александър Тонев в Пловдивския Гранд и най-стар футболен тим в България-“БОТЕВ”ПЛОВДИВ!Ай канарииииии!

  16. 5
    24

    И защо до 30.06 му е договора.Ясно пак съживяваме умрял.

  17. 11
    28

    Тоя пък, от къде го изкопаха.
    А нашите юноши?

    • 26
      3

      Супер трансфер юношите първо трябва да ги преостъпят по Б група не стават за мъжкия отбор още ще направят няколко загуби и ще ги плюете и свършват с футбола Димитров не знаеше къде се намира преди 2 сезона но след Монтана вече е национал и другите трябва да последват примера му най вече Крис Добрев това момче трябва да играе на пейката няма да стане футболист

    • 36
      8

      Чакайте малко бе майна, имайте търпение! Все с тези юноши! Ми не са готови да ги хвърлиш да играят по 90 минути всеки мач. Трябва им самочувствие, физика, малко да им се избистри главата. Виж един Кристиян Димитров колко време му отне, за да стане на това ниво! Години обиграване и преотстъпване в Б група. Един Крис Добрев има много талант, ама хвърли го примерно срещу дървари като Черно Море или Берое и топка няма да пипне, че и ще го ритат като за последно. Мислете малко реалистично! Не може на 18 години и юруш е А група. На запад по-става, но там от деца ги готвят съвсем различно и на 18 мясат на животни, а не като нашите – на пубертети. Не може хем купа да гоним, хем Лига Европа, хем с децата. По-сериозно малко!

      • 13
        2

        Крис ли? Toва момче трябва да играееее по добро е от всичките дет ги докараха в момента.Достаъчно опит натрупа и да го ритат не му пречи кат гледам.

Коментарите са затворени