Атанас Узунов: Подготвят се концесиите на „Лаута“ и „Тодор Диев“

6
910

Бившият международен съдия и административен директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов коментира проблемите със стадионите в града под тепетата. В момента кумът на Христо Стоичков е общински съветник.

„Знаете, че наскоро Общинският съвет удължи срока за осъществяването на инвестиционната програма от концесионера на стадион „Христо Ботев“. Надяваме се от едноименния клуб този път да се справят със строителството. Подготвят се търговете за концесии на стадионите „Локомотив“ и „Тодор Диев“. За двете съоръжения има заявен интерес и дано кандидат-инвеститорите са сериозни.

Що се отнася до стадион „Пловдив“, той е голямата ми болка. Знаете, че преди време за него имаше интерес от испанци, които бяха готови да инвестират близо 180 милиона евро в комплекса. За съжаление не се стигна до споразумение с тогавашния кметски екип. Сега се говори, че стадионът може да бъде завършен с 20 милиона лева. Аз лично съм скептичен за такава възможност. Като съдия и футболен човек съм обиколил всички големи стадиони в Европа, че и по света, и ви казвам – за модерно и ефективно съоръжение са необходими доста повече пари. Не вярвам, че градът може да се справи сам с подобна инвестиция“, каза Узунов пред „Марица“.

6 КОМЕНТАРА

 1. Стоичков доведе Испанската фирма обаче го прецакаха кметове и шопите…
  Истината е че Софиянци не искат в Пловдив да има по- голям стадион от Националния и да печелим пари от концерти и спортни мероприятия!
  Изсрахте 60 милиона за зала вечно празна! Безумие!!!
  Пловдивските отбори да ходят да играят по други градове!Срамно е и да ни обяснявате как Пловдив цъфнал и вързал!

 2. В Сърбия: С измислици за Партизан вдигат цените на българи
  4
  5

  Информациите в разни родни медии за преминаването на топреализатора на Ботев Стивън Петков в Партизан се оказаха лъжа. Това твърди сръбското издание ‘Моцарт Спорт“, според което с подобни спекулации се цели само вдигането на цената на българските футболисти.

  Медията припомня, че преди време се заговори за интерес на гранда от Белград и към другата звезда на „жълто-черните“ Тодор Неделев, но и там нямаше никаква истина. И по всичко изглежда, че такива сделки по посока „черно-белите“ от сръбската столица няма да се осъществят.

  Далеч по-реална цел за Партизан за подсилване на нападението е младокът от състава на Зета Голубовци Никола Кръстович, за когото наистина са пращани съгледвачи и преговарящи за цената му, а не за Стивън Петков и Тодор Неделев.

 3. 5
  4

  УМРИ ПЛАСТМАСОВА ЗУРЛО!!!
  САМО ТИ СЕ НЕ НА ЯДЕ

 4. 19
  1

  Кой ли ти вярва на теб?!!! Да аз също бих попитал :Как намерихте 60млн.за Колодрума?! Тогава за стадиона сигурно ще сметнете, че трябват 260млн.Стига сте ни баламосвали. Целият град е дупка до дупка, Коматевско шосе трета година ремонт. Това го няма в Бангладеш. Стига лъжи!!!

 5. 19

  Всичко може, но няма желание, а и майче някои другари от софия не им отърва щото в Пловдив е най-големия стадион у нас!

Comments are closed.