Потомъкът на Христо Ботев и председател на едноименната общонародна фондация – г-н Боян Ботйов бе удостоен със званието „Почетен член на Клуба“ от ръководството на ПФК „Ботев“.

На 3 октомври, навръх 89-годишнината от първата шампионска титла на „Ботев“, лично собственикът на най-стария футболен клуб в страната г-н Георги Самуилов връчи на наследника на Ботевия род специална Грамота пред паметника на великия българин на базата на клуба.

Боян Ботйов е първият почетен член на футболен клуб „Ботев“ Пловдив през новия век. Пазителят на духа и творчеството на Христо Ботев ще получи и уникална членска карта, удостоверяваща статута му в клуба.

Непосредствено, след като официално стана част от ПФК „Ботев“, Боян Ботйов изнесе лекция пред десетки деца от „жълто-черната“ академия на тема „Български дух и делото на Христо Ботев.“

Същевременно ПФК „Ботев“ подписа споразумение за сътрудничество с основаната през 1994 г. и ръководена от Боян Ботйов Общонародна фондация „Христо Ботйов“.

Боян Ботйов е роден на 3.02.1960 година в София. Завършва специалност „История“ в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Работи като журналист в БНР, сп.“Дарители“, в.“Земеделско знаме“, където води собствени рубрики на патриотична тематика. Владее немски и руски език. Женен е, с три деца.

През 1994 година основава Общонародната фондация „Христо Ботйов“, която вече 25 години съхранява паметта на националния герой Христо Ботев, неговите четници и съратници.

Автор и съставител на редица издания, свързани с живота и творчеството на поета-революционер. Изследва и издава Родословното дърво по бащина и майчина линия на Христо Ботев.

За обществената си и родолюбива дейност, Боян Ботйов е отличаван с плакети и почетни грамоти от различни държавни и общински институции, както и неправителствени организации.

4 КОМЕНТАРИ

  1. И аз искам да стана почетен член на Локо

  2. 1
    9

    Призоваваме да не се крие г-н Самуилов, а да си плати!
    130 580,56 лева без ДДС, плюс лихвите за просрочие на плащането. Борчът е натрупан, заради неплащане на концесионните вноски в продължение на две години към договора за концесията на стадион „Христо Ботев“.

  3. 11
    2

    Поздравления за делото на Стефан Попов и медийния екип на БПФК.
    Така се работи!

Коментарите са затворени