Отборът на “Садово” победи с 2:1 “Хасково 1957” и спечели баража, добивайки право да се състезава в Трета лига – Югоизточна група през следващия сезон. Баражът се игра на стадион “Васил Левски” в Карлово. Гостите бяха подкрепени от около 150-200 техни привърженици, но въпреки това не показаха нужните качества за да се преборят със съперника си. Също толкова подкрепиха и “Садово”, които откриха резултата рано в срещата, още в първите минути, но хасковските футболисти изравниха в края на първата част. През втората част садовци бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигна до победно попадение, дошло малко преди края на срещата. Така футболният тим на “Садово” стана новият член на Трета лига. За втора поредна година пък хасковски отбор губи бараж за класиране в третото ниво на българския футбол.

Мачът беше равностоен като превесът се сменяше постоянно, но “Садово” поведе първи в резултатът с гол на Никола Николов, който засече с глава топката в мрежата на “Хасково 1957” след центриране от свободен удар. Хасковлии натиснаха, но не създаваха голови положения. Все пак успяха да материализират териториалния си превес и в 39 минута играещият треньор Емил Ангелов – Бабангида изравни.

След почивката “Садово” заигра по-добре за което допринесе и включването на няколкото контузени футболисти – Иво Димитров Шведа, Петьо Димитров и Емил Аргиров -Животното. Те сякаш само с присъствието си на терена вдъхнаха увереност на своите колеги и положенията започнаха да се редят едно след друго. В същото време Емил Ангелов-Бабангида напусна терена уморен, което съвсем отказа хасковските футболисти от борба и съпротивителните им сили свършиха. В 85 минута Георги Бъчваров вкара победния гол след разбъркване в наказателното поле на символичните гости.

Успехът на “Садово” е исторически за цялата община, а в клуба са амбицирани да са фактор в първенството. Пловдивска област пък има още един представител в Трета лига.

https://www.facebook.com/SADOVO.FC/videos/2024927681100591/

11 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    1

    Най-обичаме да ни мислят за селско отборче и да ни подценяват….първи се опариха Хасково , кои ли ще са следващите ?????

  2. Лошото е, че нашият отбор в Карлово ще си върви отново в безвремието, но това е

  3. Добре бе, пич, каква е разликата между 4 титуляра и 4 резерви от Садово? Тия 4 титуляра да не са заминали на Световното, че толкова е героизъм и подвиг? Иначе живей си в твоята реалност, няма проблеми. А Рудозем не знам кой ги е накарал и с пистолет на главата ли ги е накарал да играят. Вероятно са излезли под смъртна опасност и затова са били така притеснени. Ми това е нивото, бе Роналдо. Кой и какъв да е средният играч на Рудозем?

    • Явно нищо не знаеш за съставът на Садово……нямам намерение да ти обяснявам тук ….ако ти е интересно порови се и ще разбереш…

  4. Садово победи Хасково с 4 контузени (непълноценни на 100%) основни футболисти което си е малък подвиг,не ме интересува дали ти е харесал мачът!!! В такива мачове не красотата е най-важното, и аз гледах другия мач то Рудозем изобщо играха ли-насила да ги бяха заставили да играят този мач нямаше да са по-пасивни!!!!

  5. Сега изгледах и мача Черноморец – Рудозем. Мисля, че Садово трябва да се радват, че не се паднаха с Черноморец (Бургас) – те просто поддържат скорост, темпо и бързина на ниво слабите отбори от Б група. Почти постоянно се дублират и винаги спазват някаква нормална дисциплина. За целия мач допуснаха ония да им бият един-единствен удар по вратата. поведоха с 5 гола до 30 минута и винаги атакуват противника, още преди да е получил топката. За селските мачове това е фаул, но в реалния футбол не е

    • 7
      1

      Садово и Черноморец ще играят в една група тогава ще се види ясно,може и да си прав.Футболистите на Садово не са професионални такива докато Церноморец имат амбиции за професионалните групи.

    • Радваме се разбира се….та това е Церноморец не Горно Нанадолнищи…..ка да не се радваме !!!

  6. 10
    1

    Залогът беше голям и нервността преобладаваше,пък и никъде в репоортажът не пише ,че мачът е бил спектакъл.Нормален равностоен мач в който победа взе отборът който повече я искаше,не разбирам претенциите ти!!!

  7. 12

    Репортажът не отговаря на истината. Много слаб мач! Бавно действие и от двата отбора и липса на индивидуални качества. Разочарование Голямоконарско

  8. 10

    Честито на момчетата,пожелавам им успехи и в новото първенство на Трета лига!!!!

Коментарите са затворени