Един от вариантите пред Ботев Пловдив за заместник на Омар Косоко е французинът Насер Шамед, научи PlovdivDerby.com. Футболистът играе на същата позиция като Омар – зад нападателя и се отличава с техника и креативност. Интересно е, че Шамед само преди няколко седмици изкара проби в Локомотив Пловдив и дори игра в контролата с Оборище, в която отбеляза и гол. На Лаута обаче отпратиха играча, защото търсят централен нападател, а на атакуващ полузащитник, въпреки че французинът остави добри впечатления.

Бамого гледа изявите на Шамед на Лаута в контролата с Оборище

Друг интересен факт е, че Шамер е доведен в България от бившият играч на канарчетата Бамого, а за намирането на отбор помага Боислав Козакевич, който е мениджър на Косоко. PlovdivDerby.com научи, че представител на Ботев Пловдив дори вече е наблюдавал изявите на Насер на живо в контрола, която се е играла на родна земя преди няколко дни. В началото на следващата седмица се очаква Николай Киров и щабът му да дадат отговор, дали искат доведения от Бамого футболист.

Вчера президентът на канарчетата Ангел Палийски обяви, че канарчетата по най-бързия начин ще привлекат поне трима футболисти. Припомняме ви, че в Ботев от няколко седмици е и Стивън Петков, който очаква да подпише договор с канарчетата, след като докаже, че е здравословно и функционално е в добро състояние след контузията, която получи наскоро.

33 КОМЕНТАРИ

  1. Да отива при жълтите тоя,не стига че му дадох шанс да играе срещу гранда Оборище,ами и заплата ще иска,ааайде вън!Наздраве,че ми стана пивко!

  2. 4
    4

    Nota Bene. Задълженията са ПАРИЧНИ. Няма ИМЕ, ни дупе, ни червен врат.

  3. 5
    8

    Мъка!!!! Няма армейски футболни дружества, няма Дража Вълчева,няма стадион! Има 50 милиона задължения и 50 години в Сопот В група с розАви фланелки… Чао!

    • 1
      1

      Няма по голяма мъка от тая,на твое място си слагам въжето,но пък ти едва ли се сещаш…_
      Собственикът на велбъж Кюстендил, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Дано това ти стига,иначе…ДВ бр.,нали се сещаш?По прирцип зная,че кавото ни пожелавате се случва на вас,тъй чеее..

  4. 4
    4

    Не трябва да се обяснява на фолк-радио. Няма смисъл. Просто се изключва.

  5. 12
    7

    Локо кога в трети кръг в Европа,не е било и няма да бъде

    • 5
      9

      ПРЕДВАРИТЕЛЕН кръг, сельо. Дори не стигнахре до кръговете. А Локото са стигали.

  6. 9
    14

    Станил ЙОТОВ

    Точно преди половин век в Пловдив се извършва едно от най-големите посегателства върху градския футбол. Под ръководството на местния партиен велможа Костадин Гяуров е извършено скандално обединение на двата най-силни пловдивски шампиона Ботев и Спартак. Симбиозата Тракия поема наследството на ботевци, а спартаклиите направо са закрити.

    Безумията във футболен Пловдив почват през лятото на 1967 г. под ръководството на градския партиен шеф Костадин Гяуров. Той е брат на великия ни оперен певец Николай Гяуров. Само че докато последният покорява Ла Скала, Ковънт Гардън и Болшой театър, брат му коли и беси в Пловдив.
    Бивш партизанин от отряда Антон Иванов и съветски възпитаник, наричаният на галено Кочо, влиза под кожата на Тодор Живков, вкарват го в Политбюро. По онова време е модерно властимащите да се занимават с футбол. Вътрешният министър Ангел Солаков е от Левски, военният Добри Джуров – от ЦСКА. През 1967 г. обаче Ботев удря в земята сини и червени и става шампион. Тогава в главата на Гяуров назрява пъклен план. Идеята му е да се направи един суперотбор на Пловдив, който да бие софиянци и да шества победоносно из Европа.
    Първоначално дори се кроят проекти за сливане на всички пловдивски отбори в един. Бързо обаче става ясно, че старите врагове Локомотив и Ботев няма как да се обединят, иначе ще избухне революция. Затова е взето решение жълто-черните да се слеят със Спартак и студентското дружество Академик.
    В онези години Спартак е много популярен в Пловдив. Публиката му е най-вече от квартал Кючук Париж. На важните мачове на стадион “Девети септември” обаче идват по 30 000 души от целия град. Именно

    Спартак е отборът, отмъкнал титлата под носа на ЦСКА
    през 1963 г. начело с легендарния Тодор Диев – Дорчо. Тимът играе изключително смело, година по-рано е завършил 1:1 с Бенфика на Еузебио.
    Въпреки това партийците в Пловдив гледат с лошо око на Спартак. Факт е, че в края на 50-те и началото на 60-те години спартаклии се ползват с личните протекции на тогавашния министър-председател Антон Югов. Но през 1962 г. режимът на Живков сваля Югов от власт, а пет години по-късно идва ред да се разправят и със Спартак.
    Кочо Гяуров лично ръководи акцията. Под предлог, че се извършват належащи реформи във футбола, двата клуба се обединяват в армейско физкултурно дружество Тракия. Тънката подробност е, че новият отбор ще играе с цветовете на Ботев – жълто и черно. Синьо-белият цвят на спартаклии просто е изтрит. От Кючук Париж идват двамата най-силни играчи – голмайсторът Христо Дишков и смелият ляв бек Тобия Момин. Така Спартак е зачеркнат с дебел молив от футболната карта на България.
    При това

    операцията е извършена тихомълком за една седмица,
    което личи от запазените архиви на вестник Футбол. В края на юли изданието представя Спартак като участник в А група с треньор Иван Барбов. Но в броя от 2 август изведнъж отнякъде се появява новият отбор Тракия, а спартаклии просто изчезват.
    Планът на Кочо Гяуров обаче не спира дотук. Обладан от манията за суперотбора на Пловдив, другарят Гяуров пробва да отмъкне от Локомотив звездата им Христо Бонев. През 1968 г. Зума получава заповед от най-високо място да си събира багажа и да заминава в Тракия. Това се потвърждава и от интервюто във вестник Футбол на треньора Васил Спасов – Валяка, който обаче със съжаление добавя, че Бонев имал известни морални задръжки, но няма къде да мърда, тъй като ще го дръпнат по военна линия.
    Самият Бонев свидетелства: “Аз категорично отказах. Дори заявих, че ще се откажа от футбола, но няма да играя за тях. Кочо Гяуров извика баща ми, Бог да го прости, в кабинета си в партийния дом. Татко му каза, че ако отида в Тракия, ще се откаже от мен чрез “Държавен вестник”.

    Гяуров ни изгони като мръсни котета и ни нарече фашисти!
    Срещу гнева на велможата от БКП Зума обаче е подкрепен от други пловдивски големци, привърженици на Локомотив. Това са началникът на БДЖ в Пловдив Иван Коджабашев, шефът на месокомбината Иван Лазаров и директорът на мощното предприятие Трансстрой Стефан Ганев. Локомотивците са много чувствителни, когато стане въпрос за Бонев, тъй като по-рано със зъби и нокти са го откопчили от ЦСКА. Затова не си го дават, дори отсреща да е властелинът Кочо Гяуров.
    От симбиозата в крайна сметка не излиза нищо по-различно, ако Ботев си беше останал в стария вид, а Спартак не беше затрит. Публиката така и не възприема името Тракия. Повече от две десетилетия трибуните скандират Ботев, Ботев! и развяват знамето с лика на българския революционер. Веднага след 10 ноември името Тракия заминава в историята. Ботев възвръща автентичното си название.

    ===================================================
    Дража Вълчева реди равенства в дербито под тепетата

    Публична тайна е, че някои мачове между Ботев и Локомотив навремето са завършвали наравно по заповед от окръжния комитет на партията. Това се прави най-вече през 70-те години, когато начело на БКП в Пловдив застава Дража Вълчева. За нея се знае, че е била една от фаворитките на Тодор Живков. Някои дори приписват по-интимни контакти с него след смъртта на съпругата му д-р Мара Малеева.

    Около участието на примата на БКП в голямото дерби на Пловдив през 1974 г. се носят легенди. В този мач Локомотив бие Тракия със 7:3, което е и рекордната победа на черно-белите в градското дерби. На 8 септември 1974 г. съдията Атанас Матеев извежда двата отбора пред 35 000 зрители. В ложата са всички големци на Пловдив начело с Дража Вълчева. Локомотивци са предвождани от Бонев, а в състава им са двама бивши играчи на вечния съперник – Йордан Кичеков и Иван Кючуков. Тракия също изглежда внушително с вратаря Паница Хаджийски, коравия капитан Виден Апостолов, голмайстора от Бургас Иван Притъргов – Питърса и обещаващия талант Спас Джевизов, който по-късно ще направи кариера в ЦСКА. Няма го обаче най-добрия – бързото крило Динко Дерменджиев – Чико.

    В 67-ата минута резултатът е вече 6:1 за Локомотив. Митовете около дербито гласят, че в този момент Дража Вълчева нарежда на шофьора си да слезе при треньора Иван Манолов – Орела и да му каже да спрат да вкарват повече. Точно тогава обаче младият Николай Курбанов прави 7:1. Говори се, че след това Христо Бонев излязъл на празна врата, но вместо да вкара гол, стрелял демонстративно в тъч, за което получил жълт картон. Това обаче е доста съмнително – според статистиката от мача единственият картон е на Димитър Димитров от Тракия. Към края жълто-черните вкарват два гола и се оттеглят със загуба 3:7.

    • 9
      2

      Това 7:3 беше с Локо пд,а не с прекръстеният Велбъжд!А оня Локо отдавна е в архивите,няма го!Така че няма за какво да се дуеш.То и Ботев ги тресна цели два пъти с по петица,ама някой нещо да е рекъл?

      • Ботев Пд.основан 1912,закрит2010г.2010г.се появява някакво изчадие от Сопот под името Ботевъ!Всичко останало ще търсите селяни в Крумово при Бат Митьо!

        • Ще ти се да е така,ама трици!!Е, като за твое успокоение повтаряй си го.

        • Ти тогава си мноу прос даскъл щом мислиш че това е истина?
          Що не се гръмнеш?

        • Даскале…прочети нещо преди да пишеш.Закрит е Металик и се влива в Ботев,а не обратното!!!! Аре престанете да се филмирате и да си мислете че сме като вас !!!

    • 4
      2

      И къде е тук вината на Ботев?Или ей така,да се правим на интересни?

    • Тая чанда гейове в Локото ще ми дава наклон на оная работа ХА ХА Те на мене трябва да ми плащат че играят в МОЕТО ЛОКО И гаджета им намерих ама те мека китка А ЛЕГЕНДАТА Е И ПО КРАЕН Той казва ДЕБА ВАШТА МАМА ЛОКОМОТИВСКА

    • 15
      3

      Аз си я имам на снимка в рамка? Сложил съм я в спалнята. Докато заспивам си я гледам, а като заспя я сънувам. Та така …!

  7. 6
    22

    Наистина остави много добри впечатления на Лаута срещу Оборище.Техничен и със силен удар.Жълтите ако го вземата, мисля че няма да сбъркат.Ние не го взехме щото на тази позиция имаме – Кики, Парвиз и Мартинович.На нас ни трябва – ляв бек, ляво крило, креативен халф в средата и изявн голаджия отпред.

    • Притежател на купа,която никога не е виждал,няма и да я види.
      33
      6

      Като не ви е трябвал,защо въобще сте го вземали на проби?Или нещо с финансите…

      • 4
        32

        Притежателю на подарена купа, като огласят и третата стенограма, не Манежа, ами и Куматюу няма да видиш и ще ни се молиш като гладно куче да играете на Лаута! Не парични вноски и не футболни достойнства? Войсил – Маноле- Стряма! По-известни няма. Имам предвид – домати.

        • 29
          3

          Тоя травестит от гей бандата се опита нещо да каже, ама само мозъка му пръдна.

          • 3
            21

            Абе, Олигофрен, какво толкова сложно казах, че плиткоумната ти папагалска глава не разбра?!Черньо съм го гледал лично и съм казал, че има качества, но не го взехме защото ние търсим чист нападател, а не такъв от втора линия защото имаме 3ма човека на неговия пост! Да потретя, ако все още не си разбрал, малоумник?

          • 2
            5

            Наркотиците са в жълтото циганско-мюсольманско гето Столипиново,за десерт и миризлива ,потна циганка за 10 лв.!

          • 1
            2

            Скоро ще видиш чий мозък е пръднал. Ще стане ясно и на облъчени селяци като теб. С една забележка. Нито сте Левски, нито ЦСКА.. Няма утре и после.

        • 3
          4

          Ццццццц,аууу,къф ужас ни чака.Тва Аллах ли ти го каза,или се говори в бандата?

      • 4
        5

        КТБ,Димов,А?Няма Кочо Гяуров,няма Дража Вълчева,какво ще правим селяци,цигани и помаци?

        • 5
          3

          Стига се пени гий- бандите, Ботев и без партии и правителства взима купи, а без наркомана – титла , кога?

    • Притежател на купа,която никога не е виждал,няма и да я види.
      16
      4

      Така,ще обясниш ли защо като не ви е бил нужен този тип играч сте го взели на проби?Защо?

      • 11
        2

        Нямаш отговор нали?Не може и да имаш!!Но наричаш хората малоумници,което пък говори за твоя умствен материал.

        • Браво братле, набута глупака там където му е мястото!

Коментарите са затворени