Със страшен късмет ЦСКА-София победи Ботев Пловдив в днешната среща по биатлон дала 3 жертви, като контузени футболисти. Червените откриха с резултата с уникален късмет, след като при центриране по земя топката срещна леден къс на терена и отскочи към главата на нападателят на червените Aли Соу.

Двубоят трябваше да започне в 17:30 ч., но заради тежките метеорологични условия стартира в 19:00 часа с цел теренът да бъде изчистен.

В началните минути двата тима си размениха по една опасна ситуация. Първо дълъг пас към Али Соу рикошира в крака на Перейра и за късмет на играещия в този мач като централен защитник играч на канарчетата топката излезе в корнер. В 10-ата минута пък Серкан Юсеин овладя пред наказателното поле, финтира много добре Чорбаджийски и върна към Неделев, който шутира от 18 метра, но защитник на червените спря изстрела.

Така се стигна до 14-ата минута, в която домакините откриха резултата не и без сериозна доза шанс. Десподов центрира отдясно по земя, топката отиваше в краката на Димитров, който без проблем щеше да изчисти. Тогава обаче топката отскочи от неизчистено парче лед, прехвърли защитника и попадна точно на главата на Али Соу, за когото не бе проблем да реализира за 1:0.

Само 120 секунди по-късно червените бяха близо до второ попадение. Тиаго центрира от фаул, Бодуров отправи удар с глава, но Кайзер плонжира и изби.

Вторият гол дойде малко по-късно. В 28-ата минута Десподов проби през центъра и пусна великолепно към Али Соу, който останал очи в очи с Кайзер, копна топката над вратаря за 2:0.

Три минути по-късно голмайсторът напусна терена заради контузия, а на негово място влезе Мауридес.

До края на полувремето нямаше повече интересни положения, но за сметка на това и Ботев извърши принудителна смяна. Йордан Минев получи травма в 44-ата минута бе заменен с Густаво Афонсо.

Шест минути след почивката Ботев имаше идеална възможност да се върне в мача. След опасен пробив на Антонио Вутов топката стигна до Стивън Петков, който предпочете да подава вместо да стреля. Първоначално червената отбрана се справи, но последва нова атака на канарчетата. При нея Неделев шутира към вратата, топката се удари в китката на Рубен Пинто и канарчетата поискаха дузпа, но реферът Драгомир Драганов остана безмълвен.

Секунди по-късно Драганов спря опасна контраатака на пловдивчани за да отсъди нарушение на Десподов. Съдията първо извади жълтия картон, но в крайна сметка размисли и не показа такъв на нападателя. Тук остана неясно защо не пусна авантаж.

В 58-ата минута последва изстрел на Вутов, който Черниаускас изби в корнер. Неделев опита да вкара директно от ъглов удар и бе близо до успех, но стражът на червените изби пред голлинията.

По-добрата игра на Ботев от началото на втората част даде резултат в 68-ата минута. Васил Шопов намери непокрития Филипов, който центрира отлично отдясно към Серкан Юсеин и халфът вкара с глава за 2:1.

Секунди по-късно се стигна до трета принудителна смяна. На мястото на контузения Рубен Пинто влезе Жанио Бикел.

Малко преди изтичането на редовното време Неделев центрира от фаул, Балтанов и игра с глава, сваляйки към Стивън Пеков, който реализира, но страничният съдия даде засада. на повторенията се видя, че капитанът на Ботев е бил със буквално 20 см пред последния в защитата на червените.

ЦСКА-СОФИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1

1:0 Али Соу 14
2:0 Али Соу 28
2:1 Серкан Юсеин 68

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 22. Али Соу, 26. Антов

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 2. Перейра, 5. Димитров, 28. Филипов, 23. Минев, 10. Серкан, 17. Балтанов, 8. Неделев, 16. В. Шопов, 39. Вутов, 20. Петков

61 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    3

    Сичкоту сиганин пей саму локу и ногу обича жълт сняг -той май ни съ яде -амъ глад -ко дъ праиш.

    • 4
      3

      Жълт сняг щот на селата нямате кинефи ве селски жълторяк скапан.

  2. 11
    5

    Циганите излезнаха от дупките.Комплекса от Ботев е вечен

  3. шопките ли червен п@дали са ама се борят за съдии да не им препляк@ме купеното 2ро “место”…
    кадъните и те са зле значи кризата работи с ненормални рефери…
    2019 искаме купите…

  4. 16
    12

    Каквото и да си говорим приятели, фактите са следните:

    Късметлийска победа на Свиня-София-Етрополе-Микре.

    Ненормален мач откъм условия-такъв мача в белите страни, на такъв терен немаше да се играе НИКОГДА!

    Центъра си е Център и той остава завинаги.

    • 9
      2

      Друго си е М.Илиев78……..ама след този мач май та взеха запасняче…..нямаше те 4 месеца селяк скапан.

      • 3
        3

        Пфахахахха ей циганин прост къв Митко Илиев, кви 5 кинта бе смотаняк?

        3-0 и 0-2 и един ОГРОМЕН 50 МЕТРОВ КУР за вас майка ви дейба нещастна.

        Собавяме Камбура в 87мата и майка ви дейба циганска, добавяме Дани Кики и какво излиза като теглим чертата?
        Циганската мъка няма край!

        • 3
          2

          Така е като теглим чертата и излиза че си за лечение скапаняко селски.

        • Трибуна Изгрев бойс джамия Столипиново, мяучи поредните олиговрении! Заври се там от където си се появил, и си затвори гноясалта си, жълта муцуна!

  5. 17
    4

    ДОБРА ИГРА. ДВЕ ДУЗПИ СПЕСТЕНИ СРЕЩУ СВИНЕТЕ.СЪДИЯ, КОЙТО НЯМАШЕ ДА НИ ОСТАВИ ДА НАПРАВИМ РАВЕН ИЛИ ДА БИЕМ. ИМА ХЛЯБ В ОТБОРА, ДАНО НЯМА МНОГО НАПУСКАЩИ ОСВЕН МИНЕВ. ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ БОТЕВИСТИ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА!!! ЗДРАВЕ И НА ЛОКОМОТИВЦИТЕ!

  6. 12
    23

    пичове, колко пъти да ви повтарям, че с Белия ще бием само слаби отбори??!!
    Отворете си очите!!!

  7. 12
    14

    Играли сме добре, нямали сме шанс…..пък и съдията не ни пусна гол от засада..

  8. 19
    6

    Яд ме е защо по времето на Цв. Василев не заложихме на Белия. С бюджет в пъти по малък от този който осигуриха на Мъри, със “звезди” от кол и въже на които вече не помня имената, играехме далеч по слабо. Трудно се задържат класни футболисти с 3000 Евро таван за заплата, когато в Разград, Подуяне или Панчарево предлагат по 6,7, че и повече. Дано момчетата от школата последват примера на Неделев. Трябва да им се напомня че камъка си тежи на местото и от време Оно, тези които не издържаха на изкушенията на “столичните грандове” а днес и на Лудогорец, така и потънаха в забрава. Не ги помнят нито в София, нито в Разград, нито у дома.

    • 11
      4

      Да, стана малко объркано. Това което исках да кажа е: С по голям бюджет при Мъри играехме по грозно от сега. С наемници далеч не се стига. Особено когато на тях им плащаш повече от колкото на българите. Подуенци са жив пример.

    • 6
      9

      ЩОТО МАЛОУМНИК ПРАНЕТО НА ОТКРАДНАТИ ПАРИ НЕ СТАВА С МАЛКИ ЗАПЛАТИ!
      С
      ТАМ ОТ РУМЪНИЯ И ОБРАТНО СЕ ИЗПРАХА КИНТИ…
      ЛУДОГОРЕЦ УЧАСТВАХА В ТАЯ МАГАРИЯ ЖЪЛТА!!!!!

  9. 10
    4

    Трябваше да оставят мача за утре, да видим с какви футболисти щяха да излезнат Гришовите Ганчевчета. От 18 картотекирани за мача-12 чужденци.

  10. 10
    25

    Канари, не се заблуждавайте. Нашите имитираха игра. Мача е даден на високо ниво. Загубата беше предизвистена. Личеше си по езика на тялото на играчите. Само си хабим нервите с нашите тото курви. Най-добре пак да ни закрият. Стига Гъзена на Лески, ЦСКА и Лудогорец. Кафа сикме вече.

    • 8
      12

      Така като се замисля, може и да си прав. Кой ли не би Левски и цска в София, само ние не можем, само на нас малко не ни достига. Все играем хубаво, ама накрая все падаме. Има нещо много гнило в нашия клуб, и то е загнездено дълбоко, за съжаление на всички ботевисти.

    • 6
      12

      Не така , бе пич . За мача с говедата и гелосаните съм съгласен, че им легнахме , ама за днес не съм . Вратарчето им колко пъти я вадеше от гол линията? Имахме поне 5 чисти положения на косъм. Не може да се сравни с третия гол на мача с Лудогорец, където Минев покри засадата, Тошко се наведе , а мангалчето беше оставено само в малкия пенал да си я вкара с петичка. И на мен не ми харесват тези работи , ама явно сме зависими от тези собствениците на тези отбори.

  11. 6
    11

    Пичаги ибааа ли на или така ми са струва ва да сейба и стрямската главъ да сейба…..ай само Бутвфъ до гроп.

  12. 6
    12

    Братя кънарие, сегис се връщам от къро. Како свърши мачо?

  13. 16
    6

    Само да попитам. Ловеч не удариха ли Локу насред Лаута ???

    • 2
      7

      май са онези дето биха БотевЪ 2011 с 0:5 в Коматево

    • 3
      8

      ТИЕ ЛОВЕЧ НИЕ СМЕ ГИ БИЛИ КОГА ЛИ НЕ…БОТЯФ СЕ ДУПИ НА ДЖУДЖЕТО ОТ ВРЕМЕ ОНО!
      ПОБЕДА НЯМА 15 ГОДИНИ НЯМА И ДА ИМА

    • Не само ни удариха на Лаута, ами се наложи да бягаме като мастии на собствения ни стадион, защото 5,6 цесекарчета изкочиха от клетката и ни подгониха да ни бият!
      Наложи се да изоставим грозния, кривоглав руснак – Максим, да изяде няколко тупаника от червените и цяла Европа ни видя какви цигански пОтки сме!

  14. 28
    5

    Браво канари ! Доволен съм, въпреки загубата. Този отбор , с две – три попълнения може да бори и за трето място. При тези жалки прасета и говеда , абсолютно реално. А и Белият продължава успешно обучението си. Който и от Косоко или Жоао да дойде плюс един читав бек и сме в тройката. тези от малцинството, просто трябва да бъдат игнорирани. Просто са жалки.

    • 19
      4

      Жоао е човека който ни е необходим. Сега няма бърз нападател на когото Тошко да раздава пасове зад гърба на противниковата отбрана.

  15. 10
    20

    Голямата сестра от Разград ви уреди и съдия, ама който не си го може , не си го може

  16. 11
    24

    А ва тошку игра ли нескъ ва? Казаа ми, чи нескъ пак е бил центъра ама два пъти? Верну ли? Ай кънариееее. Да са ибъ маматъ селскъ.

  17. 33
    12

    Много добър мач за Ботев. Има бъдеще в този отбор ако бъде запазен и се намерят 2-3 качествени попълнения на отиващия си Минев, (Зехирев разтрогна с Ч.Море и Белия трябва да реагира)и един централен защитник. Не очаквах че ще покажем зъби на отбора от Ловеч и най вече съм впечатлен от самочувствието с което изиграхме мача. Густаво трябва да остане в отбора на всяка цена, както и Серкан. Голямо израстване на това момче, не случайно е обект на внимание от Лудогорец и Левски. Успешна зимна подготовка.

    • 14
      4

      Серкан е може би единствения ни футболист умеещ да задържа топката, да я гардира и намира правилно продължение на атаката. Зехтински трябва да им преподава това умение.

      • 5
        5

        А Вутов направо да го оставят на левия бек и да вземем Зехиров за десния, Густаво е по ефикасен на лявото крило.

      • 16
        3

        За Кр. Димитров не ми стигат думите. Виждам го в национала до 1-2 години. С всеки мач израства и което е най важно, трупа самочувствие. От времето на Бобан Грънчаров не сме имали стабилен централен защитник, с ръст и крачка. Да е жив и здрав.

  18. 14
    27

    с честен съдия не става, братя канари от катуна

  19. 36
    11

    Цял живот ще помните центъра !Умиррате от яд мангали!

  20. 31
    11

    Видяхме го пловдивския любимец цели 138 черно бели джендъри на джамията.

  21. 12
    20

    Пичаги Стоян канара е организирал всенародно веселие у Стряма по случай ебнята сигъзка….ще има пехливански борби и шотчета с мента и мастика….жа има и томбола за най-чевръндалест селяк…..жури ще е бай Наско казанджията……заповядайте у Стряма дом на жълтите селяци.

    • 8
      6

      ТЕБ ЖА ТА ШИБА ЦЯЛА СТРЯМА ДА ЗНАИШ.ОТ ИЗПОЛЗВАШ ИМЕТО НА МЪРТВЕЦ.
      В СТРЯМА СМЕ САМУ ЛОКУ И ШИБАМЕ ТАКИВА КАТ ТЕБ ИЗМИКЯРИ,БАЙ НАСКО И ТОЙ СА СПОМИНА ОТ И НЕГУ ГО ИБАХМЕ КАК ТЕБ ЖА ТА ИБЕМ.
      В СТРЯМА НЯМА ЖЪЛТИ ВСИЧКИ СМЕ САМУ ЛОКУ И ДА ЗНАШ ГЛАВАН ЦЕНТЪР ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ГЕЙ БАНДИТИ.
      ТА ЧАКЪ МИ ТЪ ВА АНОНИМЕН ГЕЙ БАНДИТ ТА ПОРИМ ЗА КОЛИДЪ ЖА ТА ПОДМИЕМ ЖАТА ИЗКЪПИМ ЖАТА ЧЕРПИМ С ШОТЧЕТА С МАСТИКА И МЕНТА ЖА ИМА И СЛАНИНКА ЗА МИЗЕНЦЕ АМА ИСКА МЕ ТА ВА СТРЯМА ВА АХМАК.

      • 3
        1

        Запри са ва ахмак неден жа пометнеш ва да тейба…..ай само Стоян канара и мастика до гроп….ама в Стряма

  22. 12
    14

    е не става без гол от засада. този съдия не го ли е срам?!

  23. 13
    27

    Какъв хубав завършек на годината!
    Пловдивският любимец громи,а отбора на Родопската яка и околните села отново надупен.
    Тракториста жа го праим ли футбалер на гудината?
    Живи ли сти уа къйнарииее?

    • 26
      10

      Любимецът на всички цигани и цървули в Пловдив пак на 10 точки зад гранда.

    • 13
      2

      Класирането, класирането 🙂 Чудесен завършек наистина 🙂

    • Хубав завършек, ама как ви го забучи Тодор – от центъра!
      Още ви болят лилавите халки! Нали манго?

      • Турски курви,вие бихте 2 центъра,ние разгромихме истинския Ботев!
        И не е важно сега какво е класирането,а през май,АНАДЪММО селчаци?
        Пък дори и да сте в шестицата,ще сте боксова круша,така че айде със здраве и Аллах с вас!
        Няма да ви пожелавам весела Коледа,щото вие празнувате Рамазан.
        Само Нова година.

  24. 11
    9

    Когато няма гол от засада, някой ще ми каже ли какъв е резултатът?

  25. 13
    30

    Кур за Ботевъ! Издухахте ли горещата супа в мразовитата столица, жълти изроди?

    • 13
      4

      не, ти не си мразещ, ти си психясъл изрод! само се огледай какъв мизерен животец водиш.
      нямаш 2 лв. в джоба – тук голям се праскаш.
      на такива като теб казват Н Е Щ А С Т Н И К! Пожезнено!

  26. 15
    21

    Вай вай. Нащи канарие кво напрайхте. Трааше да ни признаят гола от зъсадъ ний така сме свикнали. Мафия бфс. Българи гадни. Саде ботив. Юруууууш канарие

  27. 16
    27

    Празнуваме победата сегааааааа. Двойна радост за Пловдив. Честито на всички.

    • 24
      11

      Кво празнуваш ти е,миризлив мангал.Рано е за Банго Васил.

Коментарите са затворени