Отборът на “Житница” победи с класическото 3:0 гостуващия тим на “Марица” Маноле в мач от 24-ти кръг в “А” ОФГ, игран на стадиона в село Житница. Двубоят мина с известно превъзходство на домакините, които изглеждаха по-мотивирани и успяха да материализират положенията си. Домакините записаха важен успех над пряк конкурент в борбата за оставане в групата.

Всички голове паднаха през второто полувреме. Пламен Русев откри в 50-та мунута, а  Петър Кундурджийски в 55-та удвои. Георги Малинов от дузпа в 65-та минута сложи точка на спора. Титулярния вратар на домакините Николай Чалъков е в Турция на турнир с ветераните на “Марица” и се наложи Георги Христов да застане под рамката. Гостите стигнаха едва до две по-интересни положения, след контраатаки, но и при двете Христов се справи добре.

След победата “Житница” изпревари “Марица” Любеново и застана на 13-то място с 24 точки, но тимът от първомайския квартал играе утре като гост на “Секирово”. 11-ти и 12-ти са “Марица” Маноле и “Кричим” /с мач по-малко/ с по 25 точки.

Общинското дерби между “Калояново” и “Дълго поле” бе отложено за 2-ри май, от 17 часа. Причината е въпросния турнир за ветерани в Анталия, Турция.

21 април 2018, събота, 17:00 ч / XXIV кръг:
Житница (Житница) - Марица 2003 (Маноле)                  3:0 
Спортист 1948 (Голям чардак) - Металик 1938 (Сопот)       0:2 
Калояново (Калояново) - Дълго поле (Дълго поле)      отложен за 2 май
Тракия 06 (Стамболийски) - Садово (Садово)                1:1 
Вихър (Строево) - Вихър (Белозем)                         3:2
в Куртово Конаре: *
Кричим (Кричим) - Вихър (Войводиново)                 сл. 3:0 
* - на неутрален терен заради наказание с лишаване от домакинство на
    Кричим.
22 април 2018, неделя, 17:00 ч / XXIV кръг:
Вихър (Войсил) - Момино (Момино село)                      - 
Секирово (кв.Секирово, Рак) - Марица 1951 (Първомай)       -