Помните ли го? Бенедето поиска Локо Сф!

2
800

Мистериозният бизнесмен с амбиции да придобие акциите на „Локомотив“ (София) се оказа Бенедето Манчини.

Италианецът е познат у нас, след като през 2017-а опита да осъществи сделка с 3 клуба от Първа лига, пише „Труд“.

Тогава роденият в Рим собственик на четвъртодивизионния „Латина“ обяви, че иска да придобие 10% от „Левски“.

По-късно се насочи към „Верея“, а в края на същата година изненадващо се появи и на „Лаута“. Но сделка с „Локо“ (Пловдив), както и с другите два клуба, нямаше като дори не се стигна до по-сериозни преговори.

„Тези хора така и не ги видях – обясни Христо Крушарски. – От медиите разбрах, че се интересуват от клуба. Докато бях в Аржентина са се появили на стадиона. Искали пълния пакет акции, който не се и продаваше. Партньори – да, но не исках да продавам „Локомотив“. А в крайна сметка инкасо автомобилът с милионите май спука гума, защото така и не пристигна на „Лаута“. Да са живи и здрави и да намерят къде да си похарчат парите. Пожелавам успех на Иван (б.а – Василев, собственикът на ,,Локо“ София).“

Манчини е живял в България и все още има бизнес у нас. Неговата фирма M Group Ltd. се намира в Пловдив и е специализирана в разпространение на авиационни продукти, както и ремонт на авиационни превозни средства.

Освен това притежава компания „Mens Sana Latina Sri“, както и на минералната вода „Sanfaustino“.

В „Надежда“ очакват развитие по сделката тази седмица. „Железничарите“ са предоставили всички необходими документи, а следващата крачка трябва да направи Манчини. Именно преговорите бавят и организацията по лятната подготовка на „червено-черните“.

Все още не е ясно кой ще води тимът през есента във Втора лига, както и датата, на която играчите ще се съберат за първа тренировка в „Надежда“.

2 КОМЕНТАРА

  1. А кой ще цитира източника(в-к труд) бе андрьо…

  2. 8
    1

    Този си имаше тролове, които пишеха против Крушарски. Кой ще им плаща сега?

Comments are closed.