Пловдив, град вековен, град с богата история и славни битки. Град на завоевания и падения. Град, който винаги се е славел със спортните си отличия и архитектурните си паметници. Днес – тънещ в забрава и разрушение. Днес, 2017-та година трябваше да е една от онези щастливи години за 8-хилядния ни град, в който най-старият му клуб посреща европейските отбори на новия си стадион. Децата трябваше да се радват на новото съоръжение, родителите да гледат красив футбол, а бултрасите да дерат гърла и да се чувстват горди от всичко постигнато.

Уви, 3 години след фалита на КТБ – един от символите на Пловдив стои недовършен, захвърлен, самотен. Толкова мрачен и пуст в центъра, че хората извръщат глава обидени от отношение на държавата и кмета на града към столетника. Стърчащите железа само показват желанието на бившия собственик на клуба да остави един голям стадион за поколенията. Но до там! Започнатото гние и се разлага, а днешната политическа пасмина нехае към болката на града. Гледа как една история безвъзвратно си отива и вдига безпомощно рамене сочен с пръст.

Колежа не е само стадион, той е символ на всичко, което обединява Ботев Пловдив. ТОЙ е началото! ТОЙ е и краят! Защото всяко малко момче, доскоро срещаше първата си любов, взиращо се от раменете на баща си, сочещ мястото където е хвърлен неговия пъп. Там, където е посято семето му. И така от поколение на поколение, една любов се предава, за да се роди нова. Докато умре на стадиона! Защото няма фен на Ботев, който да не иска прахта му да се разпръсне именно там, където са воювали Чико и Тумби, там където Коцето и Пашата са разплаквал стотици фенове, там където са изживени най-хубавите ни мигове.

Колежа е вдъхновение! Колежа е болка! Колежа е всичко онова, което феновете на Ботев носят в себе си. Колежа е онази песен на Мария Феордализо и Енцо Амадори, която изправя на крака всички “жълто-черни” сърца. Колежа е ВЯРАТА, че след Тодор Неделев ще дойде новият голаджия, който ще тормози сините в горящия “АД”.

НИЕ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА КОЛЕЖА, ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!

А ДО ТОГАВА, ДЕРЗАЙТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ НА МИРА, ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНЕМ НА НЕГО!

 

КПБП и BULTRAS канят всички, които са съпричастни към нашата болка, на ново почистване на стадиона, което да покаже на обществеността, че жълто-черната публика не е забравила и няма да забрави. Освен миналогодишните действия за почисване и освежаване, този път ще извършим и такива, които ще подпомогнат съхраняването на някои части и ще бъдат подменети повредените заграждения.

Същевременно от КПБП стартираme редица инициативи, зад които трябва да застанат абсолютно всички привърженици на най-стария футболен клуб в страната, целящи постоянен медиен и обществен шум около Колежа.

Началният час е 9:00 на 03.09.2017 (неделя). Ще бъдат поканени футболисти, легенди, ДЮШ и журналисти, а от Вас искаме само и единствено присъствие.
Осигурени са консумативи и техника, но въпреки това ще помолим тези от вас, които могат да предоставят подходяща такава, да се свържат с нас на телефон 0896 842 876.

ЕЛА на КОЛЕЖА!

Bultras.com

70 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    9

    Само като прочете човек написаното, моментално се досеща, че то е писано от жълт селтак !!!
    “8-хилядния ни град…” е черешката на жълтата простотия и безмозъчие!
    Да не говорим, за всичко останало в хумореската!?
    “пръскане на прах”, “хвърляне на пъпове”, ” зачеване”…………!:::)))))
    Не знаехме, че “Кънчова поляна” е място за зачеване освен бивш футболен стадион??:::::)))))
    Като се споменават Чико, Коцето, Тумби и Пашата, защо не се споменават, Къната (на когото е кръстен съборения стадион), на Гочо Василев, на Зума, на Явор Въндев, на Мартин Камбуров и Иван Пасков? Все имена, които са допринесли, за паметните мачове на бившето съоръжение?!
    Пишете ги и тези неща, защото по този начин бихте привлекли и доста черно-бели , които да подкрепят кЛаузата!::::))))
    Факта, че от всички дербита играни на този стадион Локомотив Пловдив е с положителен баланс, също е потулен, а той също би помогнал за кЛаузата!
    Уж вековен клуб пък сред споменатите Чико, Тумби, Коцето и Пашата, нито един не е от жълтата школа!!!!! Все открадната по партийна линия предимно от Марица Пловдив!
    Даже и Квазимодо-немеца е от частна школа!

    Гордостта на Пловдив, за която трябва непрестанно да се реве, пише и шуми се нарича “Стадион Пловдив”! Най-значимото спортно съоръжение от което петия по старост в света град има крещяща нужда!!! Този стадион гние и се разпада вече близо 30 години, а никой не си мърда пръста, за него! Това е стадиона на пловдивчани, който помни най-паметните мачове в града ни! Стадиона, който е посрещал велики европейски клубове, като Ювентус, Байерн, Барселона, Лацио, Атлетико Мадрид…….! Стадиона, на който са изиграни паметни дербита, на който и четирите пловдивски отбора посрещаха съперниците си! Стадиона, на който всяка седмица се събираше цялата футболна общественост на Пловдив, че даже не достигаше преди започнатата и недовършена реконструкция в края на 80-те!
    Държавата и кмета могат да бъдат намесвани и обвинявани единствено за състоянието на най-големия стадион на балканите от който всички пловдивски клубове биха имали полза и с който града ни би могъл да се гордее, но жалкото-шопско статукво в държавата ни не позволява Пловдив и България да имат своето спортно бижу, защото “От Искаро по-длибоко нема, а от Витоша по-високо нема”!
    Частните стадиони са си на частните клубове и никой освен техните собственици няма задължението да ги стопанисва!

  2. 12
    12

    До Рогош , Маноле, Стряма : ” Стадион няма ” !
    Точка .
    На който не му харесва да търси караибрахим белградски ,
    той ви събори кочината, той да ви я строи !

  3. 14
    15

    На малката буферска гей банда
    им се разпориха гъзовете от сране.
    До уши са потънали в лайна и продължават
    докато не се задавят в собствените си фекалии

  4. 11
    22

    Като ви гледам мисленето , и ви чета бисерите ми е ясно, вече защо никой нищо не прави в Пловдив ! С тая злоба и завист до никъде няма да стигнете майни ! Обединение е истината те това искат от вас да сте разединени и само да се дъвчете по между си ! Политиците и мафията ви води за носа а вие не се усещате ! Е така ще е ако продължавате в същия дух ! Даже и по зле ще става ! Жалко за нормалните хорица от Пловдив !

    • Че то в цяла България е така!

  5. 8
    9

    Ний срямналий сме само от Ботев!

  6. 13
    6

    Боже, боже! Колко злоба и завист има на Лаута – Боже…….

  7. 19
    22

    Цял живот свикнали някой да им дава наготово. Хрантутници на всяка власт, шантонерки на всяко правителство. За пари се продадоха и на ДПС и наредиха Цецо Василев мазния турчин , който ограде България до Буров. Безродна измет! В Сопот се родихте, в Коматево ще умрете, боклуци гнусни!

    • 6
      4

      футбола се прави по други закони черно бели мастии не по тия вашите в тъпите големи кратуни с парите на говнарците…и кат се отакате да внимавате за да не изпаднете в такова на_бателно положение да ви го тургат и дручки…

    • 8
      4

      A ЗА Г.ИЛИЕВ ДА КАЖЕШ ЗА МАЗНИЯ УБИЕЦ И НАРКОМАФИОТ А ?????

  8. 25
    16

    Столипиново се бунтува, значи сме на прав път. Ботев Пд е Символ на гр. Пловдив. Ние пловдивчани обичаме Ботев, а другото е просто злоба и комплекс на една шепа хора.

    • 15
      18

      Символ сте на околните на Пловдив села и помашки региони, нещастник потен.

  9. 21
    12

    На всички нагли буфери накацали във форума като мухи на лайно и злобеещи. ДА ИМ ГО НАЧУКАМ!!!!!

    • 7
      9

      Чукай както чукат майка ти зад ъгъла!

  10. 17
    10

    СТАДИОН ПЛОВДИВ,СТАДИОН ХРИСТО БОТЕВ ,СТАДИОН СПАРТАК ,СТАДИОН МАРИЦА ,ГРАД С 350 000 ХИЛЯДИ ЖИТЕЛИ НЯМАТ СТАДИОН С ЛИЦЕНЗ ЗА ЕВРОПА,НЕПРЕКЬСНАТО ТРЯБВА МЕДИИТЕ ДА ОТРАЗЯВАТ ,ДА НЕ СПИРАТ ,ТАКА СЕ МЬЛЧЕШЕ ДОКАТО ФАЛИРА БАНКАТА ,ТАКА ЩЕ СЕ МЬЛЧИ ДОКАТО НЕ СЕ РАЗРУШАТ СТАДИОНИТЕ И СЕ ОСВОБОДИ ТЕРЕН ЗА ГЛУПАВИ СТРОЕЖИ

    • 19
      12

      ще има, ще има – стадиона на Пловдивския Любимец Лаута, който уй случайно си изпуснал. Пу, да ти е.ба майката селяндусрска!!!

      • МРЬНКАЛНИК,НАЛИ ИМАШ СТАДИОН ПЬЛНЕТЕ СИ ГО ,НЕЗНАМ АКО БЕШЕ В ДРУГАТА СИТУАЦИЯ ДОСЕГА ДА СИ ЗАБРАВИЛ ОТ КОИ СИ ,САМО БОТЕВ,НИЕ НЕ МРЬНКАМЕ ЗНАЕМ ОТ КОЙ ОТБОР СМЕ, ОТ БОТЕВ ПЛОВДИВ

  11. 22
    28

    Колко много черно-бяла злоба и ненавист се е изляла тука.Отново гледат в чуждата купа с жалкият си манталитет,но ние си ги знаем,няма какво друго да очакваме от тези.Това не трябва да ни притеснява,само напред и все ще се получи.

    • 27
      16

      Естествено бе миризливец, няма с парите от джоба ми , с които съм си платил данъците да се строи стадион за шайка дригирани лумпени !

      • 9
        8

        Ти плащаш!? Циганин да плаща. Това виц ли е? “На лошото куче, магаре да му го насуче”.

        • 7
          9

          и ние това казваме – вие жълтите цигани не плащате. само просите!

      • 8
        9

        Ами на кой ще строиш стадион,на бандата гейове ли?Ц..!

      • 10
        6

        Глупчо, феновете на Ботев са три пъти повече от вашите.Те също плащат данъци.С тези пари от държавата ,които са нашите пари ,може да се построи стадиона.Държавата трябва да се грижи за гражданите си ,а не обратното.

        • 6
          9

          брех колко лъжи каза в 3 изречения!! Чудо!! Ами като сте толкова много защо не си съберете пари за стадиона?! Вие вашите данъци вече ги използвахте. Забрави ли, че дължите 50 млн! Да, държавата трябва да се грижи за гражданите, а не да строи стадиони на селяните.

        • 10
          2

          ей НЕглупчо, и като как строенето на стадион на частно дружество е грижа за гражданите?!

        • 3
          4

          Колко повече са селяните е въпрос?!Данъците в Пловдив са много по високи от тези по селата,за това не съм съгласен от моите данъци да се строи стадион на мюсюльманите от гетото изгрев бойс иселянията от Маноле Коматево Белозем и.т.!

      • 6
        2

        Какви данъци плащаш ти бе циганин! Нито работиш, нито притежаваш нещо! Само знаеш къде да се редиш на опашка за социални помощи! Бахти злобните буфери!
        Типично по цигански “може ние да сме зле, ама Вуте да е по-зле от нас”

        • 2
          3

          Вие в гетото Изгрев бойс с какво се занимавате,че немога да се сетя,освен с незаконен “бизнес”,за който не плащате и стотинка на държавата!На това му се вика наглост:да не внасяш в бюджета ,а да искаш да ти строят стадион!От опит,като 95процента от строителството в гетото ви!

    • 19
      12

      всъщност не си прав. манго. Вие сте тези които постоянно искат да бъркат в чуждата паница… и да не си плащат. Ние просто упражняваме грайдански контрол и няма да позволим на управляващите ПАК да ни харчат парите за “благото на частно дружество”. Стига ни, че веднъж ни измамихте с 50 млн-а!! Ама ти как да го разбереш това с малкото си птичи мозък. Виж да просиш като циганин обаче можеш!

      • 8
        10

        Марш в циганско-мюсолманско-селското гето Изгрев бойс,миризлив жълт изрод!

    • 14
      9

      Да не си ми копал на нивата че искаш да ми бъркаш в кесията да ти строя стадион бе хрантутник ?

    • 10
      5

      Ще , ще ….Не губи кураж, идва нов тираж , ха,хА,ХА !

    • 10
      8

      Не е злоба жълта фъшкия това е поличба та наследена от вирнатите носове по крадливото управление на цецеу

  12. 18
    18

    Тия не им ли писна да занимават всички с миризливия си строеж

  13. 23
    22

    Ето я хватката:
    1. събирате се на Копнежа уж да покажете колко сте много и да просите и измудвате обшината
    2. там сте поне половин милион канирйе
    3. бъркате в джобовете си и вадите по 50лв. за строежа. 500 000 х 50 лв = 25 млн.
    4. Давате парите на Ачо за да започне строежа на другия ден
    4. Е браво! Пляскате с ръце и се прегръщате
    5. на другия ден Ачо изчезва – В Италия съм! В Италия съм!…..

  14. 21
    22

    кво очаквате от мангала?! Три неща: да лъже, да проси и да не плаща сметките. Жълтите са пълни мангали!

  15. 25
    20

    Т’ва жълтите са по-големи просяци и от мангалките на Сточна.

  16. 21
    15

    И ОТНОВО ДЕЖА ВЮ :

    1.Жителите на „Лозница”от Асеновград наобиколиха министър Радев и поискаха да им построи къщи. Идва зима – оплакаха се ромите.

    2.Искате ли община и държава да съдействат за решаването на проблемите на Ботев Пловдив? Ако отговорът ви е „ДА“, ето къде и кога трябва да присъствате .

  17. 15
    14

    Стига с тоя кмет и държава! Какво очаквате кмета да направи стадиона ли? Ами мангалите,Марица и Спартак и те ако поискат.

    • 6
      5

      Изгревбойс-жълтурски!Изродче!

      • Какво говориш бе малоумник пристрастен към хероин?

  18. 24
    19

    жълтата сган забавлява всеки ден!! Проси та проси!! Ама и краката да вдигнат пак ще са “пълен ташак” както ги нарече капитана им Домакинов

    • 24
      21

      Деба ваща мама !- . Повечето фенове на локо са ромските махали ! — Изказвания на ваще фалшиви легенди дет и за един чеп не стават !

      • 6
        3

        Изгрев бойс е жълтурско човеко подобно циганско гето в центъра на Столипиново,пък после други били цигани?!Циганска му работа!

      • 1
        1

        Това което си се насилил да надраскаш,можеш ли да си го прочетеш,А?Илитерат!

  19. 24
    15

    ами мъжете застават на кюшетата в града, слагат по една шапка пред тях, сядат на земята, правят се на болни и протягат ръчички с надупчени вени. А жените на Скобелева майка при турските тираджии и така.. до година две ще си съберете пари за Манежа. Какво ще тръгнали всеки ден да се вайкате по разни долнопробни сайтчет!!??

  20. 21
    18

    уж са милиони фенове, а не могат да изкарат по 100 лева и да си завършат стадиончето. май е само УЖ!! Просят като миризливи цигани от пловдивчани. Платети си дълговете, мангали!!!

  21. 27
    16

    абе тези папагали омръзнаха на всички с тази просия. Повтарят едно и също и напълно си оправдават името – папагали! Просят като цигани, а на други викат цигани. нагли комунистически синове!!!

  22. 25
    25

    Кое е най силното качество на лаута…..ЗЛОБАТА.Обичайте си отбора толкова колкото мразите нас.Защото локуто ,играе пред празни трибуни.

    • 23
      15

      Вие щото на пълен играете. Сега в тая криза в която сте ще ви видим колко сте.

    • 19
      17

      Селското игрище е пълно всеки мач!И агитка има от години и всичко!
      Фйенуви милионииии.
      Да ви еба майката турска, селска!

    • 6
      10

      А металик пред пълни да ти иселяка

  23. 20
    27

    Хайде стига вече с тези ред сълзи,ред сополи!Кво ви е в Коматево?Строежа по копнежа на бул.Източен е НЕВЪЗМОЖЕН!Прекалявате с просията жълти недоебани трътчици.

  24. 27
    28

    Всеки ден го гледам – Харесва ми! Дори ще предложа на г-н Тотев да премести зоопарка там. Природата я има, остава да докарат животните, че само с папагали не става!

  25. 27
    17

    Стига вече!! Прекалювате! Всички го искаме, но става с пари а не с декларации и статийки. Вадете пари и го довършвате! А глобите които клуба плаща за щуротиите ви сигурно биха стигнали за аа довършва е на Севрната част на Колежа!!

  26. 23
    31

    Кауза копнежа, да ви серем на строежа!
    Нивата, на която Пловдивският Любимец има повече победи от жълтата трагедия в дербито, която умря през 2010г.
    Добре, че я разрушиха…И без това там района е черно-бял!

    • 1
      2

      Ботев пд1912-2010г.Ботевъ-Металик2010г. и се надявам с най-добри чувства,в най-близко време това недоразумение да бъде заличено от футболната карта на България

  27. 22
    23

    Това е частно дружество вадят пари и строят кво ни занимават с разни щуротии държава съвети и тем подобни имаме собственик да почва

  28. 35
    21

    Браво на bultras за пореден път. Много добре е написано. Тъжно, но това са фактите!!!

Коментарите са затворени