ШАРЛЕС

Пост: вратар Националност:

Бразилия Роден на:

04.02.1994 (25)

Един от многото бразилци w Маритимо. Роден е w Бело Оризонте, висок 186 сантиметра. С националния отбор на Бразилия за юноши до 17 години стана шампион на Южна Америка. Бе взет през януари 2016-а от Вашку да Гама. Наложи се сравнително бързо, вече е абсолютен титуляр. Допуснал е 20 гола за 20 мача, има в чисти мрежи.

БЕБЕТО

Пост: десен бек
Националност: Бразилия
Години: 27

Още един бразилец. Висок е само 174 см. Ново попълнение в състава на Маритимо. Дойде това лято от световно неизвестния Мото Клуб де Сао Луис. Отборът  взе промоция за третото ниво Серия С. Върхът в кариерата на Бебето са няколко изиграни мача в Серия Б с екипа на Баця.

Другият вариант за десен бек е португалецът Коронаш. Той обаче записа само 10 мача през миналия сезон и едва ли ще се разчита на него.

ЗАИНАДИН ЖУНИОР

Пост: централен защитник
Националност: Мозамбик
Роден на: 24.06.1988 (29)

 

29-годишният Жуниор най-вероятно ще трябва да запълни празнината, оставена от напусналия бранител с уменията на голмайстор Раул Силва, който отиде в Брага. Заинадин игра под наем в Маритимо от китайския Тянджин Теда, но това лято подписа за постоянно с шестия в Португалия. Играл е и за другия клуб от о-в Мадейра – Насионал.

Има 44 мача за националния отбор на Мозамбик.

МАУРИСИО АНТОНИО

Пост: централен защитник
Националност: Бразилия
Роден на: 06.02.1992 (25)
Юноша е на Сао Пауло. Започва кариерата си в долните дивизии на бразилския футбол, за да стигне до втора дивизия на Португалия. След това има кратък престой в дубъла на Порто, а в Маритимо е от 2016-а. За тима от остров Мадейра е записал 46 мача и 3 гола. Почти сигурно ще си партнира със Заинадин в центъра на защитата срещу Ботев, като другите два варианта са Диней и новото попълнение Пабло Сантос. Последният дойде от Пайсанду, но едва ли ще се разчита на него в Бургас.

ЛУИШ МАРТИНШ

Пост: ляв бек

Националност: Португалия Роден на: 10.06.1992 (25)

Дойде през януари в Маритимо, като правата му все още се държат от испанския Гранада. Върхът в кариерата му са няколко мача за първия отбор на Бенфика. Участва на световното първенство за 20-годишни в Колумбия през 2011-а, когато помогна на португалците да завършат втори след Бразилия.

ЖОАО ГАМБОА

Пост: опорен халф

Националност:Португалия
Роден на: 31.08.1996
20-годишен опорен халф, който се оказа ненужен в Брага и това лято се премести в Маритимо. В предишния си клуб играеше предимно за дубъла. Има 8 мача за Брага и още 61 за втория отбор. Въпреки липсата на опит е гласен за титуляр в Маритимо срещу Ботев Пд.

ЕРДЕМ ШЕН

Пост:опорен халф

Националност: Турция
Роден на: 05.01.1989 (28)

Той е роден в Брюксел турчин. Кара втори сезон в Маритимо. Вече е на 28 години, но не може да се похвали с кой знае каква визитка. Игра в Турция за Гиресунспор, Самсунспор и в елита с Газиантепспор (2 сезона с 46 мача и 5 гола). Миналата година вкара 2 гола за 27 мача в португалското първенство.

ЕДГАР КОЩА

Пост: дясно крило
Националност: Португалия
Роден на: 14.04.1987 (30)

Един от най- опитните играчи в Маритимо. Има над 100 мача за отбора, в които записа 13 гола и 21 асистенции. Преди това бе в местния враг Насионал Мадейра, играл е още за Морейрензе. Бе един от най- добрите играчи на Маритимо по време на лятната подготовка, така че определено се намира във форма и Ботев ще има проблеми с опазването му.

ЕБЕР БЕСА

Пост: офанзивен халф

Националност: Бразилия
Роден на: 21.03.1992 (25)

Джобен футболист, висок е само 166 см. Започва третия си сезон в Маритимо. Бе взет от Крузейро, игра за кратко и в Тайланд. За първия отбор на Крузейро обаче няма записани мачове. В португалското първенство също не може да се похвали с кой знае какви постижения. Бележи максимум по 2 гола на сезон, което е твърде малко за офанзивен футболист.

РОДРИГО ПИНЬО

Пост: нападател
Националност: Бразилия

Бразилец, който обаче е роден в Германия, тъй като баща му Нандо е бивш играч на Хамбургер Шф. Юноша е на бразилския Бангу. Маритимо го взе от Брага, където Пинъо не се запомни с нищо особено – вкара 3 гола за 17 мача. Бе пращан под наем в Насионал Мадейра, където обаче вкара само един гол. На 26 години все още не може да се похвали с нищо впечатляващо, освен че стана втори голмайстор на шампионата Кариока през 2015-а с екипа на Бангу.

Атаката на Маритимо може да бъде водена от още трима. Сред тях е новото попълнение Пикети, който има 15 гола в 122 мача за дубъла на Брага. В списъка е бразилецът Евертон, който дойде от катарския Манама Клуб. Не бива да се подценява и дошлият от Рандерс това лято Виктор Лундберг, който има 18 мача и 2 гола в евротурнирите за Рандерс и АИК Солна. В крайна сметка обаче изборът ще падне между Пиньо и Пикети.

РИКАРДО ВАЛЕНТЕ

Пост: ляво крило
Националност: Португалия

Това лято дойде от Витория Гимараеш, но през 2016/17 игра в Пасош де Ферейра под наем. Най-силният му сезон бе през 2014/15, когато вкара общо 17 гола в първа и втора дивизия за Гимараеш и Лейшоеш. Дори има малък европейски опит. Записа два мача за Витория при отпадането от австрийския Алтах през лятото на 2015-а (1:2 и 1:4).

14 КОМЕНТАРИ

  1. Те половината им бразилци може да са като Виана,
    другата половина като Жоао,
    а останалите да са като Вандер

    Няма да ни е лесно, но ще бием с добър резултат

    Страхотен мач ни очаква утре
    Мощно всички на “Лазур”

  2. 4
    12

    Тия са чисто нов отбор, който дори няма изигран официален мач, докато вие се намирате кондиционно и игрово в много добра форма.Голям късмет изкарахте с тия…сега ви се е паднало да пишите история, и ще счупите глупомера, ако не го направите.Веднъж на 100г. се пада такъв кьорав късмет! Маритимо са ми ясни как ще играят – паркирват рейса си пред тяхната врата и ще играят на сигурно, като ще се пробват да в излъжат с някоя контра.Не очаквайте Маритимо да играят атакуващ футбол…здраво в дефанзивен план и защита…тва е.Няма никакви поводи за притеснение…това не е някой титулуван отбор с история, традиции и успехи.

    • Не аз, ти чети!!! Маритимо се славят с най-добрата защит, но това е било миналата година.Залагат на здрава защита и играят по крилата на контри.Маритимо и атакуващ футбол хахаха…да беше прочел нещо за тях или поне някой техен мач да беше изгледал.

  3. 5
    13

    Като им чета състава и въобще всичко около отбора им, имам чувството, че Ботев ще среща съперника си в първи предварителен кръг, а не в трети!
    Тия ще са по-слаби дори от албанските партизани!?
    Единствения въпрос е, с колко ще паднат в двата мача с Ботев?
    Те дори нямат мачове все още. Това ще им е едва първия!
    Абе, голям късмет извадихме с тези.
    В следващия вече няма как да е така.

  4. 5
    2

    Настъпи момента в който сме способни просто да възнамерим успеха тия 2 мача без нито дума а на практика да се получат същите печеливши резултати …

  5. 5
    12

    Хич не могат да играят.
    Вие сте номер 1.

    • 31
      2

      От 1912 година в Пловдив винаги сме били номер 1

  6. 17
    4

    Като им прочетох визитките и ми стана смешно. Валери божинката има по-голяма “кариера” от тези 5-Мата събрани заедно. Той горкия само чалга може да пее и танцува, та и тез браЗилци май само самба могат да играят. Мисля че ние сме отбора фаворит. Успех канари и дано влезем в групите. Ще е трудно, но е и невъзможно.

  7. 19
    2

    Маритимо имат повече бразилци дори от Лудогорец 🙂 Газарян, който е най-известен с червения картон в мача срещу България преди 5 години, е контузен и пропуска мача. По-добре, че нямат много опитни футболисти.

Коментарите са затворени