Тимът на “Атлетик” (Куклен) стигна до исторически мач с “Левски” на 1/16 финал в турнира за Купата на България! Днес “баските” от Куклен удариха с 0:1 прехваления тим на “Созопол” в зонален финал и така за втори път в историята на клуба стигнаха до тази фаза. Предишният път обаче в Куклен гостува втородивизионния тогава “Банско”, докато сега на стадиона над КЦМ ще трябва да се мъчи “Левски”. Сините играят традиционно много трудно в турнира с отбори от региона.

Днес, на неутрален терен, в Нова Загора, кукленци показаха мъжество и тактическа дисциплина, с което пречупиха “Созопол”, чиито бюджет за един месец е вероятно колкото на “Атлетик” за полусезона. Така “червено-черните” заслужиха да бъдат представителя на зона Югоизток в турнира за Купата на България. Резултатът днес се запази 0:0 до 88-та минута, но драматично в края на мача Васил Гуджев реализира страхотен гол директно от корнер и попари “небесносините”, а слисаният вратар на “Созопол” дълго време не можеше да повярва какво се бе случило.

След края на мача целия тим на “Атлетик” бе завлядян от бурна еуфория и това бе напълно заслужено.

1/16 финалната среща между “Атлетик” (Куклен) и столичния “Левски” ще се играе в Куклен, освен ако домакините не вземат друго решение. Мачът е на 25 септември (вторник) от 16 часа.

От “Марица”, които отпаднаха именно от кукленци в предишна фаза, честитиха класирането на тима на “Атлетик” с пост в страницата си във фейсбук.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    5

    Успех Куклен с/у сестричките на мангалите.

  2. 11
    2

    Пукайте се от злоба и завист пришълци, с фенове от столипиново бойс.

  3. 3
    13

    ЖЪЛТО ЧЕРНИ КРАСТАВИ ЦИГАНИ, ЧУКУНДУРИ НА ДОМАТЕВО.

  4. 15
    4

    Браво на Гуджев и Аврама, браво жълто-черни машини, разбийте говедата, вие знаете как се прави. С вас сме!

Коментарите са затворени