„Имам много добри футболисти. От тях искам да изглеждат като уверени хора и със самочувствие, но и да го показват на терена, не с приказки”, каза новият треньор на Хебър Николай Митов пред журналисти на брифинг на стадион „Г. Бенковски”.
Според хора от управата на зелените, това е поредното доказателство, че беловският спец не е претенциозен, че друг е редил отбора, а е готов да върши здрава работа.

Негови помощници остават Петьо Ковачев и Васил Василев, а като асистент влиза и Ради Вардаров.

Митов заяви, че въобще не се е поколебал дали да приеме поканата на УС на Хебър. И поясни защо я е приел.

„Много добре знам какво е Хебър и каква е публиката на отбора. Имам сантименти към Пазарджик, тъй като съм прекарал най-хубавите си години като футболист тук. Дойдох в Хебър първо заради условията. Много малко отбори дори в Първа лига имат такава тренировъчна база. Второто нещо, заради което приех поканата, е именно това. Наясно съм с проекта Хебър, чиято цел е влизане в професионалния футбол. Другата ми цел е да върнем публиката. Напълни ли се стадионът, Хебър ще стане много силен. За това обаче трябва да продължим да побеждаваме. Имам време да се запозная с качествата на футболистите, а що се отнася до двата важни мача с Вихрен (Сандански) и Пирин (Разлог) – другите отбори трябва да се съобразвят с Хебър, а не обратното. Уважение – да, но дотам! Ние сме Хебър”, заяви новият наставник.

 

Той е категоричен, че ще налага младите футболисти. „Говорих с треньорите от детско-юношеската школа още вчера. Сега качвам в мъжкия отбор петима юноши, но ще дам възможност на всеки един да докаже уменията си. Сега качвам в първия отбор Николай Радев (роден през 2002 г.), Денис Караасан (2001 г.), Иван Вълчев (2002 г.), Пламен Димитров (2001) и Петко Илиев (2001) – и от днес те ще тренират само с мъжете. Като има добри местни момчета трябва да бъдат толерирани и вече всичко след това ще зависи само от тях. Навремето в Хебър от 20 футболисти, 19 бяхме от региона, а това е начинът за завръщането на футболните традиции в Пазарджик”, каза още Николай Митов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Пазарджиклии, да идват ли феновете на Ботев? Докато не е станало късно? Помислете?

  2. Изгонете го тоя комедиант докато е време! Вижте Ботев как му биха шута, само заради това че стъпи на терена.

Коментарите са затворени